AGENȚIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALĂ VEST

Noutăți

PS, un nou ghid publicat: Investiții în oncologie – dotare laboratoare genetică și anatomie patologică

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru […]

Mai mult
Programul Sănătate: trei noi ghiduri de finanțare lansate, cu un buget de 78 de milioane de euro, pentru proiecte etapizate

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru […]

Mai mult
Accesează Vest Design și generează materialele de comunicare pentru proiectul tău finanțat prin Programul Regional Vest!

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest lansează un nou instrument în […]

Mai mult
Programul Sănătate: se prelungește perioada de depunere a proiectelor

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, în calitate de Organism Intermediar […]

Mai mult
Arhiva
  1. Home
  2. /
  3. Noutăți
  4. /
  5. Ghidurile Solicitantului pentru prioritatile...

Ghidurile Solicitantului pentru prioritatile de investitii Regio-POR 5.2, 6.1 si 7.1 sunt supuse consultarii publice

16/11/2015

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Vest, in calitate de Organism Intermediar pentru Programul Operational Regional 2014 – 2020 in Regiunea Vest, anunta publicarea pentru consultare a 3 Ghiduri ale solicitantului – pentru domeniile majore de interventie 5.2, 6.1 si 7.1. Ghidul solicitantului pentru prioritatea de investitii (domeniu major de interventie) 6.1 „Stimularea mobilitatii regionale prin conectarea nodurilor secundare si tertiare la infrastructura TEN-T, inclusiv a nodurilor multimodale˝ se afla in cea de-a doua etapa de consultari publice, celelalte doua ghiduri fiind noi - in prima etapa de consultari.

Ghidurile au fost publicate vineri, 13 noiembrie 2015, de catre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice in calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operational Regional.

***

Prioritarea de investitii 5.2 Realizarea de actiuni destinate imbunatatirii mediului urban, revitalizarii oraselor, regenerarii si decontaminarii terenurilor industriale dezafectate (inclusiv a zonelor de reconversie), reducerii poluarii aerului si promovarii masurilor de reducere a zgomotului˝ vizeaza reconversia functionala si/sau reutilizarea unor terenuri si suprafete abandonate si neutilizate din interiorul oraselor si transformarea lor in zone de agrement si petrecere a timpului liber pentru comunitate.

Solicitantii eligibili sunt unitatile administrativ teritoriale din mediul urban.

Valoarea totala a investitiei trebuie sa fie cuprinsa intre 100.000 euro si 5 milioane euro.

Ghidul solicitantului pentru prioritatea de investitii 5.2 poate fi vizualizat aici. Ghidul este supus consultarii publice pana in data de 11 decembrie 2015, ora 16:00. Observatii, sugestii, recomandari pot fi trimise la info@mdrap.ro.

***

Prioritatea de investitii 6.1 Stimularea mobilitatii regionale prin conectarea nodurilor secundare si tertiare la infrastructura TEN-T, inclusiv a nodurilor multimodale˝ vizeaza modernizarea/reabilitarea retelei de drumuri judetene care asigura conectivitatea, directa sau indirecta, cu reteaua TEN-T, constructia/modernizarea soselelor de centura cu statut de drum judetean aflate pe traseul drumului judetean respectiv, precum si investitii destinate sigurantei rutiere.

Aceasta prioritate de investiţii este dedicata consiliilor judetene.

Valoarea eligibila a unui proiect finantat in cadrul acestei prioritati trebuie sa fie cuprinsa intre 1.000.000 si 50.000.000 euro, cu exceptia proiectelor care se realizeaza in parteneriat intre mai multe unitati administrative (judete) - caz in care valoarea maxima eligibila este de 69.500.000 euro.

Acest Ghid al solicitantului, ce poate fi vizualizat aici, este supus consultarii publice pana in data de 20 noiembrie 2015, ora 16:00. Observatii, sugestii, recomandari pot fi trimise la info@mdrap.ro.

***

Prioritatea de investitii 7.1 Sprijinirea unei cresteri favorabile ocuparii fortei de munca, prin dezvoltarea potentialului endogen ca parte a unei strategii teritoriale pentru anumite zone, care sa includa reconversia regiunilor industriale aflate in declin, precum si sporirea accesibilitatii si dezvoltarea resurselor naturale si culturale specifice˝ vizeaza cresterea numarului mediu de salariati din statiunile turistice prin cresterea economica a zonelor aflate in declin economic dar care dispun de un potential turistic valoros.

Solicitantii eligibili in cadrul acestei prioritati de investitii sunt unitatile administrativ teritoriale ale statiunilor turistice si parteneriatele intre aceste unitaţi administrativ-teritoriale.

Valoarea minima eligibila pentru un proiect finantat in cadrul acestei prioritati de investitii este de 500.000 euro iar valoarea sa totala nu poate depasi 5 milioane euro.

Ghidul solicitantului corespunzator acestei prioritati de investii poate fi vizualizat aici, fiind supus consultarii publice pana in data de 11 decembrie 2015 la ora 16:00. Observatii, sugestii, recomandari pot fi trimise la info@mdrap.ro.

© ADR Vest - Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest | realizat de DowMedia