AGENȚIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALĂ VEST

Noutăți

PS, un nou ghid publicat: Investiții în oncologie – dotare laboratoare genetică și anatomie patologică

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru […]

Mai mult
Programul Sănătate: trei noi ghiduri de finanțare lansate, cu un buget de 78 de milioane de euro, pentru proiecte etapizate

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru […]

Mai mult
Accesează Vest Design și generează materialele de comunicare pentru proiectul tău finanțat prin Programul Regional Vest!

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest lansează un nou instrument în […]

Mai mult
Programul Sănătate: se prelungește perioada de depunere a proiectelor

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, în calitate de Organism Intermediar […]

Mai mult
Arhiva
  1. Home
  2. /
  3. Noutăți
  4. /
  5. Ghidurile Regio-POR pentru eficienta...

Ghidurile Regio-POR pentru eficienta energetica a cladirilor rezidentiale si modernizarea drumurilor judetene vor fi modificate

13/05/2016

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Vest (ADR Vest), in calitate de Organism Intermediar pentru Programul Operational Regional in Regiunea Vest, va informeaza ca Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice – in calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operational Regional (AM POR) – a anuntat ca va actualiza Ghidul General si Ghidurile Specifice pentru primele apeluri din cadrul prioritatilor de investitii dedicate eficientei energetice pentru cladirile rezidentiale (prioritatea de investii 3.1, operatiunea A), respectiv modernizarii drumurilor judetene (prioritatea de investitii 6.1).

Conform precizarilor AMPOR, actualizarea acestor ghiduri este necesara ca urmare a recentelor modificari legislative nationale si europene. Modificarile si ghidurile aferente urmeaza sa fie publicate, de catre AM POR, pe pagina web dedicata programului – www.inforegio.ro - iar ADR Vest le va anunta imediat ce acestea vor fi facute publice de catre AM POR.

Pana in momentul publicarii variantelor aprobate ale acestor ghiduri actualizate, sintezele modificarilor avute in vedere sunt disponibile pe pagina web a ADR Vest (www.adrvest.ro), la sectiunea POR 2014-2020, rubrica Ghiduri de finantare:

  • Sinteza pentru prioritatea de investitii 3.1, operatiunea A poate fi consultata aici
  • Sinteza pentru prioritatea de investitii 6.1 poate fi consultata aici

Una dintre cele mai importante modificari ce urmeaza a fi efectuate in cadrul Ghidului Specific aferent exclusiv Prioritatii de Investitii 3.1 A face referire la modalitatea de calcul a cheltuielor aferente lucrarilor conexe: aceste cheltuieli sunt eligibile in limita a 15% din valoarea eligibila a cheltuielilor aferente - Cap. 1, Cap. 2, Cap. 4 (punctul 4.1, punctul 4.2) si cap. 5 (punctul 5.1.1). Astfel, urmare a modificarilor care urmeaza a fi efectuate in cadrul Ghidului Specific, din formula de calcul a cheltuielor pentru lucrarile conexe sunt eliminate cheltuielile aferente cap 5.3 Diverse si neprevazute.

Depunerea proiectelor pentru cele doua prioritati de investitii - 3.1-Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, și în sectorul locuințelor, Operațiunea A - Clădiri rezidențiale, și 6.1-Stimularea mobilității regionale prin conectarea nodurilor secundare și terțiare la infrastructura TEN - T, inclusiv a nodurilor multimodale va incepe, asa cum a fost anuntat, in data de 16 mai 2016 (de la ora 10:00 pentru prioritatea de investii 3.1 A si de la ora 12:00 pentru prioritatea de investitii 6.1).

Solicitantii care vor depune proiecte in perioada cuprinsa intre data de 16 mai 2016 si data publicarii Ghidurilor specifice actualizate vor avea posibilitatea transmiterii unei clarificari suplimentare conform prevederilor ghidurilor modificate/ordinului de aprobare al acestora.

© ADR Vest - Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest | realizat de DowMedia