AGENȚIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALĂ VEST

Noutăți

Fonduri europene pentru unitățile sanitare care furnizează servicii de reabilitare/ recuperare

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a publicat Ghidul Solicitantului pentru […]

Mai mult
Memorandum de Înțelegere între ADR Vest și Agenția Națională de Inovare din Luxemburg

Regiunea Vest din România va beneficia de expertiză în domeniul […]

Mai mult
Firmele din Regiunea Vest au solicitat 70 de milioane de euro în cadrul apelului de proiecte pentru IMM-uri din Programul Regional Vest

Până la termenul limită de 30 septembrie 2024, în cadrul […]

Mai mult
Ghid în consultare publică: Programul National de Investiții în Infrastructura Unităților Spitalicești

Programul naţional de investiţii în infrastructura unităților spitalicești  urmărește  o […]

Mai mult
Arhiva
  1. Home
  2. /
  3. Acasa
  4. /
  5. Proiecte_Regio-POR_2014-2020

Județul Arad

  • Centru multifuncțional pentru persoane din zone urbane marginalizate, construit cu bani europeni la Arad


    Un nou serviciu social pentru persoanele defavorizate din Arad, printr-un proiect implementat în parteneriat de Primăria Municipiul Arad și Direcția de Asistență Socială Arad: „Construire Centru multifuncțional pentru persoane din zone urbane marginalizate - Zona Tarafului”.

    Noul centru multifuncțional a fost realizat prin Regio-Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 4 – Sprijinirea dezvoltării urbane durabile.

    Locuitorii zonei Tarafului din orașul de pe Mureș sunt cei care vor beneficia de noul centru și de zona amenajată în jurul lui. Centrul se adresează persoanelor aflate în risc de sărăcie și excluziune socială și are spații cu destinații complexe, de la servirea mesei, până la activități recreative / educative / ludice.

    Peste 5,7 milioane de lei au fost investiți în acest proiect, din care 5 milioane de lei reprezintă finanțare europeană nerambursabilă.

  • Cetatea Ineului, restaurată cu fonduri europene

    Cetatea Ineului din județul Arad a intrat în proces de restaurare printr-un proiect cu fonduri europene, prin Regio-POR 2014-2020, Axa prioritară 5 – Îmbunătăţirea mediului urban şi conservarea, protecţia şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural.

    Veche de aproape șase secole, cetatea va fi readusă astfel la forma de altădată - au avut loc lucrări la acoperiș și arcadele din interior, s-a lucrat la construirea turnurilor porții de intrare, la refacerea zidurilor și tavane.

    Odată cu finalizarea restaurării și dotării cetății, cele 93 de încăperi și două curți interioare ale sale vor găzdui un muzeu, apartamente tematice, o cramă, săli de conferințe, săli de exponere, precum și ateliere de meșteșuguri tradiționale.

    Valoarea totală a investiției este de 23,2 milioane lei, 22,8 milioane lei reprezentând finanțare nerambursabilă.

    Proiectul „Restaurarea și reabilitarea funcțională a Cetății Ineului” este implementat de Primăria Orașului Ineu.
  • Creșă, centru social pentru vârstnici și străzi modernizate, în orașul Curtici

    Orașul Curtici din județul Arad are pentru prima dată o creșă, care poate asigura servicii educaționale și de îngrijire pentru 9 grupe de copii, grație unui proiect cu finanțare europeană: „Îmbunătățirea calității vieții populației orașului Curtici prin investiții în înființarea unei creșe și a unui centru social pentru persoane vârstnice, precum și prin modernizarea unei străzi urbane”.

    Creșa este dotată cu mobilier și echipamente adecvate, dispune de zone de recreere și de activități, respectiv de luat masa, precum și de un cabinet medical.

    Centrul social va oferi servicii de centru de zi și servicii de asistență la domiciliu. Iar strada 1 Decembrie 2018, care asigură accesul spre principalele instituții din oraș, a trecut printr-un amplu proces de modernizare - asfaltare carosabil, modernizare trotuare și piste de biciclete, reabilitarea spațiului verde etc.

    Investiția, în valoare de peste 12,5 milioane de lei, din care aproape 10 milioane de lei fonduri nerambursabile, a fost finanțată în cadrul Regio-POR 2014-2020, Axa prioritară 13 – Sprijinirea regenerării orașelor mici și mijlocii.
    Proiectul a fost implementat de Primăria Orașului Curtici.
  • Iluminat public extins și eficient, cu bani europeni, la Pecica și în satele aparținătoare

    Orașul Pecica din județul Arad beneficiază de un sistem extins de iluminat public și mult mai eficient, printr-o investiție realizată cu fonduri europene.

    Prin proiectul în valoare de peste 12 milioane de lei implementat prin Regio - Programul Operațional Regional 2014-2020, în Pecica și satele aparținătoare au fost amplasate 2.000 de aparate de iluminat stradal noi. Valoarea finanțării nerambursabile a fost de 11,8 milioane lei.

    Investiția, implementată prin Axa prioritară 3 - Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon, asigură iluminatul public la standarde moderne și costuri reduse pe străzile din Pecica.

    Proiectul „Extindere și eficientizare iluminat public în orașul Pecica și satele aparținătoare” a fost implementat de Primăria Orașului Pecica.
  • Teren abandonat transformat în zonă de agrement, la Arad

    O zonă abandonată din municipiul Arad, un teren de aproape 5 hectare, a devenit un punct de atracție al orașului printr-un proiect cu finanțare europeană – „Reconversia Funcțională și Revitalizarea Terenului din Zona Micălaca 300 și transformarea lui în zonă de agrement și petrecere a timpului liber”.

    Au fost realizate spații de joacă și de fitness, terenuri de volei și badminton, o zonă pentru skateboard, spații de socializare, locuri pentru grătar, piste pentru biciclete și un țarc pentru câini, a fost amenajată o zonă verde, au fost plantați arbori și arbuști, gard viu și plante perene.

    Investiția, în valoare de peste 10 milioane de lei, din care 9,4 milioane lei fonduri nerambursabile, a fost realizată de Primăria Municipiului Arad prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 4 – Sprijinirea dezvoltării urbane durabile.

Județul Caraș-Severin

  • „Voronețul Banatului”, restaurat cu fonduri europene

    Biserica Ortodoxă cu hramul Sfântului Nicolae din localitatea Bocşa, unul dintre monumentele ecleziastice ale Regiunii Vest, a fost restaurat printr-un proiect implementat în cadrul Regio – Programul Operațional Regional 2014-2020.

    Aflat pe lista monumentelor de patrimoniu și supranumit „Voronețul Banatului” datorită picturii exterioare realizate în tehnica frescă, lăcașul de cult vechi de peste 270 de ani a beneficiat de ample lucrări de reablitare a zonelor exterioare degradate, iar tâmplăria din PVC a fost înlocuită cu tâmplărie din lemn, cu aceleași caracteristici de detaliu ca ale celei originale.
    Prin același proiect au fost amenajate spațiile verzi, a fost introdus iluminat arhitectural exterior și a fost amenajată o rampă de acces pentru persoanele cu dizabilități.

    Peste 4,8 milioane de lei au fost investiți în proiect, din care 4,7 milioane lei finanțare europeană nerambursabilă.

    Proiectul privind „Restaurarea, conservarea și valorificarea patrimoniului cultural de interes național Biserica Ortodoxă Română cu hramul „Sf. Nicolae”, orașul Bocșa, str. Republicii, nr. 99” a fost implementat prin Axa prioritară 5 – Îmbunătăţirea mediului urban şi conservarea, protecţia şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural. Investiția a fost implementată de Parohia Ortodoxă Română Bocșa 2.
  • Biserica de lemn din satul Ersig, restaurată cu finanțare europeană, prin Regio-POR

    Biserica de lemn din satul Ersig, comuna Vermeș, din județul Caraș-Severin, a fost restaurată printr-un proiect european, implementat în cadrul Regio – Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 5 – Îmbunătăţirea mediului urban şi conservarea, protecţia şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural.

    Biserica de lemn de la Ersig este cea mai veche de acest fel din Caraș-Severin, dar vârsta ei exactă nu e cunoscută. Un act vechi de aproape un secol preciza că lăcașul „este zidit în 1713, an ce se află inscripţionat pe stâlpul de lemn al peretelui din Sfânta Biserică”. Numai că însemnul a dispărut odată cu renovarea de la 1979, așa că singura inscripție vizibilă care certifică vechimea e cea care face referire la anul 1767, scoasă la iveală după curățarea iconostasului.

    Lăcașul cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” e construit în tehnica „în căței” („în stobori”, în graiul local), adică pornind de la o structură de stâlpi prinși în tălpi și cununi. Pereții din lemn sunt căptușiți cu lut frământat cu paie, iar acoperișul e din șindrilă, cu un turn realizat în stil baroc vienez. Este una dintre puținele biserici care au scăpat în timpul războiului ruso-turc.

    Biserica a fost restaurată printr-un proiect în valoare de 3,8 milioane lei, din care 3,7 milioane lei finanțare nerambursabilă, prin Regio-POR. Proiectul privind „Restaurarea patrimoniului cultural din comuna Vermeş” a fost implementat de Primăria Comunei Vermeș în parteneriat cu Parohia Ortodoxă Ersig.
  • Cetatea Ladislau din Coronini, în restaurare cu bani europeni

    Cetatea Ladislau de pe Clisura Dunării, din Coronini, județul Caraș-Severin, a început să prindă contur în forma ei restaurată, cu bani europeni. Fortificația datează de la 1427-1428.

    Proiectul implementat la Coronini este unul complex, cuprinzând consolidarea, restaurarea, conservarea și protecția Cetății Ladislau, realizarea unui punct de belvedere prin amenajarea Turnului 3 de Sud-Vest, conservarea zidurilor și turnurilor cetății cu asize de piatră, amenajarea de platforme și pasarele, construirea unui corp anexă, realizarea de instalații electrice și sanitare, realizarea iluminatului arhitectural și ambiental, amenajarea incintei sitului și realizarea de alei pietonale.

    Cetatea medievală va fi introdusă în diverse circuite turistice naționale și internaționale, în vederea creșterii numărului de turiști, și este prevăzută diversificarea serviciilor culturale prin organizarea și desfășurarea a minimum patru evenimente anuale periodice, cu accent pe păstrarea tradițiilor locale. Obiectivul proiectului este de a dezvolta turismul în zonă prin restaurarea și punerea în valoare a acestui monument istoric și de a crește gradul de informare și interes pentru cultură.

    Valoarea totală a investiției este de 19,8 milioane lei, din care 19,3 milioane lei finanțare europeană, asigurată prin Regio-POR 2014-2020, Axa prioritară 5 – Îmbunătăţirea mediului urban şi conservarea, protecţia şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural.

    Proiectul „Consolidare, restaurare, conservare și protecție Cetatea Ladislau, realizarea unui punct de belvedere prin amenajarea Turnului 3 de Sud-Vest, conservarea zidurilor și turnurilor cetății cu asize de piatră, amenajare platforme și pasarele, construire corp-anexă, realizare instalații electrice și sanitare, realizare iluminat arhitectural și ambiental, amenajare incintă sit, realizare alei pietonale” este implementat de Primăria Comunei Coronini.
  • Grădinița „Sf. Stelian” Moldova Nouă, reabilitată printr-un proiect european

    Transformare majoră pentru Grădinița „Sf. Stelian” din orașul Moldova Nouă, județul Caraș-Severin.
    Clădirea instituției de învățământ a trecut printr-un amplu proces de reabilitare energetică. Instalațiile au fost înlocuite, construcția a fost termoizolată și au fost create facilități pentru accesul persoanelor cu dizabilități.

    Aproape 4,5 milioane lei au fost investiți în proiect, din care 3,6 milioane lei au reprezentat finanțare nerambursabilă, asigurată prin Regio – Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 3 – Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon.

    Proiectul de „Reabilitare energetică a Grădiniței cu Program Prelungit „Sf. Stelian” Moldova Nouă” a fost implementat de Primăria Orașului Moldova Nouă.
  • Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Reșița, extinsă și dotată prin Regio-POR

    Urgențele medicale se tratează în cele mai bune condiții în capitala Banatului de Munte, datorită unui proiect implementat prin Regio-POR 2014-2020, Axa prioritară 8 – Dezvoltarea infrastructurii sanitare și sociale.

    Timpi mai mici de așteptare și standarde ridicate pentru tratarea pacienților – acestea sunt principalele beneficii rezultate în urma implementării investiției de la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență Reșița.

