AGENȚIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALĂ VEST

Noutăți

Fonduri europene pentru piste de biciclete, trotuare noi și vehicule electrice, prin Programul Regional Vest, în municipiul Caransebeș

Un nou proiect contractat în cadrul Programului Regional Vest 2021-2027: […]

Mai mult
PS: Finanțări active pentru investiții în laboratoarele de microbiologie ale unităților sanitare publice

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru […]

Mai mult
Un nou apel de proiecte lansat în cadrul Programului Sănătate, pentru investiții în oncologie

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru […]

Mai mult
PTJ: Proiecte în valoare de aproape 700 de milioane de lei, depuse în cadrul apelului rezervat IMM-urilor din județul Hunedoara!

Nu mai puțin de 58 de proiecte au fost depuse […]

Mai mult
Arhiva
  1. Home
  2. /
  3. Noutăți
  4. /
  5. Noi investiții cu bani...

Noi investiții cu bani europeni în județul Hunedoara: autobuze electrice și hibrid, bike-sharing și lucrări de modernizare a infrastructurii de transport

03/07/2019

Trei noi proiecte cu finanțare europeană, în valoare totală de peste 115 milioane de lei, au fost contractate în județul Hunedoara.

Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest - Organism Intermediar pentru POR 2014-2020 în Regiunea Vest și Primăria Municipiului Hunedoara au semnat, ieri, contractele pentru „Modernizarea transportului în municipiul Hunedoara, prin investiții în transportul ecologic - Coridorul de Vest” și pentru „Eficientizarea energetică a clădirilor rezidențiale din Municipiul Hunedoara – Grup 2”.  

Totodată, ADR Vest și Primăria Municipiului Deva au semnat, astăzi, contractul de finanțare pentru „Modernizarea sistemului de transport public local prin achiziționarea de vehicule ecologice”. 

Astfel, în municipiul Deva și în satele aparținătoare se dorește dezvoltarea unei rețele de transport public local nepoluant, obiectiv care să conducă la reducerea emisiilor de carbon.

În acest scop, vor fi achiziționate 26 de autobuze electrice și vor fi amenajate 33 de stații de încărcare a vehiculelor. 

Valoarea totală a proiectului este de 44.844.638,30 lei, din care 37.389.245,28 lei finanțare nerambursabilă. Perioada de implementare este de 24 de luni.

Proiectul este complementar celui propus spre finanțare prin POR 2014-2020, în cadrul Priorității de Investiții 4.1 – „Modernizare sistem de transport public local prin reabilitarea infrastructurii aferente”, care se află în etapa de pre-contractare la ADR Vest.

Semnatarii contractului au fost domnul Florin Nicolae OANCEA, primarul municipiului Deva, și domnul Sorin MAXIM, directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest.

Proiectul este finanțat prin Regio - Programul Operațional Regional (Regio-POR) 2014-2020, Axa Prioritară 4: Sprijinirea dezvoltării urbane durabile.

În municipiul Hunedoara, proiectul privind modernizarea transportului prin investiții în transportul ecologic - Coridorul de Vest vine în completarea altor două proiecte recent contractate, pentru Coridorul Central și Coridorul de Est. Valoarea totală a celor trei investiții în transportul eco este de aproximativ 30 de milioane de euro.

Prin noul proiect vor fi achiziționate 7 autobuze hibrid tip plug-in, se vor implementa sisteme de management al traficului, de e-ticketing și de închiriere a bicicletelor (170 de biciclete utilizate în sistem de bike-sharing, cu 5 stații de închiriere). 

De asemenea, vor fi construite, modernizate, reabilitate, respectiv extinse, după caz: 15 stații de transport public, 1,14 kmp de drumuri, 1,09 km piste de biciclete și 12,71 kmp zone pietonale/ semi-pietonale, se vor moderniza 4 intersecții semaforizate și se vor planta 49 de arbori pe traseul propus.

Sunt prevăzute intervenții pe traseul: str. Constatin Bursan (accesul către Curtea Husarilor), str. Castelului, str. 9 Mai, str. Maior Mircea Ioan Stanga, Piața Libertății, Bd. Libertății și Republicii, cu impact asupra străzilor adiacente proiectului investițional - Rotarilor, Cernei și Cloșca, Piața Iancu de Hunedoara și Bd. Traian.

Valoarea totală a investiției este de 45.743.840,51 lei, din care 42.083.086,66 lei reprezintă finanțare nerambursabilă. Durata de implementare este de 43 de luni.

Zece noi blocuri de locuințe reabilitate termic în Municipiul Hunedoara

 

Proiectul privind eficientizarea energetică a clădirilor rezidențiale din Hunedoara – Grup 2 prevede reabilitarea termică a unui număr de zece blocuri de locuințe din municipiu, după cum urmează: 

Str. Mihai Viteazu Nr. 13 - Bl. B1 și Nr. 17 - Bl. B3 (S+P+10E); Str. Bucegi Nr. 2 - Bl. K1, Nr. 4 - Bl. K2 și Nr. 6 - Bl. K3 (P+9E); Str. Trandafirilor Nr. 7 - Bl. 17, Nr. 13 - Bl. 22, Nr. 21 - Bl. 27, Nr. 25 - Bl. 29 și Nr. 29 - Bl. 31 (S+P+10E).

Sunt prevăzute intervenții complexe: izolarea termică a fațadei (partea opacă), a planșeului peste subsol și a acoperișului, închiderea balcoanelor/ logiilor și înlocuirea tâmplăriei exterioare cu tâmplărie termoizolantă, acolo unde este cazul, consolidarea elementelor structurale și reabilitarea acoperișului, repararea acoperișului tip terasă și a sistemului de colectare ape meteorice, înlocuirea corpurilor de iluminat din spațiile comune și a lifturilor, crearea de facilități pentru persoanele cu dizabilități.

La final, 864 de apartamente vor beneficia de un consum de energie redus, concomitent cu reducerea emisiilor de CO2.

Valoarea totală a proiectului este de 24.705.881,55 lei, valoarea finanțării nerambursabile fiind de 14.510.882,99 lei.

Semnatarii contractelor au fost domnul Dan BOBOUȚANU, primarul municipiului Hunedoara, și domnul Sorin MAXIM.

Lucrările sunt finanțate prin Regio-POR 2014-2020, Axa Prioritară 3: Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon.

***

Pentru informaţii suplimentare, nu ezitați să ne contactaţi – telefon/fax: 0256 – 491.981 / 0256 – 491.923; e-mail: office@adrvest.ro.

© ADR Vest - Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest | realizat de DowMedia