AGENȚIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALĂ VEST

Noutăți

Un MySMIS mai simplu! – formular pentru îmbunătățirea aplicației informatice prin care sunt gestionate proiectele europene

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a anunțat lansarea unui formular […]

Mai mult
S-a prelungit perioada de depunere a proiectelor pentru apelul POR/2020/1/1.1.C./2, Axa prioritară 1, PI 1.1.C - IMM sau IMM în parteneriat cu ITT, pentru investiții de transfer tehnologic

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, în calitate de Organism Intermediar […]

Mai mult
A fost semnat contractul pentru operaționalizarea rolului Agenției pentru Dezvoltare Regională a Regiunii Vest de Autoritate de Management pentru POR Vest 2021-2027

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest (ADR Vest) anunță semnarea contractului […]

Mai mult
S-a prelungit perioada de depunere a proiectelor pentru apelul POR 2020/8/8.1/8.3/C, Grup vulnerabil: copii

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, în calitate de Organism Intermediar […]

Mai mult
Arhiva

Pentru perioada 2021-2027, Uniunea Europeană a făcut o propunere ambițioasă pentru bugetul european care să sprijine domenii importante precum inovarea și mediul înconjurător, urmărind o simplificare nu doar de ordin administrativ, ci și a concentrării investițiilor în 5 obiective principale de politică (OP):

o Europă mai inteligentă (o transformare economică inovatoare și inteligentă),

o Europă mai verde, fără emisii de carbon,

o Europă mai conectată (mobilitate și conectivitate TIC regională),

o Europă mai socială (implementarea Pilonului european al drepturilor sociale) și

o Europă mai aproape de cetățeni (dezvoltarea sustenabilă și integrată a zonelor urbane, rurale și de coastă prin inițiative locale).

La nivel național, România a realizat primele analize pe baza Raportul de Țară 2019 – Anexa DOrientări în materie de investiții privind finanțarea politicii de coeziune în perioada 2021-2027. De asemenea, pentru conturarea viitoarelor programe operaționale, s-au organizat întâlniri cu partenerii de la nivel național și regional pe fiecare obiectiv de politică și s-a purtat un dialog permanent cu reprezentanții Comisiei Europene.

La nivel regional, ADR VEST a demarat procesul de elaborare a Planului pentru Dezvoltare Regională (PDR2021-2027. Elaborarea acestui document strategic de programare se bazează pe consultări cu autoritățile regionale, locale, cu organizațiile societății civile, cu parteneri economici și sociali, astfel încât să reflecte nevoile de dezvoltare ale regiunii, urmând ca pe baza acestuia, să se contureze un Program Operațional Regional dedicat Regiunii Vest.

De asemenea, având în vedere că 35% din resursele FEDR vor fi alocate pentru OP1 (O Europă mai inteligentă), ADR VEST are în vedere actualizarea Strategiei Regionale de Specializare Inteligentă (RIS3), document strategic cu rol de coordonare a politicilor de inovare în sectoare economice cheie, cu scopul de a dezvolta atuurile, avantajele competitive și potențialul pentru excelență al Regiunii Vest.

 

Comitetul Regional de Planificare

Logica interventiilor

Regulamente europene 2021-2027

Analiza socio-economica si SWOT - PDR Vest 2021-2027 - prima versiune

OUG 88/2020 privind pregatirea portofoliului de proiecte 2021-2027

Studii dezvoltare urbană - Banca Mondială

Planificare 2014-2020

© ADR Vest - Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest | realizat de DowMedia