AGENȚIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALĂ VEST

Noutăți

ADR Vest a lansat pagina de Facebook a Programului Regional Vest 2021-2027

Pentru a veni în întâmpinarea potențialilor beneficiari și a tuturor […]

Mai mult
Webinar de consultare publică pentru Apelul 2 al PR Vest dedicat microîntreprinderilor

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest (ADR Vest), în calitate de […]

Mai mult
Ghid de finanțare în consultare publică – Infrastructură verde

ADR Vest, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul […]

Mai mult
Centralizatorul răspunsurilor la propunerile și observațiile transmise pentru Ghidul de finanțare al PR Vest dedicat microîntreprinderilor – apelul 1, destinat producției

Pentru a veni în sprijinul solicitanților de finanțare în vederea […]

Mai mult
Arhiva
  1. Home
  2. /
  3. Noutăți
  4. /
  5. Lansare Ghid solicitant POAT...

Lansare Ghid solicitant POAT pentru pregătirea de proiecte de infrastructură în domeniile considerate prioritare pentru perioada de programare 2021-2027

21/07/2020

ADR Vest vă informează că Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Asistență Tehnică din cadrul Ministerului Fondurilor Europene a publicat Ghidul Solicitantului destinat pregătirii documentațiilor tehnico-economice necesare pentru depunerea de proiecte strategice de infrastructură, pentru perioada de programare 2021-2027.

În cadrul acestui demers, sprijinul financiar se acordă unităților administrativ-teritoriale: municipii, orașesau județe, pentru elaborarea documentației tehnico-economice aferentă unor proiecte ce vizează domeniile următoare: mobilitate urbană; regenerare urbană; infrastructură rutieră de interes județean, inclusiv variante ocolitoare și/ sau drumuri de legătură; centre de agrement/ baze turistice (tabere școlare); infrastructură și servicii publice de turism, inclusiv obiective de patrimoniu cu potențial turistic. 

Alocarea financiară orientativă aferentă Regiunii Vest pentru pregătirea de proiecte este de 36.009.667 lei.

Vă reamintim că, în cadrul acestui apel, o unitate administrativ-teritorială urbană poate obține sprijin financiar pentru documentația tehnico-economică aferentă unui singur proiect de mobilitate urbană și a unui singur proiect de regenerare urbană.

De asemenea, un județ poate obține sprijin financiar pentru documentația tehnico-economică aferentă unui singur proiect de infrastructură rutieră de interes județean, pe baza prioritizării proiectelor la nivelul Consiliului pentru Dezvoltare Regională.

În ceea ce privește turismul, Regiunea Vest poate obține sprijin financiar pentru elaborarea de documentații pentru cel mult 4 proiecte de infrastructură publică de turism, inclusiv obiective de patrimoniu cu potențial turistic, și pentru cel mult 2 proiecte privind centre de agrement/ baze turistice (tabere școlare).

Documentațiile finanțate vor fi elaborate respectând etapele de proiectare din HG 907/2016, inclusiv faza Proiect Tehnic de execuție, urmând a fi finalizate până la data de 31 decembrie 2021.

Beneficiarii documentațiilor tehnico-economice pentru care se va acorda sprijin vor avea obligația de a depune cereri de finanțare în perioada de programare 2021-2027 pentru realizarea investițiilor.

Finanțarea documentațiilor tehnico-economice se va realiza în urma unui proces de selecție de fișe de proiect, organizat la nivelul fiecărei regiuni de dezvoltare, de către Agențiile pentru Dezvoltare Regională, care va fi publicat la o dată ulterioară.

Ghidul Solicitantului poate fi consultat aici.

© ADR Vest - Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest | realizat de DowMedia