AGENȚIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALĂ VEST

  1. Home
  2. /
  3. Comunicare
  4. /
  5. Evenimente
  6. /
  7. Eveniment lansare Programul Regional...

Eveniment lansare Programul Regional Vest 2021-2027

21/11/2022

Programul Regional Vest, lansat cu ajutorul unei holograme, va aloca peste 1,18 miliarde de euro pentru dezvoltarea Regiunii Vest

Până în 2029, ADR Vest și-a propus să ajungă la 2 miliarde de euro investiți în fondurile de dezvoltare ale regiunii, să contribuie la dezvoltarea primului unicorn din Regiunea Vest, iar întreaga zonă să devină un hub de inovare și tehnologie cu o populație de peste 2 milioane de locuitori.

Inovarea este pariul pe care Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest mizează pentru ciclul financiar 2021-2027, lucru scos în evidență încă de la lansarea oficială a Programului Regional Vest. Povestea programului a fost spusă de o hologramă, care a trecut în revistă parcursul de aproape 24 de ani al ADR Vest și a explicat creșterea de care a beneficiat Regiunea Vest în această perioadă, datorită programelor finanțate din fonduri europene.

1,18 miliarde de euro vor ajunge în regiune prin Programul Regional Vest, cel care deschide porțile descentralizării din România; iar aproape un sfert din buget va fi investit în zona de inovare și digitalizare.

Krzysztof Kasprzyk
Directorul Adjunct al Unității România din cadrul DG Regio a Comisiei Europene

„Gândiți la scară mare! Simplificați lucrurile! Lucrați împreună! În felul acesta, sunt convins că în 3-4 ani, ne vom întâlni din nou și vom putea sărbători îndeplinirea obiectivelor pe care ni le-am propus.”

Înregistrarea evenimentului poate fi vizionată pe pagina noastră de Facebook accesând butonul de mai jos:

© ADR Vest - Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest | realizat de DowMedia
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram