AGENȚIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALĂ VEST

Noutăți

Accesează Vest Design și generează materialele de comunicare pentru proiectul tău finanțat prin Programul Regional Vest!

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest lansează un nou instrument în […]

Mai mult
Programul Sănătate: se prelungește perioada de depunere a proiectelor

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, în calitate de Organism Intermediar […]

Mai mult
PTJ: Un nou termen pentru depunerea proiectelor pentru investiții în dezvoltarea IMM-urilor din județul Hunedoara

ADR Vest, în calitate de Organism Intermediar pentru Programul Tranziție […]

Mai mult
Ghid în consultare publică: Apel de selecție a beneficiarilor de servicii suport pentru digitalizare, destinat IMM-urilor prin intermediul EDIH DIGIVEST

Consorțiul DIGIVEST, format din ADR Vest (lider de proiect), Clusterul Regional Tehnologia Informațiilor […]

Mai mult
Arhiva
  1. Home
  2. /
  3. Noutăți
  4. /
  5. Noi contracte de finanțare...

Noi contracte de finanțare semnate în cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020

20/10/2021

Investim în inovație, pentru un viitor mai bun în regiunea Vest. Universitatea Politehnica Timisoara va înființa un Centru de Inovare și Transfer Tehnologic, cu ajutorul fondurilor europene.

Viitorul centru va oferi susținere entităților din domenii de specializare inteligentă precum:

- Tehnologii informaționale şi de comunicații, spațiu şi securitate;

- Energie, mediu şi schimbări climatice;

- Eco-nano-tehnologii si materiale avansate.

Centrul de Inovare și Transfer Tehnologic va fi dotat cu echipamente și software specifice:

- microdurimetru portabil;

- imprimantă 3D;

- plotter color;

- microscrop inversat pentru testare și control;

- sistem teleconferință;

- modul HATR cu prismă din diamant.

Centrul își propune derularea de proiecte în parteneriat la nivel international, precum și afilierea la o organizație internațională.

Proiectul „Cresterea competitivitații UPT prin înființarea Centrului de Inovare și Transfer Tehnologic Politehnica 2020” are o valoare de aproape 850.000 lei, dintre care aproape 470.000 lei sunt fonduri nerambursabile.

Contractul a fost semnat astăzi și are o durată de implementare de 13 luni.

*********************************************************************************************

Investițiile în inovație se îndreaptă și spre Institutul Național de Cercetare-dezvoltare în Sudură și Încercări de Materiale – ISIM Timișoara.

Proiectul „ Diversificarea serviciilor de inovare și transfer tehnologic ale CENTA-ISIM”, al cărui contract de finanțare a fost semnat astăzi, va sprijini firmele din sectoarele componentelor pentru automobile şi textile, pielărie şi încălțăminte din Regiunea de Dezvoltare Vest, prin furnizarea de servicii integrate de inovare şi transfer tehnologic de către CENTA-ISIM.

Practic, institutul va crea o punte de legătură în domeniul inovării şi transferului tehnologic între sector economic şi sectorul de cercetare prin intermediul unei platforme online care oferă informații relevante şi soluții concrete la problemele cu care se confruntă sectorul economic din domeniile sus amintite.

În cadrul proiectului, institutul va realiza:

  • 5 transferuri tehnologice;
  • 2 studii de transfer tehnologic;
  • o tranzacționare la nivel internațional;
  • 4 proiecte derulate în parteneriat la nivel internațional.

De asemenea, ISIM Timișoara:

  • va achiziționa echipament tehnic și software;
  • va participa la 3 târguri internaționale în calitate de expozant
  • se va afilia la 2 organizații internaționale;

Proiectul are o valoare de peste un million de lei, dintre care aproape 770.000 lei sunt fonduri nerambursabile.

Contractul a fost semnat astăzi și are o durată de implementare de 7 luni.

Cele două proiecte sus-menționate vor fi implementate prin Axa prioritară 1 – Promovarea transferului tehnologic; Prioritatea de investiții 1.1 - Promovarea investițiilor în C&I, dezvoltarea de legături și sinergii între întreprinderi, centrele de cercetare și dezvoltare și învățământul superior, în special promovarea investițiilor în dezvoltarea de produse și de servicii, transferul de tehnologii, inovarea socială, ecoinovarea și aplicațiile de servicii publice, stimularea cererii, crearea de rețele și de grupuri și inovarea deschisă prin specializarea inteligentă, precum și sprijinirea activităților de cercetare tehnologică și aplicată, liniilor-pilot, acțiunilor de validare precoce a produselor, capacităților de producție avansate și de primă producție, în special în domeniul tehnologiilor generice esențiale și difuzării tehnologiilor de uz general.

*********************************************************************************************

Banii europeni ajung și în localitățile mici din Regiunea Vest. La Bârna, în județul Timiș, peste 500 de locuitori ai comunei vor avea parte de servicii medicale, sociale și educaționale la standarde moderne, în urma unui proiect ce va fi implementat prin Programul Operațional Regional.

Aici va fi înființat un centru comunitar integrat, prin reabilitarea unei clădiri existente. Centrul va fi dotat cu echipamentele necesare, iar de ele vor beneficia persoanele vulnerabile din punct de vedere medical, social sau economic, din localitate.

În cadrul Centrului comunitar integrat, va funcționa un cabinet medical dotat cu echipamente medicale, în care se vor furniza consultaţii de către medicul de familie sau de către medicii de specialitate care doresc să furnizeze servicii medicale de specialitate în sistem flexibil, inclusiv servicii de telemedicină şi paleaţie

Contractul pentru proiectul de ”Refuncționalizare spațiu existent în vederea înființării unui centru comunitar integrat-comuna Bârna, județul Timiș” a fost semnat ieri, iar termenul de implementare a proiectului este de 26 de luni.

© ADR Vest - Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest | realizat de DowMedia