AGENȚIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALĂ VEST

Noutăți

Sesiune de informare privind Programul Sănătate – finanțările pentru oncologie și microbiologie

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, în calitate de Organism Intermediar […]

Mai mult
Proiecte în valoare totală de aproape 2,2 miliarde de lei, depuse în cadrul apelului rezervat IMM-urilor din județul Hunedoara, prin Programul Tranziție Justă

Interes crescut pentru primul apel dedicat IMM-urilor din județul Hunedoara, […]

Mai mult
Fonduri europene pentru piste de biciclete, trotuare noi și vehicule electrice, prin Programul Regional Vest, în municipiul Caransebeș

Un nou proiect contractat în cadrul Programului Regional Vest 2021-2027: […]

Mai mult
PS: Finanțări active pentru investiții în laboratoarele de microbiologie ale unităților sanitare publice

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru […]

Mai mult
Arhiva
  1. Home
  2. /
  3. Noutăți
  4. /
  5. Patru spații noi de...

Patru spații noi de recreere și joacă pentru hunedoreni, prin Regio-POR

16/03/2022

Investiții noi în spațiul public din Hunedoara. Patru zone noi din oraș vor fi reamenajate cu ajutorul fondurilor europene, după ce astăzi a fost semnat contractul pentru proiectul „Amenajare spații urbane deschise de recreere și petrecere a timpului liber în Municipiul Hunedoara”, finanțat prin Regio – Programul Operațional Regional 2014-2020.

Este vorba de spații publice aflate pe străzile Rândunicii, Trandafirilor și Batiz, respectiv satul Hășdat, unde vor fi amenajate zone de joacă pentru copii și recreere pentru adulți.

Complexurile vor fi dotate cu mobilier urban, mese de șah pentru exterior, dar și tobogane, cățărătoare, tunel și leagăne. Fiecare spațiu va fi iluminat cu ajutorul panourilor fotovoltaice și va fi adaptat pentru accesul și circulația persoanelor în scaun rulant.

În total, vor fi reabilitați aproape 600 mp de spațiu public, cu un buget de 726.000 lei, dintre care 682.000 lei reprezintă fonduri nerambursabile. Cele patru noi spații ar trebui să fie gata cel târziu la finalul anului viitor.

Proiectul va fi implementat prin Axa prioritară 9 – „Sprijinirea regenerării economice și sociale a comunităților defavorizate din mediul urban”, iar obiectivul său este „reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială, prin amenajarea de spații urbane deschise de recreere și petrecere a timpului liber”.

© ADR Vest - Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest | realizat de DowMedia