AGENȚIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALĂ VEST

Noutăți

PTJ: Apel pentru idei de proiecte: Tehnologii strategice pentru Europa

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru […]

Mai mult
Apel pentru idei de proiecte în domeniul sănătății

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru […]

Mai mult
Sesiune de informare privind Programul Sănătate – finanțările pentru oncologie și microbiologie

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, în calitate de Organism Intermediar […]

Mai mult
Proiecte în valoare totală de aproape 2,2 miliarde de lei, depuse în cadrul apelului rezervat IMM-urilor din județul Hunedoara, prin Programul Tranziție Justă

Interes crescut pentru primul apel dedicat IMM-urilor din județul Hunedoara, […]

Mai mult
Arhiva
  1. Home
  2. /
  3. Noutăți
  4. /
  5. Membrii Consiliului pentru Dezvoltare...

Membrii Consiliului pentru Dezvoltare Regionala Vest s-au intalnit in Resita

18/10/2017

Marti, 17 octombrie 2017, in sala de sedinte a Consiliului Judeţean Caras-Severin, a avut loc şedinţa Consiliului pentru Dezvoltare Regionala Vest (CDR Vest). Subiectele aflate pe ordinea de zi a sedintei au vizat atat activitatea CDR Vest, cat si activitatea Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Vest (ADR Vest) si actiunile de internationalizare si de promovare a Regiunii Vest.

In cadrul acestei sedinte a fost ales noul presedinte al CDR Vest – domnul Silviu HURDUZEU, presedintele Consiliului Judetean Caras-Severin, precum si vicepresedintele acestuia – domnul Iustin-Marinel CIONCA-ARGHIR, presedintele Consiliului Judetean Arad. Mandatul acestora este de un an.

De asemenea, membrii CDR Vest au nominalizat si aprobat reprezentantii Regiunii Vest in cadrul Comitetului de Monitorizare al Programului Operational Regional (CM POR) 2014-2020 – comitet care asigura eficacitatea şi calitatea implementarii Programului Operational Regional (POR). Astfel, reprezentantii Regiunii Vest in cadrul CM POR vor fi: presedintele CDR Vest si domnul Conf. Univ. Dr. Ing. Petru HODOR din cadrul Universitatii Petrosani in calitate de membrii titulari cu drept de vot, vicepresedintele CDR Vest si domnul Prof. Univ. Dr. Teodor Ioan TRASCA din cadrul Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului „Regele Mihai I al Romaniei” Timisoara in calitate de membrii supleanti si domnul Sorin MAXIM - directorul general al ADR Vest - in calitate de observator, avandu-l ca inlocuitor pe domnul Adrian MARICIUC - seful Departamentului Planificare Regionala si Dezvoltare Urbana din cadrul agentiei.

Printre documentele supuse aprobarii membrilor CDR Vest a fost Documentul Cadru pentru Strategia de cercetare si inovare regionala pentru specializare inteligenta a Regiunii Vest - document-suport pentru implementarea Strategiei de Specializare Inteligenta a Regiunii Vest si a carui aprobare conditioneaza accesarea finantarii acordate in cadrul axei prioritare 1 „Promovarea transferului tehnologic” a Regio-Programul Operational Regional 2014-2020. Documentul Cadru poate fi consultat pe pagina web www.adrvest.ro.

Un alt document supus aprobarii a fost hotararea privind actualizarea traseelor de drum judetean propuse la nivel regional pentru accesarea de finantari in cadrul unui nou apel de proiecte pentru axa prioritara 6 „Imbunatatirea infrastructurii rutiere de importanta regionala” a Regio-POR 2014-2020. Acesta actualizare a listei de drumuri vizeaza in mod special judetul Caras-Severin prin includerea drumurilor judetene - DJ 608 cu traseul Plugova-Globurau-Costis-Borugi-Cornereva-Gruni-Arsuri-Obita-Rusca si DJ 572 cu traseul Comoraste - Berzovia in lista de proiecte prioritare. Lista actualizata si aprobata de CDR Vest va fi luata in considerare sub rezerva relansarii a unui nou apel de proiecte aferent axei prioritare 6 la nivelul Regiunii Vest. Lista completa, actualizata, cu proiectele aprobate de CDR Vest pentru finantarea in cadrul axei prioritare 6 se gaseste aici.

Pe ordinea de zi a sedintei au mai fost informari cu privire la: stadiul implementarii POR 2007-2013; modificarea POR 2014-2020 care a fost aprobata in cadrul sedintei CM POR ce a avut loc in Bucuresti, in data de 10 octombrie 2017, si care vizeaza atat modificari de ordin financiar sau procedural, cat si adaugarea unei noi axe prioritare – axa 13 – dedicata sprijinirii regenerarii oraselor mici si mijlocii; stadiul implementarii POR 2014-2020 in cadrul caruia au fost deschise 28 de apeluri de proiecte si au fost depuse 602 proiecte cu o valoare a finantarii nerambursabile de 437,18 milioane euro.

 Stadiul activitatilor de internationalizare derulate de ADR Vest a fost, de asemenea, prezentat membrilor CDR Vest. In cadrul acestui punct de pe ordinea de zi au fost prezentate proiectele implementate si activitatile de promovare/informare cu privire la Regiunea Vest, parteneriate inter-regionale si intra-regionale coordonate, schimburile de bune practici inter-regionale facilitate pentru companiile din Regiunea Vest, precum si activitatile consortiului coordonat de ADR Vest ce este partener in cadrul Enterprise European Network – retea ce sprijina intreprinderile mici si mijlocii sa isi dezvolte potentialul inovativ si de afaceri in vederea cresterii competitivitatii acestora si a dezvoltarii lor inteligente si durabile.

De asemenea, membrii CDR Vest au fost informati cu privire la sedinta Adunarii Generale a Asociatiei Agentiilor pentru Dezvoltare Regionala Vest din Romania – ROREG in cadrul careia au fost stabilite obiectivele acesteia pentru urmatorii doi ani si a fost reconfirmat domnul Sorin MAXIM in calitate de presedinte al asociatiei.

***

Consiliul pentru Dezvoltare Regionala Vest este alcatuit din presedintii consiliilor judetene si din cate un reprezentant al fiecarei categorii de consilii locale municipale, orasenesti si comunale din fiecare judet al regiunii. Acest consiliu alege un presedinte si un vicepresedinte, care nu pot fi reprezentanti ai aceluiaşi judet. Aceste functii sunt indeplinite, prin rotatie, pentru cate un mandat de un an, de catre presedintii consiliilor judetene.

© ADR Vest - Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest | realizat de DowMedia