AGENȚIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALĂ VEST

Noutăți

PTJ: Apel pentru idei de proiecte: Tehnologii strategice pentru Europa

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru […]

Mai mult
Apel pentru idei de proiecte în domeniul sănătății

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru […]

Mai mult
Sesiune de informare privind Programul Sănătate – finanțările pentru oncologie și microbiologie

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, în calitate de Organism Intermediar […]

Mai mult
Proiecte în valoare totală de aproape 2,2 miliarde de lei, depuse în cadrul apelului rezervat IMM-urilor din județul Hunedoara, prin Programul Tranziție Justă

Interes crescut pentru primul apel dedicat IMM-urilor din județul Hunedoara, […]

Mai mult
Arhiva
  1. Home
  2. /
  3. Noutăți
  4. /
  5. Microintreprinderile pot depune proiecte...

Microintreprinderile pot depune proiecte pentru a obtine finantare nerambursabila pana spre finalul lunii ianuarie a anului 2017

07/10/2016

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Vest, in calitate de Organism Intermediar pentru POR 2014-2020, va reaminteste ca apelul de proiecte destinat finantarii microintreprinderilor, prioritatea de investitii 2.1.A, este inca deschis. Astfel, cererile de finantare se mai pot depune pana la data de 27 ianuarie 2017, la ora 12:00.

Perioada dedicata depunerii spre finantare a proiectelor poate fi redusa numai in cazul in care bugetul apelului se consuma mai devreme.

27,56 milioane euro sunt disponibile in cadrul acestui apel de proiecte, la nivelul Regiunii Vest. Apelul de proiecte este de tip competitiv (proiectele care obtin cel mai bun punctaj vor primi finantare), iar cererile de finanțare se depun exclusiv prin aplicația electronică MySMIS disponibilă la adresa web http://www.fonduri-ue.ro/mysmis.

 Proiectele care pot primi finantare in cadrul acestei prioritati de investitii, 2.1.A, vizeaza activitati de construire, modernizare, extindere a spatiilor de productie sau prestare servicii, precum si dotarea acestora cu active corporale si necorporale, inclusiv instrumente de comercializare on-line. Aceste proiecte trebuie sa fie implementate in mediul urban pentru a fi eligibile.

 Valoarea eligibila a unui astfel de proiect trebuie sa fie de minimum 25.000 euro. Cuantumul finantarii nerambursabile solicitate nu poate depasi 200.000 euro pentru un proiect – suma stabilita prin schema de minimis. Contributia solicitantului la finantarea investitiei trebuie sa fie de minimum 10% din valoarea eligibila a investitiei.

***

Pana in data de 5 octombrie 2016, 46 proiecte au fost depuse spre finantare la nivelul Regiunii Vest. Aceste proiecte cumuleaza o valoare a finantarii nerambursabile de 7,37 milioane euro, reprezentand 26,74% din alocarea financiara regionala. In prezent, procesul de evaluare al proiectelor este suspendat, modulul MySMIS dedicat evaluarii prezentand disfunctionalitati. Cu toate acestea, modulul dedicat depunerii de proiecte este functional iar proiectele se pot depune in continuare prin intermediul aplicatiei electronice My SMIS urmand a fi evaluate in momentul in care modulul evaluare va fi functional.

 Ghidul specific revizuit (varianta consolidata) corespunzator prioritatii de investitii 2.1.A, publicat in 29 august 2016, poate fi consultat pe pagina web a ADR Vest la sectiunea Finantari Europene/POR 2014-2020/Ghiduri de finantare/Apeluri lansate (http://adrvest.ro/microintreprinderi/). De asemenea, documentul poate fi descarcat si de pe pagina web a programului: www.inforegio.ro.

© ADR Vest - Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest | realizat de DowMedia