AGENȚIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALĂ VEST

Noutăți

Fonduri europene pentru piste de biciclete, trotuare noi și vehicule electrice, prin Programul Regional Vest, în municipiul Caransebeș

Un nou proiect contractat în cadrul Programului Regional Vest 2021-2027: […]

Mai mult
PS: Finanțări active pentru investiții în laboratoarele de microbiologie ale unităților sanitare publice

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru […]

Mai mult
Un nou apel de proiecte lansat în cadrul Programului Sănătate, pentru investiții în oncologie

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru […]

Mai mult
PTJ: Proiecte în valoare de aproape 700 de milioane de lei, depuse în cadrul apelului rezervat IMM-urilor din județul Hunedoara!

Nu mai puțin de 58 de proiecte au fost depuse […]

Mai mult
Arhiva
  1. Home
  2. /
  3. Noutăți
  4. /
  5. Noi contracte de finanțare,...

Noi contracte de finanțare, pentru susținerea mediului de afaceri, semnate în Regiunea Vest

01/03/2021

Un număr de 26 de noi contracte de finanțare au fost semnate, în cadrul Regio – Programul Operațional Regional (Regio-POR) 2014-2020, Axa prioritară 2 – Îmbunătățirea competitivității întreprinderilor mici și mijlocii, în cursul lunii februarie a.c., la nivelul Regiunii Vest. Acestea reprezintă investiții în valoare totală de 129,22 milioane lei, cu o valoare a finanțării nerambursabile de 57,29 milioane lei, respectiv 11,75 milioane euro.

Sunt proiecte care prevăd investiții în diferite domenii de activitate - sănătate, construcții, industria prelucrătoare, arhitectură și inginerie, care vor beneficia de fonduri europene pentru dezvoltare, extindere, modernizare și achiziția de echipamente și linii de producție.

Din totalul celor 26 de contracte semnate, 8 proiecte, prin care se solicită 20,55 milioane lei, se vor implementa în județul Arad, 3 proiecte, prin care se solicită 5,09 milioane lei, în județul Caraș-Severin, 5 proiecte, cu o valoare nerambursabilă de 10,99 milioane lei, în județul Hunedoara, iar 10 proiecte, prin care se solicită 20,66 milioane lei, se vor implementa în județul Timiș.

Nouă dintre aceste contracte, cu o valoare nerambursabilă de 6,41 milioane lei, au fost semnate în cadrul Priorității de Investiții 2.1.A, dedicată microîntreprinderilor (apelul 2), iar celelalte 17, cu o valoare nerambursabilă de 50,88 milioane lei, în cadrul Priorității de Investiții 2.2, dedicată microîntreprinderior, întreprinderilor mici și mijlocii (apelul 2).

La nivelul Regiunii Vest, până în prezent au fost semnate 327 de contracte de finanțare pentru acordarea de ajutoare de minimis microîntreprinderilor, cu o valoare nerambursabilă de 242,95 milioane lei (49,83 mil. euro), în cadrul Axei Prioritare 2, Prioritatea de Investiții 2.1.A (apelurile 1 și 2). În cadrul Priorității de Investiții 2.2, dedicată microîntreprinderilor, întreprinderilor mici și mijlocii (apelurile 1 și 2), au fost contractate în total 96 de proiecte, a căror valoare nerambursabilă este de 256,16 milioane lei (52,54 mil. euro).

***

Prin Regio - Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, Regiunea Vest are alocată suma de 643,65 milioane euro (din Fondul European de Dezvoltare Regională și Bugetul de stat). Până în prezent, s-au depus spre finanțare 1.543 de proiecte, prin care s-au solicitat 1,73 miliarde euro fonduri nerambursabile, adică mai mult de dublul alocării financiare de care beneficiază regiunea.

În total au fost contractate 799 de proiecte, cu o valoare nerambursabilă de 1,09 miliarde euro. Astfel, gradul actual de contractare a proiectelor este de 170% raportat la alocarea regiunii.

Situaţia completă a proiectelor depuse și contractate în Regiunea Vest poate fi consultată pe site-ul ADR Vest: https://adrvest.ro/por-2014-2020/stadiul-implementarii/.

© ADR Vest - Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest | realizat de DowMedia