AGENȚIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALĂ VEST

Noutăți

POR 2014-2020: Modificarea Instrucțiunii privind plata echipamentelor și/ sau a materialelor livrate și recepționate de către beneficiar pe șantier

Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației a emis Ordinul nr. […]

Mai mult
A fost aprobat Ghidul specific aferent AP1, PI 1.1.C - IMM sau IMM în parteneriat cu ITT pentru investiții de transfer tehnologic

Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, în calitate de Autoritate […]

Mai mult
Finanţări de peste 17,6 milioane euro pentru IMM-urile din Regiunea Vest. Ultima săptămână pentru depunerea proiectelor!

Întreprinderile mici și mijlocii din Regiunea Vest au oportunitatea de […]

Mai mult
Strategia pentru dezvoltare a regiunii Vest pentru perioada 2021-2027, în consultare publică

Odată la 7 ani, Regiunea Vest elaborează o strategie pentru […]

Mai mult
Arhiva

Ghidul solicitantului pentru microintreprinderi a fost revizuit pentru a fi corelat cu Ghidul general al solicitantului

21/03/2017

In data de 20 martie 2016 a fost publicata varianta revizuita a Ghidului solicitantului - Conditii specifice de accesare a fondurilor in cadrul apelului de proiecte POR 2016/2/2.1.A (microintreprinderi) - Prioritatea de investiţii 2.1 Promovarea spiritului antreprenorial, in special prin facilitarea exploatarii economice a ideilor noi si prin incurajarea crearii de noi intreprinderi, inclusiv prin incubatoare de afaceri.

Revizuirea documentului a vizat corelarea acestuia cu Ghidul general al Programului Operational Regional in ceea ce priveste:

  • Modelul standard orientativ al contractului de finantare;
  • Termenul aferent depunerii unui extras de carte funciara cu inscrierea definitiva a dreptului de proprietate, in etapa precontractuala - modificarea termenului de depunere din cadrul etapei precontractuale - de la 30 de zile lucratoare la 30 de zile calendaristice.

  Ghidul specific actualizat poate fi consultat pe pagina web a ADR Vest - www.adrvest.ro, la link-ul https://adrvest.ro/microintreprinderi/, precum si pe pagina programului, www.inforegio.ro.

Ghidul solicitantului a fost modificat de Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene in calitatea sa de Autoritate de Management pentru Programul Operational Regional. Modificarea a fost aprobata prin Ordinul MDRAPFE nr. 2477/20.03.2017. Prevederile acestui ordin se aplica cererilor de finantare pentru care etapa de precontractare va fi demarata dupa data publicarii prezentului ordin.

***

Apelul de proiecte pentru microintreprinderi din cadrul Programului Operational   Regional (POR) 2014-2020 - Prioritatea de Investitii 2.1 este deschis. Astfel, solicitantii de finantare pot depune proiecte pana la data de 27 aprilie 2017, la ora 12:00.

In cadrul acestui apel de proiecte pot solicita finantare societatile sau societatile cooperative care se incadreaza in categoria microintreprinderilor.

Locul de implementare al investitiilor trebuie sa fie in mediul urban, iar proiectele pot viza activitati precum:

  • construirea, modernizarea, extinderea de spatii pentru productie sau pentru prestare de servicii;
  • dotarea cu active corporale, necorporale, inclusiv instrumente de comercializare on-line.

Apelul de proiecte este de tip competitiv iar cererile de finantare pot fi depuse exclusiv prin aplicatia electronica MySMIS, disponibila la adresa web http://www.fonduri-ue.ro/mysmis.

 

© ADR Vest - Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest | realizat de DowMedia