AGENȚIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALĂ VEST

Noutăți

Anunț important pentru beneficiarii contractelor de finanțare încheiate în cadrul Regio-POR 2014 – 2020. S-a publicat metodologia de ajustare a prețurilor aferente materialelor de construcții

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a publicat în 21 septembrie Ordinul nr. 1336 pentru […]

Mai mult
Conferință internațională “Valorile europene în regiunile din România“

Care este viitorul regiunilor din România? Care sunt direcțiile UE […]

Mai mult
Atelier de lucru pentru firmele din Regiunea Vest

Proiectul Digital Regions aduce împreună opt regiuni europene cu interese […]

Mai mult
Prelungire termen pentru depunerea de proiecte

Vești bune pentru cei interesați de Axa Prioritară 9 - […]

Mai mult
Arhiva

Microintreprinderile interesate de accesarea finantarilor nerambursabile sunt asteptate sa se inscrie la seminariile de informare ce vor avea loc in fiecare judet al Regiunii Vest

14/06/2016

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Vest (ADR Vest), in calitate de Organism Intermediar pentru Programul Operational Regional 2014-2020 in Regiunea Vest, va invita la seminariile de informare, gratuite, dedicate apelului de proiecte pentru finantarea microintreprinderilor, ce vor fi organizate in toate cele patru resedinte de judet din regiune in perioada 17 – 23 iunie 2016.

Asadar, seminarile dedicate apelului de proiecte 2.1.A/2016 Microintreprinderi aferent Prioritatii de Investitii 2.1. Promovarea spiritului antreprenorial, in special prin facilitarea exploatarii economice a ideilor noi si prin incurajarea crearii de noi intreprinderi, inclusiv prin incubatoare de afaceri vor avea loc dupa cum urmeaza:

  • in Arad – vineri, 17 iunie 2016, incepand cu ora 11:00, in Sala de Festivitati din corpul M al Universitatii Aurel Vlaicu Arad, (strada Elena Dragoi, numarul 2);
  • in Resita – marti, 21 iunie 2016, incepand cu ora 11:00, in Sala Mare a Consiliului Judetean Caras-Severin (Piata 1 Decembrie, numarul 1);
  • in Timisoara – miercuri, 22 iunie 2016, incepand cu ora 11:00, in sala Aula Magna a Universitatii de Vest Timisoara (bulevardul Vasile Parvan, numarul 4)
  • in Deva – joi, 23 iunie 2016, incepand cu ora 11:00, in sala Spiru Haret a Inspectoratului Scolar Judetean Hunedoara (strada Gheorghe Baritiu, numarul 2).

 

stire_web_seminarii_de_informare_poza

 

 

Pentru participarea in cadrul acestor seminarii, va rugam sa completati formularul de inscriere accesand urmatorul link: http://goo.gl/forms/EcXk7PZmrxQ9wHlS2.

***

Apelul de proiecte 2.1.A/2016 Microintreprinderi este de tip competitiv iar cererile de finantare dedicate se vor putea depune in perioada  27 iulie 2016 – 27 ianuarie 2017 exclusiv prin aplicația electronică MySMIS, disponibilă la adresa web http://www.fonduri-ue.ro/mysmis. Perioada pentru depunerea proiectelor poate fi redusa in cazul in care bugetul apelului este consumat mai devreme.

Prin acest apel de proiecte vor fi sprijinite activitati de construire, modernizare, extindere a spatiilor de productie sau prestare servicii din microintreprideri, precum si dotarea acestora cu active corporale si necorporale, inclusiv instrumente de comercializare on-line. Locul de implementare al proiectului trebuie sa fie situat in mediul urban.

Solicitanții eligibili în cadrul acestui apel de proiecte sunt societățile constituite în baza Legii nr. 31/1990 sau societățile cooperative care se încadrează în categoria microîntreprinderilor.

Alocarea financiara disponibila la nivelul Regiunii Vest pentru acest apel de proiecte este de 27,56 milioane euro.

Valoarea eligibila a unui proiect trebuie sa fie de minimum 25.000 euro, echivalent in lei la cursul de schimb InforEuro, valabil la data lansarii apelului de proiecte.

Cuantumul finantarii nerambursabile solicitate nu poate depasi plafonul de minimis, de 200.000 euro.

Cofinantarea din partea solicitantului este de minim 10% din valoarea cheltuielilor eligibile.

Conditiile specifice de accesare a fondurilor nerambursabile pentru aceasta prioritate de investitii sunt precizate in ghidul solicitantului. Versiunea finala a acestuia poate fi consultata pe pagina web a ADR Vest (sectiunea  POR 2014-2020/Ghiduri de finantare) - https://adrvest.ro/microintreprinderi/ - si pe pagina web a programului Regio-Programul Operațional Regional 2014-2020 - http://www.inforegio.ro/.

© ADR Vest - Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest | realizat de DowMedia