AGENȚIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALĂ VEST

Noutăți

PS, un nou ghid publicat: Investiții în oncologie – dotare laboratoare genetică și anatomie patologică

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru […]

Mai mult
Programul Sănătate: trei noi ghiduri de finanțare lansate, cu un buget de 78 de milioane de euro, pentru proiecte etapizate

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru […]

Mai mult
Accesează Vest Design și generează materialele de comunicare pentru proiectul tău finanțat prin Programul Regional Vest!

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest lansează un nou instrument în […]

Mai mult
Programul Sănătate: se prelungește perioada de depunere a proiectelor

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, în calitate de Organism Intermediar […]

Mai mult
Arhiva
  1. Home
  2. /
  3. Noutăți
  4. /
  5. Ghidul Solicitantului – pregătirea...

Ghidul Solicitantului – pregătirea proiectelor în domeniul specializării inteligente din Regiunea Vest, în consultare publică

23/10/2020

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest lansează în consultare publică „Ghidul Simplificat al Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor din Programul Operațional Asistență Tehnică 2014-2020 destinate pregătirii proiectelor în domeniul specializării inteligente din Regiunea Vest”.

Prin acest apel de proiecte se finanțează elaborarea documentațiilor tehnico-economice aferente unor proiecte de cercetare-dezvoltare-inovare și transfer tehnologic din domeniile de specializare inteligentă ale Regiunii Vest care au și componentă de infrastructură.

Alocarea Regiunii Vest pentru acest apel de proiecte este de 4.024.609,45 lei.

 Un solicitant poate beneficia de sprijin nerambursabil pentru elaborarea documentațiilor tehnico-economice în valoare de maximum 3% din valoarea estimată a investiției, dar nu mai mult de 200.000 EUR, cu respectarea regulilor privind ajutorul de minimis, reglementat prin Ordinul MFE nr. 894/03.08.2020.

 Entitățile care pot beneficia de sprijin prin intermediul acestui apel sunt:

  • institutele de cercetare, ONG-urile, alte entități publice sau private de cercetare-dezvoltare-inovare, microîntreprinderile și/ sau întreprinderile mici, mijlocii și mari (individual sau în parteneriat);
  • unitățile administrativ-teritoriale, doar în calitate de membru-partener cu universități, institute de cercetare, ONG, alte entități publice sau private de cercetare-dezvoltare-inovare, microîntreprinderi/ întreprinderi mici, mijlocii și mari, universități.

Pentru a aplica în cadrul acestui apel de proiecte, solicitanții de finanțare trebuie să depună o fișă de proiect care să respecte toate criteriile de eligibilitate menționate în cadrul ghidului. Solicitanții pot depune o singură fișă de proiect, indiferent dacă proiectul este depus în calitate de beneficiar unic sau de lider/ partener.

Beneficiarii documentațiilor pentru care se va acorda sprijin financiar vor avea obligația de a de a depune și proiectul de investiții, în condițiile stabilite pentru perioada de programare 2021-2027.

Precizăm că prezentul ghid, care poate fi descărcat de aici, este supus consultării publice. În acest context, vă invităm să transmiteți observațiile și propunerile dumneavoastră prin e-mail pe adresa  pregatireproiecte@adrvest.ro, până cel mai târziu în data de 02.11.2020.

© ADR Vest - Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest | realizat de DowMedia