AGENȚIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALĂ VEST

Noutăți

Fonduri europene pentru piste de biciclete, trotuare noi și vehicule electrice, prin Programul Regional Vest, în municipiul Caransebeș

Un nou proiect contractat în cadrul Programului Regional Vest 2021-2027: […]

Mai mult
PS: Finanțări active pentru investiții în laboratoarele de microbiologie ale unităților sanitare publice

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru […]

Mai mult
Un nou apel de proiecte lansat în cadrul Programului Sănătate, pentru investiții în oncologie

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru […]

Mai mult
PTJ: Proiecte în valoare de aproape 700 de milioane de lei, depuse în cadrul apelului rezervat IMM-urilor din județul Hunedoara!

Nu mai puțin de 58 de proiecte au fost depuse […]

Mai mult
Arhiva
  1. Home
  2. /
  3. Noutăți
  4. /
  5. Lansare la nivel regional...

Lansare la nivel regional a Schemei de investitii pentru sprijinirea initiativelor sectorului public in sectoarele prioritare de mediu

06/06/2007

ADR Vest lanseaza, la nivel regional, in data de 12 iunie 2007, la Timiºoara, licitatia deschisa pentru Schema de investitii pentru sprijinirea initiativelor sectorului public in sectoarele prioritare de mediu, componenta a Programului Phare 2005 Coeziune Economica si Sociala.

Bugetul disponibil la nivel national pentru acesta licitatie este 26,67 milioane EURO, din care 20 milioane EURO din fonduri Phare si 6,67 milioane EURO co-finantare de la bugetul de stat. Suma disponibila pentru fiecare regiune este de 3,334 milioane EURO, din care 2,5 milioane euro din fonduri Phare si 0,834 milioane euro de la bugetul de stat. Valoarea finantarii nerambursabile pentru fiecare proiect va fi cuprinsa intre 300.000 EURO si 1.000.000 EURO. Fiecare beneficiar trebuie sa contribuie cu un aport propriu de cel putin 10 %, in numerar, din bugetul proiectului.

Aceasta schema va oferi sprijin financiar nerambursabil autoritatilor publice din Romania din localitatile cu maxim 50.000 de locuitori, in vederea dezvoltarii activitatilor de investitii la nivel regional, in urmatoarele sectoare prioritare de mediu prioritare:
- Gestionarea deºeurilor;
- Gospodarirea apelor si a apelor uzate.

Obiectivul principal este acela de a acorda asistenta financiara autoritatilor publice locale cu responsabilitati in domeniul protectiei mediului din toate cele opt regiuni de dezvoltare ale Romaniei, in eforturile lor de a reduce volumul deseurilor, de a stimula colectarea selectiva a acestora si de a imbunatati calitatea resurselor de apa si a apei potabile.

Termenul limita de depunere a cererilor de finantare este 15 august 2007, ora 16:00. Cererile de finantare din Regiunea Vest vor fi depuse la sediul ADR Vest, str. Proclamatia de la Timisoara nr. 5, et. I, cod 300054 Timisoara. Tel./ fax: 0256-491923, 0256-491981, e-mail: office@adrvest.ro. Persoana de contact: Silviu Adamut, Sef Birou Asistenta si evaluare proiecte.

Mai multe informatii se pot gasi in Ghidul Solicitantului care este disponibil pe pagina de internet a Ministerului Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor, http://www.mdlpl.ro/, precum si pe cea a Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Vest, www.adrvest.ro.

Atasat puteti gasi Ghidul Solicitantului.

© ADR Vest - Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest | realizat de DowMedia