AGENȚIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALĂ VEST

Noutăți

PTJ: Apel pentru idei de proiecte: Tehnologii strategice pentru Europa

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru […]

Mai mult
Apel pentru idei de proiecte în domeniul sănătății

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru […]

Mai mult
Sesiune de informare privind Programul Sănătate – finanțările pentru oncologie și microbiologie

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, în calitate de Organism Intermediar […]

Mai mult
Proiecte în valoare totală de aproape 2,2 miliarde de lei, depuse în cadrul apelului rezervat IMM-urilor din județul Hunedoara, prin Programul Tranziție Justă

Interes crescut pentru primul apel dedicat IMM-urilor din județul Hunedoara, […]

Mai mult
Arhiva
  1. Home
  2. /
  3. Noutăți
  4. /
  5. Legea pentru aprobarea Ordonanței...

Legea pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 122/2020, trimisă spre reexaminare

21/07/2021

Președintele României, Klaus Iohannis, a trimis Parlamentului, spre reexaminare, Legea pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 122/2020 privind unele măsuri pentru asigurarea eficientizării procesului decizional al fondurilor externe nerambursabile destinate dezvoltării regionale în România.

În cererea adresată președintelui Senatului, Anca Dragu, președintele invocă, printre altele, existența unor dispoziții ce reglementează în mod diferit derularea Programului pilot de descentralizare pentru dezvoltare teritorială integrată pentru perioada de programare 2021-2027.

„Considerăm că, pentru a înlătura orice neclaritate în aplicare, dar și pentru a respecta principiul calității legii în dimensiunile sale referitoare la securitatea raporturilor juridice, revine Parlamentului obligația atât de a stabili un cadru normativ coerent, prin instituirea unor norme clare, lipsite de orice echivoc cu privire la programul pilot de descentralizare menționat, cât și de a clarifica aplicarea dispozițiilor menționate din Legea nr. 176/2020”, se arată în cererea semnată de președintele Iohannis.

Vă reamintim că Ordonanța de urgență nr. 122 din 29 iulie 2020 prevede, printre altele ca, la nivelul celor opt regiuni de dezvoltare ale României, agențiile pentru dezvoltare regională să îndeplineacă rolul de Autoritate de management pentru programele operaționale regionale 2021-2027, iar fondurile externe nerambursabile pentru dezvoltarea regională a României să se organizeze și să se aloce prin cele opt programe operaționale regionale.

Textul integral al cererii semnate de președintele Klaus Iohannis poate fi consultat aici: https://www.presidency.ro/ro/media/comunicate-de-presa/cerere-de-reexaminare-asupra-legii-pentru-aprobarea-ordonantei-de-urgenta-a-guvernului-nr-122-2020-privind-unele-masuri-pentru-asigurarea-eficientizarii-procesului-decizional-al-fondurilor-externe-nerambursabile-destinate-dezvoltarii-regionale-in-romania

© ADR Vest - Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest | realizat de DowMedia