    Prin proiectul european a fost extinsă infrastructura existentă, fiind construită o nouă clădire, ceea ce aduce cu sine spații optime de monitorizare, supraveghere și confort pentru pacienți și personalul medical.

    Valoarea totală a investiției, care s-a materializat și prin dotarea cu echipamente medicale specifice a UPU Reșița, a fost de peste 7,5 milioane lei, din care 6,7 milioane de lei finanțare nerambursabilă.

    Proiectul „Extinderea/ dotarea infrastructurii UPU din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa” a fost implementat de Consiliul Județean Caraș-Severin.

Județul Hunedoara

  • Proiect european pentru creșterea performanței energetice a blocurilor din Simeria

    Șapte blocuri de locuințe din orașul Simeria, județul Hunedoara, au fost reabilitate cu ajutorul fondurilor europene.
    Sute de locuitori ai orașului hunedorean vor avea facturile mai mici la căldură datorită proiectului implementat prin Regio - Programul Operațional Regional 2014-2020. Este vorba despre locatarii blocurilor 2, A, B, A1, B1, C1 și D1, de pe strada 1 Decembrie, imobile ce au fost eficientizate energetic.

    Aproape 3,7 milioane de lei a fost valoarea investiției, din care 2,2 milioane lei a reprezentat finanțarea nerambursabilă asigurată prin proiect.

    Proiectul „Creșterea performanței energetice a blocurilor de locuințe din Orașul Simeria, str. 1 Decembrie, bl. 2, bl. A, bl. B, bl. A1, bl. B1, bl. C1, bl. D1” a fost implementat de Primăria Orașului Simeria.
  • Investiții în centrul istoric al municipiului Deva, prin Regio-POR

    Centrul istoric al municipiului Deva, județul Hunedoara, a fost reabilitat cu fonduri europene prin Regio – Programul Operațional Regional 2014-2020.

    Spațiul cuprins între strada Avram Iancu și Bulevardul Iuliu Maniu, precum și Piața Unirii, până la strada Lucian Blaga, au fost pavate cu piatră naturală.
    Au fost extinse zonele pietonale, au fost amenajate spații verzi noi și a fost instalat un sistem nou de iluminat public, modern și eficient.
    O suprafață de aproape 13.000 de metri pătrați a fost amenajată cu pavaj din piatră naturală, iar alți 2.600 de metri pătrați de zone verzi completează peisajul urban al zonei. 38 de arbori au fost conservați și protejați, iar cinci dintre aceștia sunt monumente ale naturii, de categoria a III-a. În plus, au fost plantați alți copaci noi care să contribuie la restructurarea zonei verzi din centrul istoric. Întreg spațiul verde din zona centrului istoric al Devei a crescut cu peste 30% în urma acestor investiții.
    Cablurile aeriene (electrice, de telefonie, internet etc.) au fost introduse în subteran, au fost amplasate bănci, coșuri de gunoi și jardiniere, rasteluri pentru biciclete și cișmele.
    De asemenea, a fost instalat un sistem de reducere a circulaţiei în zonă (piloni telescopici pentru blocat/ deblocat accesul auto) și un sistem inteligent de parcare. În plus, spațiul public a fost accesibilizat pentru persoanele cu dizabilități.
    Valoarea totală a proiectului „Amenajare zonă pietonală centrul istoric”, implementat de Primăria Municipiului Deva, a fost de 21,5 milioane de lei, din care 21,1 milioane de lei finanțare nerambursabilă.
  • Lucrări de restaurare, consolidare și conservare, cu bani europeni, la Cetatea Orăștiei

    Cetatea Orăștiei din județul Hunedoara va reintra în circuitul turistic național și internațional în urma investițiilor din fonduri europene.

    Vechea fortăreață a urbei hunedorene se află în proces de restaurare, conservare și consolidare, printr-un proiect finanțat prin Regio - Programul Operațional Regional 2014-2020. Au avut loc lucrări de reîntregire și reconstituire a zidurilor și turnurilor cetății, amenajări exterioare (pavaje și pietonal), lucrări de amenajare a circuitului de vizitare și la sistemul de evacuare a apelor pluviale. Zona va fi iluminată arhitectural și va beneficia de mobilier urban.

