AGENȚIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALĂ VEST

  1. Home
  2. /
  3. Noutăți
  4. /
  5. Ghidul pentru sprijinirea IMM-urilor...

Ghidul pentru sprijinirea IMM-urilor din Regiunea Vest, lansat în consultare publică

19/10/2023

Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest a lansat în consultare publică Ghidul pentru sprijinirea IMM-urilor din Regiunea Vest.

Scopul acestui apel, în valoare de 41,25 milioane euro, este de a sprijini creșterea competitivității firmelor din Regiunea Vest. Acest sprijin va facilita dezvoltarea capacităților de producție, utilizarea eficientă a resurselor, îmbunătățirea tehnologiilor și proceselor de producție, precum și promovarea inovării și economiei circulare.

Pot depune proiecte:

  • Microîntreprinderile cu locația de implementare în mediul urban, inclusiv localitățile componente și satele aparținătoare municipiilor și orașelor sau stațiunile turistice atestate din mediul urban sau rural;
  • Întreprinderile mici și mijlocii, cu locația de implementare în mediul urban sau rural, inclusiv în stațiunile turistice atestate din mediul urban sau rural.

Activitățile care pot fi finanțate variază de la investiții în spații de producție de tip construcție industrială, spații pentru prestări servicii și achiziționarea de echipamente tehnologice până la extinderea piețelor de vânzare și certificarea produselor sau serviciilor.

Valoarea finanțării nerambursabile diferă în funcție de domeniul pentru care se solicită finanțare și variază între 250.000 euro și 4.000.000 euro.

Ghidul de finanțare și anexele sale conțin informații detaliate privind accesarea finanțării, inclusiv contribuția solicitantului de finanțare. Acestea se pot consulta aici.

Perioada de consultare publică este de 30 de zile, începând cu data de 18 octombrie 2023 și până la 18 noiembrie 2023, ora 12:00.

Persoanele interesate sunt încurajate să consulte Ghidul și anexele sale și să trimită observații și propuneri la adresa de e-mail: consultare@adrvest.ro.

Pentru informații suplimentare, nu ezitați să contactați Biroul de HelpDesk din cadrul ADR Vest: telefon/ fax: 0256-491.923, e-mail: helpdesk@adrvest.ro.

© ADR Vest - Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest | realizat de DowMedia