AGENȚIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALĂ VEST

Noutăți

Cristian Ghinea, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene: „Susțin complet procesul de regionalizare a fondurilor europene”

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, a făcut o […]

Mai mult
Legea pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 122/2020, trimisă spre reexaminare

Președintele României, Klaus Iohannis, a trimis Parlamentului, spre reexaminare, Legea […]

Mai mult
Programul Operațional Regional (POR) Vest 2021-2027, apreciat de Comisia Europeană

Aprecierile pozitive din partea reprezentanților Comisiei Europene pentru gradul de maturitate al POR […]

Mai mult
Proiect pentru un sistem de iluminat public modernizat, la Deta

Orașul Deta va avea un sistem de iluminat public modernizat, […]

Mai mult
Arhiva

Intalnire cu parteneri europeni pentru imbunatatirea politicilor regionale privind inovarea

25/04/2017

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Vest (ADR Vest) a gazduit pe parcursul saptamanii  trecute un seminar international cu parteneri din Spania, Croatia, Italia, Norvegia si Portugalia, dedicat sprijinului parteneriatului public privat in activitatea de inovare.

In prima parte din cadrul intalnirii au fost prezentate regiunile partenere, Strategiile de Specializare Inteligenta si politicile de sprijin a inovarii la nivel regional sau national. In a doua parte au fost prezentate exemple de infrastructuri de cercetare-inovare implementate de universitati din Regiunea Vest si finantate in cadrul Programului POS CCE 2007-2013.

Evenimentul a fost urmat de o serie de vizite de studiu in locatii care sprijina inovarea si care faciliteaza implementarea acesteia in mediul privat – locatii precum Incuboxx si Centrul Regional de Competente si Dezvoltare a Furnizorilor din Sectorul Automotive – CERC.

Acest eveniment a fost organizat in cadrul proiectului MONITORIS3 – schimbul de experienta in mecanismul de monitorizare, indicatori si metodologii destinate imbunatatirii politicilor si instrumentelor in contextul Strategiilor Regionale de Specializare Inteligenta, finantat in cadrul Programului Interreg Europe 2014-2020, implementat de un consortiului european coordonat de Agentia de Inovare din Galitia (Spania). ADR Vest este membru al acestui consortiu alaturi de sase institutii partenere care desfasoara activitati de dezvoltare regionala, policy making si spijin al inovarii: de Agentia de Inovare din Galitia (Spania), Agentia de Dezvoltare Regionala din Dubrovnik (Croatia), Agentia de Dezvoltare Regionala Veneto (Italia), Consiliul Judetean Nordland (Norvegia), Comisia de Dezvoltare a Regiunii Norte (Portugalia) si Agentia Nationala de Inovare (Portugalia).

Format din regiuni care au realizat deja Strategia de Specializare Inteligenta, MONITORIS3 se adreseaza identificarii unui mod de monitorizare si evaluare al Strategiilor Regionale de Specializare Inteligenta in raport cu celelalte politici ale Fondurilor Structurale.

Scopul proiectului este acela de realiza o serie de schimburi de bune practici in vederea imbunatatirii activitatilor de monitorizarea a politicilor si finantarilor regionale privind inovarea.

Pentru mai multe informatii, va invitam sa accesati urmatorul link: www.interregeurope.eu/monitoris3.

© ADR Vest - Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest | realizat de DowMedia