    Aproape 22,5 milioane lei sunt investiți în proiect, dintre care 21,3 milioane lei reprezintă fonduri nerambursabile.

    Proiectul „Restaurare, consolidare și conservare Cetatea Orăștiei” este implementat de Primăria Municipiului Orăștie în parteneriat cu Biserica Reformată Orăștie, Parohia Evanghelică C.A.
  • Școală modernizată și extinsă cu bani europeni, în Sălașu de Sus, Hunedoara

    Investiții importante în unitățile de învățământ, inclusiv în mediul rural, prin Regio - Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa de finanțare 10 - Îmbunătăţirea infrastructurii educaţionale. Școala din comuna hunedoreană Sălașu de Sus a intrat într-un amplu proces de reabilitare, modernizare, extindere și dotare, printr-un proiect pe fonduri europene.

    Valoarea totală a investiției este de aproape 8 milioane de lei, din care 6,6 milioane lei reprezintă finanțare europeană nerambursabilă.

    Proiectul „Reabilitare, modernizare, extindere și dotare Școala Sălașu de Sus, comuna Sălașu de Sus, județul Hunedoara” este implementat de Primăria Comunei Sălașu de Sus.
  • Proiect de regenerare urbană pentru Valea Jiului

    Fosta zonă industrială a Exploatării Miniere Valea de Brazi - Uricani are toate șansele să devină un punct de atracție pentru locuitorii și turiștii din Valea Jiului.

    A fost transformată în zonă de agrement printr-un proiect finanțat prin Regio - Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa 5, Prioritatea de investiții 5.2. – Realizarea de acțiuni destinate îmbunătățirii mediului urban, revitalizării orașelor, regenerării și decontaminării terenurilor industriale dezafectate (inclusiv a zonelor de reconversie), reducerii poluării aerului și promovării măsurilor de reducere a zgomotului.

    Proiectul a inclus amenajarea unei suprafețe de peste 1.300 mp de spații verzi și montarea de foișoare cu bănci, mese și grătare în zonă, cărora li se adaugă aproape 1.000 mp de străzi și 150 mp de trotuare modernizate.

    Valoarea investiției a fost de aproape 3 milioane de lei, din care peste 2,8 milioane lei fonduri nerambursabile.

    Proiectul „Regenerare urbană – Fostul sediu administrativ E.M. Valea de Brazi” a fost implementat de Primăria Orașului Uricani.

Județul Timiș

  • Cula monument istoric din Ciacova, restaurată cu bani europeni

    Orașul Ciacova din județul Timiș are șansa de a reintra în circuitul turistic local și național, cu ajutorul Regio - Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 5 - Îmbunătățirea mediului urban și conservarea, protecția și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural. Cel mai important monument istoric al localității, Cula turcească, este restaurat și va fi pus în valoare cu fonduri europene.

    La cula din Ciacova au avut loc lucrări de reabilitare și reamenajare, s-au executat consolidări, sablări, reparații și finisaje, iar încăperile interioare ale monumentului vor fi folosite ca spații muzeale și expoziționale. Proiectul cuprinde și realizarea unei scări și a unui podeț de acces direct, a unui drum și o alee pietonală pavate cu piatră, precum şi amenajări peisagistice prin plantarea de gazon şi de arbori în jurul culei.

    Valoarea investiției este de peste 5 milioane de lei, dintre care 4,8 milioane lei finanțare nerambursabilă.

    Proiectul „Restaurarea și promovarea Turnului de apărare (cula) monument istoric din orașul Ciacova, județul Timiș” este implementat de Primăria Orașului Ciacova.
  • Domnul Romano-Catolic din Piața Unirii - Timișoara, restaurat prin Regio-POR

    Domul Romano-Catolic din Piața Unirii, municipiul Timișoara, a fost redeschis în aprilie 2023 și găzduiește din nou ceremonii religioase după ample lucrări de renovare, conservare și reabilitare, realizate cu finanțare europeană.

    O suprafață totală de aproape 1.500 de metri pătrați a fost restaurată, lucrările cuprinzând atât interiorul locașului de cult, cât și împrejmuirile, curtea interioară și aleile de acces. De asemenea, a fost restaurată cripta de sub sanctuarul Catedralei Romano-Catolice „Sf. Gheorghe”, precum şi pietrele tombale ale marilor personalităţi care îşi au locul de veci în ea.

