AGENȚIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALĂ VEST

Noutăți

PTJ: Apel pentru idei de proiecte: Tehnologii strategice pentru Europa

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru […]

Mai mult
Apel pentru idei de proiecte în domeniul sănătății

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru […]

Mai mult
Sesiune de informare privind Programul Sănătate – finanțările pentru oncologie și microbiologie

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, în calitate de Organism Intermediar […]

Mai mult
Proiecte în valoare totală de aproape 2,2 miliarde de lei, depuse în cadrul apelului rezervat IMM-urilor din județul Hunedoara, prin Programul Tranziție Justă

Interes crescut pentru primul apel dedicat IMM-urilor din județul Hunedoara, […]

Mai mult
Arhiva
  1. Home
  2. /
  3. Noutăți
  4. /
  5. Lansare Ghid solicitant POAT...

Lansare Ghid solicitant POAT pentru pregătirea de proiecte de infrastructură în domeniile considerate prioritare pentru perioada de programare 2021-2027

21/07/2020

ADR Vest vă informează că Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Asistență Tehnică din cadrul Ministerului Fondurilor Europene a publicat Ghidul Solicitantului destinat pregătirii documentațiilor tehnico-economice necesare pentru depunerea de proiecte strategice de infrastructură, pentru perioada de programare 2021-2027.

În cadrul acestui demers, sprijinul financiar se acordă unităților administrativ-teritoriale: municipii, orașesau județe, pentru elaborarea documentației tehnico-economice aferentă unor proiecte ce vizează domeniile următoare: mobilitate urbană; regenerare urbană; infrastructură rutieră de interes județean, inclusiv variante ocolitoare și/ sau drumuri de legătură; centre de agrement/ baze turistice (tabere școlare); infrastructură și servicii publice de turism, inclusiv obiective de patrimoniu cu potențial turistic. 

Alocarea financiară orientativă aferentă Regiunii Vest pentru pregătirea de proiecte este de 36.009.667 lei.

Vă reamintim că, în cadrul acestui apel, o unitate administrativ-teritorială urbană poate obține sprijin financiar pentru documentația tehnico-economică aferentă unui singur proiect de mobilitate urbană și a unui singur proiect de regenerare urbană.

De asemenea, un județ poate obține sprijin financiar pentru documentația tehnico-economică aferentă unui singur proiect de infrastructură rutieră de interes județean, pe baza prioritizării proiectelor la nivelul Consiliului pentru Dezvoltare Regională.

În ceea ce privește turismul, Regiunea Vest poate obține sprijin financiar pentru elaborarea de documentații pentru cel mult 4 proiecte de infrastructură publică de turism, inclusiv obiective de patrimoniu cu potențial turistic, și pentru cel mult 2 proiecte privind centre de agrement/ baze turistice (tabere școlare).

Documentațiile finanțate vor fi elaborate respectând etapele de proiectare din HG 907/2016, inclusiv faza Proiect Tehnic de execuție, urmând a fi finalizate până la data de 31 decembrie 2021.

Beneficiarii documentațiilor tehnico-economice pentru care se va acorda sprijin vor avea obligația de a depune cereri de finanțare în perioada de programare 2021-2027 pentru realizarea investițiilor.

Finanțarea documentațiilor tehnico-economice se va realiza în urma unui proces de selecție de fișe de proiect, organizat la nivelul fiecărei regiuni de dezvoltare, de către Agențiile pentru Dezvoltare Regională, care va fi publicat la o dată ulterioară.

Ghidul Solicitantului poate fi consultat aici.

© ADR Vest - Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest | realizat de DowMedia