AGENȚIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALĂ VEST

Noutăți

Fonduri europene pentru piste de biciclete, trotuare noi și vehicule electrice, prin Programul Regional Vest, în municipiul Caransebeș

Un nou proiect contractat în cadrul Programului Regional Vest 2021-2027: […]

Mai mult
PS: Finanțări active pentru investiții în laboratoarele de microbiologie ale unităților sanitare publice

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru […]

Mai mult
Un nou apel de proiecte lansat în cadrul Programului Sănătate, pentru investiții în oncologie

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru […]

Mai mult
PTJ: Proiecte în valoare de aproape 700 de milioane de lei, depuse în cadrul apelului rezervat IMM-urilor din județul Hunedoara!

Nu mai puțin de 58 de proiecte au fost depuse […]

Mai mult
Arhiva
  1. Home
  2. /
  3. Noutăți
  4. /
  5. Organizarea Agențiilor pentru Dezvoltare...

Organizarea Agențiilor pentru Dezvoltare Regională din România, dată ca exemplu în Croația

16/06/2023

Sorin Maxim, directorul ADR Vest și președintele Asociației ROREG, a răspuns pozitiv invitației Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) și Ministerului pentru Dezvoltare Regională și Fonduri Europene din Croația și a prezentat beneficiile pe care le oferă o Asociație a Agențiilor Regionale, în cadrul forumului privind mecanismele financiare durabile pentru dezvoltarea regională, parte din proiectul „Planificare strategică îmbunătățită la nivel regional și local în Croația”.

În acest moment, agențiile pentru dezvoltare regională din Croația nu sunt constituite într-o asociație, iar ROREG reprezintă un model de bune practici care poate fi replicat și la nivel internațional.

În țara noastră, Asociația ROREG asigură, printre altele, o bună coordonare între regiuni, crucială pentru crearea de sinergii în cadrul sistemului; gestionarea cu succes a relațiilor cu Uniunea Europeană; precum și schimbul de cunoștințe, bune practici și resurse profesionale între organizațiile membre.

Alături de Sorin Maxim, printre speakerii evenimentului s-au mai numărat și Roberta Dall-Olio, Director al Rețelei Europene de Agenții de Dezvoltare Regională Eurada, precum și reprezentanți ai Ministerului pentru Dezvoltare Regională și Fonduri Europene din Croația; și ai Ambasadei Norvegiei din Croația.

© ADR Vest - Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest | realizat de DowMedia