AGENȚIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALĂ VEST

Noutăți

Roreg.eu – noutăți despre activitatea și proiectele Asociației Agențiilor pentru Dezvoltare Regională din România

Informații despre activitatea și proiectele Asociației Agențiilor pentru Dezvoltare Regională […]

Mai mult
Acţiuni de sprijin pentru proiecte în perioada aplicării măsurilor de prevenire a răspândirii noului tip de coronavirus – Instrucţiunea AMPOR 173/2020

Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, în calitate de Autoritate […]

Mai mult
Pachetul privind finanțele digitale: o nouă abordare pentru a încuraja inovarea în beneficiul consumatorilor și al întreprinderilor

Măsuri esențiale pentru sprijinirea redresării economice a UE: Comisia Europeană […]

Mai mult
Comisia salută finalizarea sistemului de garanții pentru un instrument SURE în valoare de 100 de miliarde de euro

Comisia salută finalizarea sistemului de garanții pentru un instrument SURE […]

Mai mult
Arhiva

Lansarea primelor apeluri de proiecte din cadrul Programului Operațional Regional (POR) 2014 - 2020

07/03/2016

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest vă infomează că primele domenii în cadrul cărora se pot depune proiecte în vederea obținerii finanțării prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020 sunt drumurile județene și eficiența energetică a clădirilor rezidențiale. Urmează apoi regenerarea zonelor urbane abandonate și neutilizate, patrimoniul cultural, microîntreprinderile și turismul.

În cursul săptămânii trecute a avut loc la București reuniunea Comitetului de Monitorizare a Programului Operațional Regional 2014-2020 (CMPOR) - unde a fost aprobat calendarul de lansare a apelurilor de proiecte pentru șase priorități de investiții din cadrul POR 2014-2020.

Calendarul de lansări propus poate fi consultat aici.

În perioada imediat următoare ADR Vest va organiza o serie de seminarii de informare pentru toți solicitanții eligibili în cadrul apelurilor lansate.

De la lansarea apelurilor de proiecte se va acorda beneficiarilor o perioadă de timp de minim 1 lună pentru pregătirea documentației propriu – zise și depunerea proiectelor. Data efectivă de la care se vor putea depune cererile de finanțare va fi menționată în cadrul ghidurilor specifice aprobate.

Calendarul publicat prezintă estimarea lansărilor în format tipărit. Astfel, până la lansarea oficială a sistemulului electronic MySMIS, cererile de finanțare se vor transmite/depune în format tipărit și în format PDF pe un CD, la sediul Agențiilor pentru Dezvoltare Regională unde va avea loc implementarea proiectului.

Imediat ce aplicația electronică MySMIS va deveni operațională, Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP) va stabili procedura de urmat pentru depunerea în continuare a cererilor de finanțare prin sistemul MySMIS.

Precizăm că Ministerul Fondurilor Europene (MFE) a anunțat că în perioada 8 – 18 martie 2016 va fi disponibil pentru a fi testat de către public modulul  ”Depunerea cererii de finanțare” al aplicației MySMIS 2014 versiunea 1.0, la adresa www.fonduri-ue.ro.

Versiunile finale ale ghidurilor specifice vor putea fi consultate pe site-ul programului: www.inforegio.ro  și pe site-ul ADR Vest: www.adrvest.ro, la secțiunea POR 2014-2020/Ghiduri de finanțare: https://adrvest.ro/por-2014-2020/ghiduri-de-finantare/.

© ADR Vest - Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest | realizat de DowMedia