AGENȚIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALĂ VEST

Noutăți

PTJ: Apel pentru idei de proiecte: Tehnologii strategice pentru Europa

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru […]

Mai mult
Apel pentru idei de proiecte în domeniul sănătății

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru […]

Mai mult
Sesiune de informare privind Programul Sănătate – finanțările pentru oncologie și microbiologie

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, în calitate de Organism Intermediar […]

Mai mult
Proiecte în valoare totală de aproape 2,2 miliarde de lei, depuse în cadrul apelului rezervat IMM-urilor din județul Hunedoara, prin Programul Tranziție Justă

Interes crescut pentru primul apel dedicat IMM-urilor din județul Hunedoara, […]

Mai mult
Arhiva
 1. Home
 2. /
 3. Noutăți
 4. /
 5. Noi reabilitări termice prin...

Noi reabilitări termice prin Regio-POR la Arad – 401 locuințe cu un consum redus de energie, blocuri modernizate

05/04/2019

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest (ADR Vest) și Primăria Municipiului Arad au semnat astăzi, 4 aprilie 2019, un nou contract de finanțare pentru creșterea eficienței energetice, de această dată în sectorul rezidențial. Este vorba despre proiectul privind „Reabilitarea termică a blocurilor de locuințe din Municipiul Arad (cererea nr. 1)”.

Un număr de 401 apartamente vor beneficia de un consum mai mic de energie pentru încălzire în urma intervențiilor realizate. Proiectul prevede reabilitarea termică a nouă blocuri de locuințe, după cum urmează:

 • Bd. Ștefan Augustin Doinaș, bl. 42 (S+P+4);
 • Bd. Revoluției, nr. 26-38 (S+P+3/ S+P+4/ S+P+5);
 • Calea Iuliu Maniu, Bloc P3 (S+P+10);
 • Str. Abrud, Bloc 185-186 (S+P+4);
 • Str. Stupilor, Bloc A33 (S+P+4);
 • Str. Abrud, Bloc 216 (S+P+4);
 • Str. Rodnei, Bloc 5 (S+P+4);
 • Aleea Tomis, Bloc X2 (S+P+10);
 • Aleea Aurel Vlaicu, Bloc A1-3 (S+P+10).

Investiția va conduce la reducerea emisiilor de CO2 și totodată la îmbunătățirea aspectului urbanistic al municipiului Arad.

Vor avea loc lucrări de izolare termică a fațadelor - partea opacă și cea vitrată, prin înlocuirea tâmplăriei exterioare cu tâmplărie termoizolantă, și se va realiza izolarea planșeelor peste subsol și peste ultimul nivel. De asemenea, vor fi modernizate instalațiile de alimentare cu apă rece, canalizare, încălzire/ apă caldă menajeră și iluminat.

Semnatarii contractelor au fost domnul Gheorghe FALCĂ, primarul municipiului Arad, și domnul Sorin MAXIM, directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest - Organism Intermediar pentru POR 2014-2020 în Regiunea Vest.

***

Proiectul este finanțat prin Regio - Programul Operațional Regional (Regio-POR) 2014-2020, Axa prioritară 3 – Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de investiții 3.1 – Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice și în sectorul de locuințe, Operațiunea A – Clădiri rezidențiale.

Valoarea totală a investiției este de 12.173.250,48 lei, din care valoarea finanțării nerambursabile - 7.062.853,79 lei. Perioada de implementare este de 28 de luni.

***

La nivelul Regiunii Vest, în cadrul Regio - POR 2014-2020, au fost contractate până în prezent 421 de proiecte, în valoare totală de 545,16 milioane euro, cu o valoare a finanțării nerambursabile de 442,01 milioane euro.

***

Pentru informaţii suplimentare, nu ezitați să ne contactaţi – telefon/fax: 0256 – 491.981 / 0256 – 491.923; e-mail: office@adrvest.ro.

 

 

 

 

© ADR Vest - Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest | realizat de DowMedia