AGENȚIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALĂ VEST

Noutăți

Grădiniță nouă, teren de minifotbal și loc de joacă în Lugoj, prin Regio-Programul Operațional Regional

Două contracte noi de finanțare au fost semnate în această […]

Mai mult
Lista cu rezultatele evaluării candidaturilor depuse

Ca urmare a finalizării procesului de evaluare a candidaturilor depuse […]

Mai mult
Investiții noi la Lugoj. Căminul cultural din Măguri va fi reabilitat și dotat cu bani europeni

Contractul de finanțare, în valoare de 728.000 lei (dintre care […]

Mai mult
Programul Regional Vest 2021-2027 a fost lansat oficial, cu ajutorul unei holograme, în fața a aproape 200 de invitați

Până în 2029, ADR Vest și-a propus să ajungă la […]

Mai mult
Arhiva
  1. Prima pagina
  2. /
  3. Noutăți
  4. /
  5. Microintreprinderile pot depune proiecte...

Microintreprinderile pot depune proiecte pentru a obtine finantare nerambursabila pana spre finalul lunii ianuarie a anului 2017

07/10/2016

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Vest, in calitate de Organism Intermediar pentru POR 2014-2020, va reaminteste ca apelul de proiecte destinat finantarii microintreprinderilor, prioritatea de investitii 2.1.A, este inca deschis. Astfel, cererile de finantare se mai pot depune pana la data de 27 ianuarie 2017, la ora 12:00.

Perioada dedicata depunerii spre finantare a proiectelor poate fi redusa numai in cazul in care bugetul apelului se consuma mai devreme.

27,56 milioane euro sunt disponibile in cadrul acestui apel de proiecte, la nivelul Regiunii Vest. Apelul de proiecte este de tip competitiv (proiectele care obtin cel mai bun punctaj vor primi finantare), iar cererile de finanțare se depun exclusiv prin aplicația electronică MySMIS disponibilă la adresa web http://www.fonduri-ue.ro/mysmis.

 Proiectele care pot primi finantare in cadrul acestei prioritati de investitii, 2.1.A, vizeaza activitati de construire, modernizare, extindere a spatiilor de productie sau prestare servicii, precum si dotarea acestora cu active corporale si necorporale, inclusiv instrumente de comercializare on-line. Aceste proiecte trebuie sa fie implementate in mediul urban pentru a fi eligibile.

 Valoarea eligibila a unui astfel de proiect trebuie sa fie de minimum 25.000 euro. Cuantumul finantarii nerambursabile solicitate nu poate depasi 200.000 euro pentru un proiect – suma stabilita prin schema de minimis. Contributia solicitantului la finantarea investitiei trebuie sa fie de minimum 10% din valoarea eligibila a investitiei.

***

Pana in data de 5 octombrie 2016, 46 proiecte au fost depuse spre finantare la nivelul Regiunii Vest. Aceste proiecte cumuleaza o valoare a finantarii nerambursabile de 7,37 milioane euro, reprezentand 26,74% din alocarea financiara regionala. In prezent, procesul de evaluare al proiectelor este suspendat, modulul MySMIS dedicat evaluarii prezentand disfunctionalitati. Cu toate acestea, modulul dedicat depunerii de proiecte este functional iar proiectele se pot depune in continuare prin intermediul aplicatiei electronice My SMIS urmand a fi evaluate in momentul in care modulul evaluare va fi functional.

 Ghidul specific revizuit (varianta consolidata) corespunzator prioritatii de investitii 2.1.A, publicat in 29 august 2016, poate fi consultat pe pagina web a ADR Vest la sectiunea Finantari Europene/POR 2014-2020/Ghiduri de finantare/Apeluri lansate (https://adrvest.ro/microintreprinderi/). De asemenea, documentul poate fi descarcat si de pe pagina web a programului: www.inforegio.ro.

© ADR Vest - Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest | realizat de DowMedia