AGENȚIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALĂ VEST

Noutăți

ADR Vest vine cu Programul Tranziție Justă în județul Hunedoara! Împreună pentru un mediu de afaceri activ în județul Hunedoara!

Investim în dezvoltarea afacerilor și crearea de noi locuri de […]

Mai mult
Consultare publică, PTJ: „Dezvoltarea întreprinderilor și a antreprenoriatului” – lista codurilor CAEN neeligibile

Anexă nouă publicată la ghidul solicitantului pentru acțiunea „Dezvoltarea întreprinderilor […]

Mai mult
Consultare publică, PTJ: Ghidul solicitantului pentru acțiunea „Sprijinirea tranziției forței de muncă”

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, în calitate de Organism Intermediar […]

Mai mult
Instrucțiune privind închiderea POR 2014-2020 - proiecte propuse spre etapizare și nefinalizate/ nefuncționale

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, în calitate de Organism Intermediar […]

Mai mult
Arhiva
  1. Home
  2. /
  3. Noutăți
  4. /
  5. Instrucțiune privind închiderea POR...

Instrucțiune privind închiderea POR 2014-2020 - calendarul de depunere a cererilor de plată/rambursare și vizitele de verificare pe teren

30/10/2023

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operațional Regional, a emis Instructiunea nr. 206/24.10.2023 privind calendarul de depunere a Cererilor de rambursare/ Cererilor de plată și eliminarea obligației de efectuare a vizitelor pe teren la 40%.

 Astfel, conform Instrucțiunii nr. 206, termenul limită până la care beneficiarii pot depune cereri de plată la organismele intermediare, în speță la Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest în calitate de OI POR pentru Regiunea Vest, este 13 noiembrie 2023. Organismele intermediare vor transmite cererile de plată către AMPOR până la data de 29 noiembrie 2023.

Termenul limită până la care beneficiarii pot plăti cheltuielile efectuate în cadrul proiectelor finanțate prin POR 2014-2020 este 31 decembrie 2023. Această dată reprezintă și data limită a eligibilității cheltuielilor. Orice cheltuială efectuată și plătită după data de 31.12.2023 va fi considerată neeligibilă, se arată în Instrucțiunea nr. 206/24.10.2023.

Aceeași instrucțiune stabilește termenul limită până la care beneficiarii pot depune la Organismele Intermediare, la ADR-uri, cererile de rambursare finale: 29 februarie 2024.

Termenul limită până la care Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Regional va efectua către beneficiari plata cheltuielilor eligibile solicitate prin cereri de rambursare este 31 mai 2024.

Totodată, având în vedere perioada de timp rămasă până la finalizarea implementării financiare a proiectelor aflate în derulare, se elimină obligația de efectuare a vizitelor de verificare pe teren la momentul rambursării a 40% din valoarea eligibilă a contractului de finanțare, potrivit Instrucțiunii 206.

Se menține obligația OI de a efectua vizite pe teren la toate cererile de rambursare finale și la cele intermediare, dacă reprezintă ultima cerere de rambursare ce conține cheltuieli eligibile, depusă în cadrul proiectului.

Instrucțiunea AMPOR nr. 206/24.10.2023 poate fi consultată aici.

© ADR Vest - Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest | realizat de DowMedia