    Proiectul a cuprins și introducerea obiectivului în circuitul turistic naţional şi internaţional, prin tururi ghidate și colaborări cu actorii locali, naţionali și internaţionali, pentru consolidarea activităţilor în domeniul cultural.

    Valoarea totală a investiției a fost de peste 22,4 milioane lei, din care 21,3 milioane lei finanțare nerambursabilă, obținută prin Regio – Programul Operațional Regional 2014-2020.

    Proiectul „Lucrări interioare și exterioare de renovare, conservare, reabilitare a clădirii Catedralei Romano-Catolice din Timișoara și a împrejmuirii, în vederea integrării în circuitul turistic național și internațional” a fost implementat de Episcopia Romano-Catolică Timișoara.
  • Investiții din fonduri europene la Colegiul Tehnic „Emanuil Ungureanu” Timișoara

    Unul dintre liceele istorice ale Timișoarei, Colegiul Tehnic „Emanuil Ungureanu”, își va recăpăta strălucirea prin investiții din fonduri europene. Imobilul se află în proces de reabilitare și modernizare prin Regio - Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 4 - Sprijinirea dezvoltării urbane durabile.

    În urma lucrărilor de săpături de la corpul B s-au descoperit porțiuni din zidul cetății Timișoarei. De altfel, construcția ridicată între 1899-1900 pentru a adăposti o şcoală de arte şi meserii a fost prima clădire ridicată pe locul fostelor ziduri şi bastioane ale cetăţii din vecinătatea Castelului Huniade.

    Peste 32 de milioane de lei, dintre care 28 de milioane lei fonduri nerambursabile, vor fi investiți în reabilitarea Colegiului Tehnic „Emanuil Ungureanu”, achiziția de echipamente IT, materiale didactice moderne și materiale specifice pentru documentare, precum și în creșterea accesibilității persoanelor cu dizabilități la serviciile educaționale.

    Proiectul „Reabilitare construcții, instalații clădire B2 la Colegiul Tehnic Emanuil Ungureanu” este implementat de către Primăria Municipiului Timișoara.
  • Locuințe sociale și piste de biciclete, prin Regio-POR, la Deta

    Condiții mai bune de locuire pentru oamenii din Deta, județul Timiș, cu ajutorul fondurilor europene, prin Regio – Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 13 - Sprijinirea regenerarii orașelor mici și mijlocii, Îmbunătățirea calității vieții populației în orașele mici și mijlocii din România.

    Orașul din apropierea graniței cu Serbia va avea peste 2 km de pistă de biciclete și 11 locuințe sociale reabilitate și consolidate, cu o suprafață de peste 400 mp. Totul, printr-o investiție în valoare de 5,5 milioane lei, din care 5,1 milioane lei reprezintă finanțare nerambursabilă.

    Proiectul „Îmbunătățirea calității vieții prin reabilitarea și consolidarea locuințelor sociale, precum și realizarea pistelor de biciclete - acces la proprietate și acces auto la locuințele sociale, oraș Deta, jud. Timiș” este implementat de Primăria Orașului Deta.
  • Școală modernizată și extinsă, cu bani europeni, în comuna Mănăștiur

    Comuna Mănăștiur din județul Timiș poate fi exemplu pentru orice oraș din România în ceea ce privește condițiile de învățare oferite elevilor de școala din localitate. Școala Gimnazială din Mănăștiur a fost reabilitată, extinsă și dotată prin Regio - Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa 10 de finanțare - Îmbunătățirea infrastructurii educaționale. Unitatea de învățământ a fost dotată cu echipamente IT, materiale didactice moderne si materiale specifice pentru documentare.

    De asemenea, au fost înființate un laborator de științe, un centru de documentare-informare și o sală festivă. Tot proiectul a fost realizat ținând cont de nevoile persoanelor cu dizabilități, pentru care s-au creat condiții optime de acces și educație.

    Valoarea totală a investiției a fost de 5 milioane de lei, din care 4,7 milioane lei finanțare nerambursabilă.

    Proiectul „Reabilitare, extindere și dotare Școala Gimnazială “George Garda” Mănăștiur” a fost implementat de Primăria Comunei Mănăștiur.
© ADR Vest - Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest | realizat de DowMedia