AGENȚIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALĂ VEST

Noutăți

PTJ: Apel pentru idei de proiecte: Tehnologii strategice pentru Europa

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru […]

Mai mult
Apel pentru idei de proiecte în domeniul sănătății

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru […]

Mai mult
Sesiune de informare privind Programul Sănătate – finanțările pentru oncologie și microbiologie

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, în calitate de Organism Intermediar […]

Mai mult
Proiecte în valoare totală de aproape 2,2 miliarde de lei, depuse în cadrul apelului rezervat IMM-urilor din județul Hunedoara, prin Programul Tranziție Justă

Interes crescut pentru primul apel dedicat IMM-urilor din județul Hunedoara, […]

Mai mult
Arhiva
  1. Home
  2. /
  3. Noutăți
  4. /
  5. Noi proiecte cu finanţare...

Noi proiecte cu finanţare europeană pentru îmbunătăţirea infrastructurii de educaţie în Regiunea Vest

11/05/2020

Noi proiecte cu finanţare europeană pentru îmbunătăţirea infrastructurii de educaţie au fost contractate prin intermediul Regio – Programul Operaţional Regional (Regio-POR) 2014-2020 în Regiunea Vest.

Unul dintre aceste proiecte vizează reabilitarea şi dotarea Universităţii din Petroșani, judeţul Hunedoara.

Investiţia cuprinde reabilitarea corpului de clădire C de pe str. Universității nr. 20, (regim de înălțime S+P+4E, 8.303 mp suprafaţă desfăşurată), izolarea termică a fațadei, termohidroizolarea terasei și a plăcii peste ultimul nivel în zona laboratoarelor, izolare termică peste subsol, amplasarea de panouri solare, amplasarea unui elevator pentru persoane cu dizabilităţi, rampe de acces etc. De asemenea, cele 55 de laboratoare ale universităţii vor fi dotate cu echipamente specifice prin proiect. Peste 3100 de studenţi se vor bucura de infrastructura modernizată.

Valoarea totală a investiţiei este de 13.380.083,62 lei, din care 13.112.481,95 lei finanţare nerambursabilă. Perioada de implementare este de 24 de luni. Beneficiar - Universitatea din Petroșani.

Un alt nou proiect cu finanţare europeană contractat în Regiunea Vest are ca beneficiar Universitatea Aurel Vlaicu din Arad - “Reabilitare, modernizare, extinderea și echiparea clădirii Corp A, din str. Paul Chinezu nr. 10, demolare parțială corp B”.

Facultatea de Științe Economice îşi va muta activitatea din locația actuală în imobilul de pe strada Paul Chinezu nr. 10 în urma implementării acestui proiect.

Clădirea, cu regim de înălțime S+P+2E, va avea o suprafață totală desfășurată de 3.313 metri pătraţi. Proiectul cuprinde inclusiv dotarea unității de învățământ cu toate echipamentele specifice necesare şi peste 1100 de studenți vor beneficia de această infrastructură de educație extinsă, reabilitată și modernizată.

Valoarea totală a investiţiei este de 26.938.056,58 lei, din care 26.399.295,46 lei finanţare nerambursabilă. Durata de implementare este de 34 de luni.

O investiţie europeană în infrastructura de educaţie se va derula şi la Jimbolia, în judeţul Timiş – „Extindere/reabilitare și dotare Școala Gimnazială Oraș Jimbolia – Clădirea din strada Lorena nr. 33-35”.

Astfel, Şcoala gimnazială de pe strada Lorena (fosta 1 Mai) va fi extinsă prin construirea unui nou corp de clădire în regim de înălțime P+1E, cu o suprafață desfășurată de 584 de metri pătraţi, dotat corespunzător pentru desfășurarea de activități didactice. Aproximativ 370 de copii se vor bucura de infrastructura școlară reabilitată, dotată şi modernizată.

Valoarea totală a proiectului este de 2.398.183,78 lei, din care 2.229.628,32 lei finanţare nerambursabilă. Perioada de implementare este de 18 luni.

Cele trei proiecte sunt finanţate prin Regio-POR 2014-2020, Axa prioritară 10 – Îmbunătățirea infrastructurii educaționale.

De asemenea, în cadrul Axei prioritare 4 – Sprijinirea dezvoltării urbane durabile a Regio-POR a fost semnat contractul de finanţare pentru reabilitarea, modernizarea și echiparea Grădiniței cu Program Prelungit „Palatul Fermecat” din municipiul Reșița, judeţul Caraş-Severin.

Sunt prevăzute: izolarea termică a fațadei clădirii de pe strada Oţelului nr. 18 (Sp+P, 807 mp) și a plăcii peste subsol, înlocuirea tâmplăriei exterioare cu tâmplărie termoizolantă, lucrări de recompartimentare interioară, modernizarea instalațiilor sanitare și electrice, înlocuirea canalizării menajere, amplasarea de panouri solare pentru producerea apei calde de consum, creșterea capacității grădiniței prin supraetajarea construcției şi crearea de facilitați pentru persoanele cu dizabilități.

Grădiniţa va fi dotată cu mobilier și toate echipamentele necesare activităților specifice programului prelungit (săli de grupa, bucătărie, spălătorie, birouri, cabinet medical).

Valoarea totală a proiectului este de 6.406.704,08 lei, din care 4.808.287,28 lei reprezintă finanţare nerambursabilă. Perioada de implementare este de 25 de luni. Beneficiar – Primăria Municipiului Reşiţa.

© ADR Vest - Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest | realizat de DowMedia