AGENȚIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALĂ VEST

Noutăți

PTJ: Apel pentru idei de proiecte: Tehnologii strategice pentru Europa

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru […]

Mai mult
Apel pentru idei de proiecte în domeniul sănătății

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru […]

Mai mult
Sesiune de informare privind Programul Sănătate – finanțările pentru oncologie și microbiologie

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, în calitate de Organism Intermediar […]

Mai mult
Proiecte în valoare totală de aproape 2,2 miliarde de lei, depuse în cadrul apelului rezervat IMM-urilor din județul Hunedoara, prin Programul Tranziție Justă

Interes crescut pentru primul apel dedicat IMM-urilor din județul Hunedoara, […]

Mai mult
Arhiva
  1. Home
  2. /
  3. Noutăți
  4. /
  5. Lansarea primelor apeluri de...

Lansarea primelor apeluri de proiecte din cadrul Programului Operațional Regional (POR) 2014 - 2020

07/03/2016

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest vă infomează că primele domenii în cadrul cărora se pot depune proiecte în vederea obținerii finanțării prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020 sunt drumurile județene și eficiența energetică a clădirilor rezidențiale. Urmează apoi regenerarea zonelor urbane abandonate și neutilizate, patrimoniul cultural, microîntreprinderile și turismul.

În cursul săptămânii trecute a avut loc la București reuniunea Comitetului de Monitorizare a Programului Operațional Regional 2014-2020 (CMPOR) - unde a fost aprobat calendarul de lansare a apelurilor de proiecte pentru șase priorități de investiții din cadrul POR 2014-2020.

Calendarul de lansări propus poate fi consultat aici.

În perioada imediat următoare ADR Vest va organiza o serie de seminarii de informare pentru toți solicitanții eligibili în cadrul apelurilor lansate.

De la lansarea apelurilor de proiecte se va acorda beneficiarilor o perioadă de timp de minim 1 lună pentru pregătirea documentației propriu – zise și depunerea proiectelor. Data efectivă de la care se vor putea depune cererile de finanțare va fi menționată în cadrul ghidurilor specifice aprobate.

Calendarul publicat prezintă estimarea lansărilor în format tipărit. Astfel, până la lansarea oficială a sistemulului electronic MySMIS, cererile de finanțare se vor transmite/depune în format tipărit și în format PDF pe un CD, la sediul Agențiilor pentru Dezvoltare Regională unde va avea loc implementarea proiectului.

Imediat ce aplicația electronică MySMIS va deveni operațională, Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP) va stabili procedura de urmat pentru depunerea în continuare a cererilor de finanțare prin sistemul MySMIS.

Precizăm că Ministerul Fondurilor Europene (MFE) a anunțat că în perioada 8 – 18 martie 2016 va fi disponibil pentru a fi testat de către public modulul  ”Depunerea cererii de finanțare” al aplicației MySMIS 2014 versiunea 1.0, la adresa www.fonduri-ue.ro.

Versiunile finale ale ghidurilor specifice vor putea fi consultate pe site-ul programului: www.inforegio.ro  și pe site-ul ADR Vest: www.adrvest.ro, la secțiunea POR 2014-2020/Ghiduri de finanțare: http://adrvest.ro/por-2014-2020/ghiduri-de-finantare/.

© ADR Vest - Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest | realizat de DowMedia