AGENȚIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALĂ VEST

Noutăți

Continuăm investițiile în educație și infrastructură, în regiunea Vest

Școala cu clasele I-IV din Băile Herculane va fi reabilitată, […]

Mai mult
Aprobarea Ghidului Solicitantului - Condiţii specifice de accesare a fondurilor pentru apelul de proiecte nr. POR/2022/1/1.1/0S 1.2/2 - Proof of Concept

Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest, în calitate de Organism […]

Mai mult
ADR Vest și Institutul de Excelență în Antreprenoriat lansează un accelerator dedicat start-upurilor din Regiunea Vest

Antreprenorii din Regiunea Vest vor beneficia de un program de […]

Mai mult
S-au pus bazele unei colaborări între Regiunea Vest și Israel. Primele rezultate concrete ar putea apărea în toamna acestui an

Cercetare și inovare, sănătate, agricultură și industria de apărare sunt […]

Mai mult
Arhiva
  1. Prima pagina
  2. /
  3. Noutăți
  4. /
  5. Patru spații noi de...

Patru spații noi de recreere și joacă pentru hunedoreni, prin Regio-POR

16/03/2022

Investiții noi în spațiul public din Hunedoara. Patru zone noi din oraș vor fi reamenajate cu ajutorul fondurilor europene, după ce astăzi a fost semnat contractul pentru proiectul „Amenajare spații urbane deschise de recreere și petrecere a timpului liber în Municipiul Hunedoara”, finanțat prin Regio – Programul Operațional Regional 2014-2020.

Este vorba de spații publice aflate pe străzile Rândunicii, Trandafirilor și Batiz, respectiv satul Hășdat, unde vor fi amenajate zone de joacă pentru copii și recreere pentru adulți.

Complexurile vor fi dotate cu mobilier urban, mese de șah pentru exterior, dar și tobogane, cățărătoare, tunel și leagăne. Fiecare spațiu va fi iluminat cu ajutorul panourilor fotovoltaice și va fi adaptat pentru accesul și circulația persoanelor în scaun rulant.

În total, vor fi reabilitați aproape 600 mp de spațiu public, cu un buget de 726.000 lei, dintre care 682.000 lei reprezintă fonduri nerambursabile. Cele patru noi spații ar trebui să fie gata cel târziu la finalul anului viitor.

Proiectul va fi implementat prin Axa prioritară 9 – „Sprijinirea regenerării economice și sociale a comunităților defavorizate din mediul urban”, iar obiectivul său este „reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială, prin amenajarea de spații urbane deschise de recreere și petrecere a timpului liber”.

© ADR Vest - Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest | realizat de DowMedia