AGENȚIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALĂ VEST

Noutăți

PTJ: Apel pentru idei de proiecte: Tehnologii strategice pentru Europa

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru […]

Mai mult
Apel pentru idei de proiecte în domeniul sănătății

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru […]

Mai mult
Sesiune de informare privind Programul Sănătate – finanțările pentru oncologie și microbiologie

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, în calitate de Organism Intermediar […]

Mai mult
Proiecte în valoare totală de aproape 2,2 miliarde de lei, depuse în cadrul apelului rezervat IMM-urilor din județul Hunedoara, prin Programul Tranziție Justă

Interes crescut pentru primul apel dedicat IMM-urilor din județul Hunedoara, […]

Mai mult
Arhiva
  1. Home
  2. /
  3. Noutăți
  4. /
  5. Ghidul solicitantului pentru microintreprinderi...

Ghidul solicitantului pentru microintreprinderi a fost revizuit pentru a fi corelat cu Ghidul general al solicitantului

21/03/2017

In data de 20 martie 2016 a fost publicata varianta revizuita a Ghidului solicitantului - Conditii specifice de accesare a fondurilor in cadrul apelului de proiecte POR 2016/2/2.1.A (microintreprinderi) - Prioritatea de investiţii 2.1 Promovarea spiritului antreprenorial, in special prin facilitarea exploatarii economice a ideilor noi si prin incurajarea crearii de noi intreprinderi, inclusiv prin incubatoare de afaceri.

Revizuirea documentului a vizat corelarea acestuia cu Ghidul general al Programului Operational Regional in ceea ce priveste:

  • Modelul standard orientativ al contractului de finantare;
  • Termenul aferent depunerii unui extras de carte funciara cu inscrierea definitiva a dreptului de proprietate, in etapa precontractuala - modificarea termenului de depunere din cadrul etapei precontractuale - de la 30 de zile lucratoare la 30 de zile calendaristice.

  Ghidul specific actualizat poate fi consultat pe pagina web a ADR Vest - www.adrvest.ro, la link-ul http://adrvest.ro/microintreprinderi/, precum si pe pagina programului, www.inforegio.ro.

Ghidul solicitantului a fost modificat de Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene in calitatea sa de Autoritate de Management pentru Programul Operational Regional. Modificarea a fost aprobata prin Ordinul MDRAPFE nr. 2477/20.03.2017. Prevederile acestui ordin se aplica cererilor de finantare pentru care etapa de precontractare va fi demarata dupa data publicarii prezentului ordin.

***

Apelul de proiecte pentru microintreprinderi din cadrul Programului Operational   Regional (POR) 2014-2020 - Prioritatea de Investitii 2.1 este deschis. Astfel, solicitantii de finantare pot depune proiecte pana la data de 27 aprilie 2017, la ora 12:00.

In cadrul acestui apel de proiecte pot solicita finantare societatile sau societatile cooperative care se incadreaza in categoria microintreprinderilor.

Locul de implementare al investitiilor trebuie sa fie in mediul urban, iar proiectele pot viza activitati precum:

  • construirea, modernizarea, extinderea de spatii pentru productie sau pentru prestare de servicii;
  • dotarea cu active corporale, necorporale, inclusiv instrumente de comercializare on-line.

Apelul de proiecte este de tip competitiv iar cererile de finantare pot fi depuse exclusiv prin aplicatia electronica MySMIS, disponibila la adresa web http://www.fonduri-ue.ro/mysmis.

 

© ADR Vest - Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest | realizat de DowMedia