AGENȚIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALĂ VEST

Noutăți

Grădiniță nouă, teren de minifotbal și loc de joacă în Lugoj, prin Regio-Programul Operațional Regional

Două contracte noi de finanțare au fost semnate în această […]

Mai mult
Lista cu rezultatele evaluării candidaturilor depuse

Ca urmare a finalizării procesului de evaluare a candidaturilor depuse […]

Mai mult
Investiții noi la Lugoj. Căminul cultural din Măguri va fi reabilitat și dotat cu bani europeni

Contractul de finanțare, în valoare de 728.000 lei (dintre care […]

Mai mult
Programul Regional Vest 2021-2027 a fost lansat oficial, cu ajutorul unei holograme, în fața a aproape 200 de invitați

Până în 2029, ADR Vest și-a propus să ajungă la […]

Mai mult
Arhiva
  1. Prima pagina
  2. /
  3. Noutăți
  4. /
  5. Intalnire cu parteneri europeni...

Intalnire cu parteneri europeni pentru imbunatatirea politicilor regionale privind inovarea

25/04/2017

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Vest (ADR Vest) a gazduit pe parcursul saptamanii  trecute un seminar international cu parteneri din Spania, Croatia, Italia, Norvegia si Portugalia, dedicat sprijinului parteneriatului public privat in activitatea de inovare.

In prima parte din cadrul intalnirii au fost prezentate regiunile partenere, Strategiile de Specializare Inteligenta si politicile de sprijin a inovarii la nivel regional sau national. In a doua parte au fost prezentate exemple de infrastructuri de cercetare-inovare implementate de universitati din Regiunea Vest si finantate in cadrul Programului POS CCE 2007-2013.

Evenimentul a fost urmat de o serie de vizite de studiu in locatii care sprijina inovarea si care faciliteaza implementarea acesteia in mediul privat – locatii precum Incuboxx si Centrul Regional de Competente si Dezvoltare a Furnizorilor din Sectorul Automotive – CERC.

Acest eveniment a fost organizat in cadrul proiectului MONITORIS3 – schimbul de experienta in mecanismul de monitorizare, indicatori si metodologii destinate imbunatatirii politicilor si instrumentelor in contextul Strategiilor Regionale de Specializare Inteligenta, finantat in cadrul Programului Interreg Europe 2014-2020, implementat de un consortiului european coordonat de Agentia de Inovare din Galitia (Spania). ADR Vest este membru al acestui consortiu alaturi de sase institutii partenere care desfasoara activitati de dezvoltare regionala, policy making si spijin al inovarii: de Agentia de Inovare din Galitia (Spania), Agentia de Dezvoltare Regionala din Dubrovnik (Croatia), Agentia de Dezvoltare Regionala Veneto (Italia), Consiliul Judetean Nordland (Norvegia), Comisia de Dezvoltare a Regiunii Norte (Portugalia) si Agentia Nationala de Inovare (Portugalia).

Format din regiuni care au realizat deja Strategia de Specializare Inteligenta, MONITORIS3 se adreseaza identificarii unui mod de monitorizare si evaluare al Strategiilor Regionale de Specializare Inteligenta in raport cu celelalte politici ale Fondurilor Structurale.

Scopul proiectului este acela de realiza o serie de schimburi de bune practici in vederea imbunatatirii activitatilor de monitorizarea a politicilor si finantarilor regionale privind inovarea.

Pentru mai multe informatii, va invitam sa accesati urmatorul link: www.interregeurope.eu/monitoris3.

© ADR Vest - Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest | realizat de DowMedia