AGENȚIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALĂ VEST

Noutăți

PTJ: Apel pentru idei de proiecte: Tehnologii strategice pentru Europa

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru […]

Mai mult
Apel pentru idei de proiecte în domeniul sănătății

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru […]

Mai mult
Sesiune de informare privind Programul Sănătate – finanțările pentru oncologie și microbiologie

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, în calitate de Organism Intermediar […]

Mai mult
Proiecte în valoare totală de aproape 2,2 miliarde de lei, depuse în cadrul apelului rezervat IMM-urilor din județul Hunedoara, prin Programul Tranziție Justă

Interes crescut pentru primul apel dedicat IMM-urilor din județul Hunedoara, […]

Mai mult
Arhiva
  1. Home
  2. /
  3. Noutăți
  4. /
  5. Peste 37 kilometri de...

Peste 37 kilometri de drum judetean modernizat, de la Carpinis la limita cu judetul Arad, pentru conexiunea cu A1

05/03/2019

Agentia pentru Dezvoltare Regionala (ADR) Vest si Consiliul Judetean Timis au semnat astazi, 5 martie 2019, la sediul CJT, contractul de finantare pentru proiectul:

„Modernizare drum judetean DJ 693 pentru interconectare la A1 (AR) si pod peste Mures la Pecica, Judetul Arad (L=57 Km, din care necesar de modernizare cca. 30 Km)” 

Proiectul, care are ca beneficiar Consiliul Judetean Timis, prevede modernizarea mai multor tronsoane de drumuri judetene, DJ 693, DJ 692 si DJ 692C, pe ruta localitatilor Carpinis – Biled – Barateaz – Gelu, pana la limita cu judetul Arad. Sunt lucrari in valoare totala de peste 16 milioane de euro. 

In urma investitiei, vor rezulta peste 37 de kilometri de drum judetean modernizat, conectat la reteaua transeuropeana de transport (TEN-T). 

Proiectul vine in completarea altuia deja contractat prin POR 2014-2020, care are ca beneficiar Consiliul Judetean Arad, si anume modernizarea DJ 709E, pe ruta Sanpetru German - limita cu judetul Timis, care cuprinde inclusiv construirea unui pod peste raul Mures. 

Prin implementarea celor doua proiecte si modernizarea infrastructurii rutiere se asigura conexiunea cu autostrada A1 in judetul Arad, prin intermediul DJ 709.

Semnatarii contractului au fost domnul Calin DOBRA, presedintele Consiliului Judetean Timis, si domnul Sorin MAXIM, directorul general al Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Vest - Organism Intermediar pentru POR 2014-2020 in Regiunea Vest. 

“Este un drum în parteneriat cu județul Arad. Împreună vor lega toată zona de Nord și de Est a județului cu autostrada, este o descărcare foarte bună la Pecica. Practic, locuitorii din zona până spre Sânnicolau Mare pot să vină pe această rută, să urce pe autostradă  la Pecica fără să fie nevoiți să treacă neapărat granița în Ungaria. Cu atât mai mult cu cât infrastructura care va fi reabilitată se află într-o situație destul de precară, practic va fi o soluție extraordinară pentru locuitorii din zonă și, evident, pentru cine dorește să se coboare de pe autostradă către acea zonă a județului”, a declarat directorul general al ADR Vest, Sorin Maxim.

***

Proiectul beneficiaza de finantare prin Regio - Programul Operational Regional (Regio-POR) 2014-2020, Axa prioritara 6 - Imbunatatirea infrastructurii rutiere de importanta regionala, Prioritatea de investitii 6.1 - Stimularea mobilitatii regionale prin conectarea nodurilor secundare si tertiare la infrastructura TEN-T. 

Pe langa modernizarea celor 37,28 km de drum judetean, pe traseul respectiv vor fi amenajate 12 statii de transport calatori, vor fi amplasate 805 indicatoare rutiere si alte elemente de siguranta a circulatiei.

Valoarea totala a proiectului este de 76.764.329,06 lei, din care valoarea finantarii nerambursabile este de 74.390.487,12 lei. Perioada de implementare este de 43 de luni.

***

La nivelul Regiunii Vest, in cadrul Regio - POR 2014-2020, au fost contractate pana in prezent 394 de proiecte, in valoare totala de 528,31 milioane euro, din care 432,88 milioane euro valoarea finantarii nerambursabile. 

In total, in Regiunea Vest au fost depuse 912 proiecte, in valoare de 1.513,45 milioane euro, valoarea finantarii nerambursabile fiind de 1.310,14 milioane euro.

© ADR Vest - Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest | realizat de DowMedia