AGENȚIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALĂ VEST

Noutăți

PTJ: Apel pentru idei de proiecte: Tehnologii strategice pentru Europa

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru […]

Mai mult
Apel pentru idei de proiecte în domeniul sănătății

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru […]

Mai mult
Sesiune de informare privind Programul Sănătate – finanțările pentru oncologie și microbiologie

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, în calitate de Organism Intermediar […]

Mai mult
Proiecte în valoare totală de aproape 2,2 miliarde de lei, depuse în cadrul apelului rezervat IMM-urilor din județul Hunedoara, prin Programul Tranziție Justă

Interes crescut pentru primul apel dedicat IMM-urilor din județul Hunedoara, […]

Mai mult
Arhiva
  1. Home
  2. /
  3. Noutăți
  4. /
  5. Municipiul Orastie si orasul...

Municipiul Orastie si orasul Uricani primesc finantare nerambursabila prin Regio-Programul Operational Regional 2014-2020 pentru regenerare urbana

17/05/2017

Astazi, 17 mai 2017, la sediul Consiliului Judetean Hunedoara, Agentia pentru Dezvoltare Regionala Vest (ADR Vest), primaria municipiului Orastie și primaria orasului Uricani au semnat contractele de finantare pentru urmatoarele proiecte:

  • Amenajare de spatii verzi publice cu acces nelimitat in zona urbana degradata „Stadion Mecanica” din Municipiul Orastie, judetul Hunedoara – beneficiar: municipiul Orastie
  • Regenerare urbana in orasul Uricani, Judetul Hunedoara – beneficiar: orasul Uricani

Semnatarii acestor contracte au fost primarii celor doua localitati care vor beneficia de finantare Regio-POR 2014-2020 si anume: domnul Ovidiu-Laurentiu BALAN, primarul municipiului Orastie si domnul Danut BUHAESCU, primarul orasului Uricani, alaturi de domnul Sorin MAXIM, directorul general al Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Vest-Organism Intermediar pentru POR 2014-2020 in Regiunea Vest. Semnarea s-a realizat in prezenta domnului Mircea-Flaviu BOBORA, Presedintele Consiliului Judetean Hunedoara, precum si a deputatilor Natalia Elena INTOTERO si Laurentiu NISTOR.

***

Proiectul municipiului Orastie va fi implementat pe parcursul a 38 de luni si vizeaza reconversia si refunctionalizarea terenurilor si suprafetelor degradate, vacante si neutilizate din zona Stadion Mecanica a municipiului Orastie. Prin implementarea proiectului se va amenaja o suprafata de 35.125 mp - de spatii verzi noi, se vor moderniza 1,21 km de strada urbana si se vor crea facilitati pentru recreere: un teren multifunctional pentru sport, un loc de joaca pentru copii, o zona de fitness, un skatepark, o scena pentru activitati culturale, si o fantana arteziana.

Valoarea finantarii nerambursabile a proiectului este de aproximativ 12,1 milioane lei, reprezentand 98% din valoarea eligibila a proiectului. Astfel, valoarea totala a acestuia ajunge la aproximativ 14, 2 milioane lei.

***

 Proiectul orasului Uricani va fi implementat pe parcursul a 28 de luni si vizeaza reconversia si refunctionalizarea unei suprafete din orasul Uricani de 20.073 mp - degradata si neutilizata, cu scopul transformarii acesteia intr-o zona cu spatiu verde, pentru promenada si agrement cu zone pentru activitati sportive, trasee pentru bicicleta si locuri de joaca pentru copii.

Valoarea finantarii nerambursabile a proiectului este de aproximativ 11 milioane lei, reprezentand 98% din valoarea eligibila a proiectului. Astfel, valoarea totala a acestuia ajunge la aproximativ 11,3 milioane lei.

***

Cele doua proiecte pentru care au fost semnate contractele de finantare vor fi implementate cu fonduri europene nerambursabile acordate prin Regio-POR 2014-2020, axa prioritara 5 - Imbunatatirea mediului urban si conservarea, protectia si valorificarea durabila a patrimoniului cultural, apelul de proiecte pentru prioritatea de investitii 5.2 – Realizarea de actiuni destinate imbunatatirii mediului urban, revitalizarii oraselor, regenerarii si decontaminarii terenurilor industriale dezafectate (inclusiv a zonelor de reconversie), reducerii poluarii aerului si promovarii masurilor de reducere a zgomotului.

Primul apel de proiecte lansat in cadrul prioritatii de investitii 5.2, in data de 25.05.2016 si inchis in data de 25.11.2016 a fost de tip competitiv si a avut o alocare de 10,59 milioane euro. In data de 15 aprilie 2017 a fost lansat al doilea apel de proiecte de tip competitiv si este deschis pana la data de 15 octombrie 2017.

© ADR Vest - Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest | realizat de DowMedia