AGENȚIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALĂ VEST

Noutăți

PS, un nou ghid publicat: Investiții în oncologie – dotare laboratoare genetică și anatomie patologică

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru […]

Mai mult
Programul Sănătate: trei noi ghiduri de finanțare lansate, cu un buget de 78 de milioane de euro, pentru proiecte etapizate

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru […]

Mai mult
Accesează Vest Design și generează materialele de comunicare pentru proiectul tău finanțat prin Programul Regional Vest!

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest lansează un nou instrument în […]

Mai mult
Programul Sănătate: se prelungește perioada de depunere a proiectelor

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, în calitate de Organism Intermediar […]

Mai mult
Arhiva
  1. Home
  2. /
  3. Noutăți
  4. /
  5. Noi contracte semnate cu...

Noi contracte semnate cu Primăria Timișoara: Investim în educația copiilor din capitala Banatului

09/09/2022

Două noi proiecte ale căror contracte de finanțare au fost semnate în această săptămână vor contribui la condiții mult mai bune de studiu pentru generația de mâine din orașul de pe Bega.

Şcoala Gimnazială nr.15 și Gradinita PP nr. 6 vor fi reabilitate printr-un proiect finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

La Școala Gimnazială nr.15, de pe strada Chișodei, se va reabilita termic corpul C – clădirea principală a școlii, în regim P+1, iar pe acoperișul său vor fi montate panouri solare; iar anexa, respectiv corpul B, va fi reabilitată, etajată și extins. De asemenea, se va schimba și funcțiunea acestuia, de la atelier si magazii pe un singur nivel, la o clădire P+1E cu funcțiunea de învățământ.

Până la finalul anului viitor, cei 311 elevi ai școlii (dintre care 120 sunt cazuri sociale, iar 65 de sunt de etnie romă) vor beneficia de un spațiu de învățământ de înaltă calitate.

Peste 2,7 milioane de lei vor fi investiți în proiect. Dintre aceștia, mai bine de 2,6 milioane sunt fonduri nerambursabile.

La Grădinița PP nr. 6, de pe str.Țepes Vodă (Ismail), va fi reabilitat termic și dotat corpul de clădire, vor fi refăcute trotuarele și aleea de acces, iar în curte va fi amenajat un loc de joacă de peste 400 metri pătrați.

Bugetul proiectului este de 3,2 milioane de lei, dintre care peste 2 milioane sunt fonduri europene.

Ambele proiecte sunt implementate prin Axa prioritară 9 –  Sprijinirea regenerării economice și sociale a comunităților defavorizate din mediul urban  și urmează să fie gata până la finalul anului viitor.

© ADR Vest - Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest | realizat de DowMedia