AGENȚIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALĂ VEST

Noutăți

PTJ: Apel pentru idei de proiecte: Tehnologii strategice pentru Europa

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru […]

Mai mult
Apel pentru idei de proiecte în domeniul sănătății

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru […]

Mai mult
Sesiune de informare privind Programul Sănătate – finanțările pentru oncologie și microbiologie

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, în calitate de Organism Intermediar […]

Mai mult
Proiecte în valoare totală de aproape 2,2 miliarde de lei, depuse în cadrul apelului rezervat IMM-urilor din județul Hunedoara, prin Programul Tranziție Justă

Interes crescut pentru primul apel dedicat IMM-urilor din județul Hunedoara, […]

Mai mult
Arhiva
  1. Home
  2. /
  3. Noutăți
  4. /
  5. Lansarea regionala a Schemei...

Lansarea regionala a Schemei Asistenta pentru IMM-uri in scopul achizitionarii de servicii de consultanta in afaceri

12/07/2007

Lansarea regionala a Schemei Asistenta pentru IMM-uri in scopul achizitionarii de servicii de consultanta in afaceri

ADR Vest, in calitate de Autoritate de Implementare, lanseaza, la nivel regional, in data de 17 iulie 2007, Programul Phare 2005 Coeziune Economica si Sociala — Asistenta acordata IMM-urilor in scopul achizitionarii de servicii de consultanta in afaceri. Aceasta lansare este destinata potentialilor beneficiari din judetele Timis si Arad si va avea loc la Timisoara, la Casa Adam Muller Guttenbrunn.

Lansarea acestui program de finantare pentru potentialii beneficiari din judetele Caras-Severin si Hunedoara va avea loc dupa cum urmeaza:
-    in data de 18 iulie 2007, la Resita, la sediul Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Caras-Severin (str. Petru Maior nr. 71 Resita)
-    in data de 19 iulie 2007, la Deva, la sediul Camerei de Comert si Industrie Hunedoara (str. Avram Iancu bloc 41, parter Deva).

Bugetul disponibil pentru Regiunea Vest este de 636.000 euro. In cadrul acestei scheme exista 2 tipuri de solicitanti:
-    in cazul in care solicitantul este un IMM, valoarea finantarii nerambursabile pentru aceste proiecte va fi cuprinsa intre 8.000 euro si 20.000 euro;
-    in cazul in care solicitantul este un ONG cu membri IMM, valoarea finantarii nerambursabile pentru aceste proiecte va fi cuprinsa intre 20.000 euro si 160.000 euro.
Fiecare beneficiar al finantarii nerambursabile trebuie sa contribuie cu un aport propriu de cel putin 50%, in numerar, din bugetul proiectului.

Obiectivul principal al acestui program de finantare este imbunatatirea accesului IMM la servicii de dezvoltare a afacerilor oferite de catre prestatorii de servicii de consultanta. Aceste servicii trebuie sa se incadreze in cel putin una din urmatoarele prioritati:
-    crearea unui mediu de afaceri favorabil pentru dezvoltarea si cresterea IMM;
-    cresterea competitivitatii IMM;
-    imbunatatirea accesului IMM la finantare;
-    imbunatatirea performantelor la export ale IMM;
-    promovarea culturii antreprenoriale si imbunatatirea abilitatilor in management.

Prin aceasta schema de finantare sunt tintite promovarea aplicarii standardelor de calitate si sistemelor de management al calitatii si sprijin IMM in domenii ca marketing, managementul exporturilor, elaborarea si implementarea de strategii.

Termenul limita de depunere a cererilor de finantare este 30 august 2007. Cererile de finantare din Regiunea Vest vor fi depuse la sediul ADR Vest, str. Proclamatia de la Timisoara nr. 5, et. I, cod 300054 Timisoara. Tel./ fax: 0256-491923, 0256-491981, e-mail: office@adrvest.ro. Persoana de contact: Silviu Adamut, Sef Birou Asistenta si evaluare proiecte.
Mai multe informatii se pot gasi in Ghidul Solicitantului care se afla pe pagina web a ADR Vest, www.adrvest.ro, precum si pe cea a Ministerului Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor, http://www.mdlpl.ro/.
De asemenea, puteti descarca aici Ghidul Solicitantului.

© ADR Vest - Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest | realizat de DowMedia