AGENȚIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALĂ VEST

Noutăți

Grădiniță nouă, teren de minifotbal și loc de joacă în Lugoj, prin Regio-Programul Operațional Regional

Două contracte noi de finanțare au fost semnate în această […]

Mai mult
Lista cu rezultatele evaluării candidaturilor depuse

Ca urmare a finalizării procesului de evaluare a candidaturilor depuse […]

Mai mult
Investiții noi la Lugoj. Căminul cultural din Măguri va fi reabilitat și dotat cu bani europeni

Contractul de finanțare, în valoare de 728.000 lei (dintre care […]

Mai mult
Programul Regional Vest 2021-2027 a fost lansat oficial, cu ajutorul unei holograme, în fața a aproape 200 de invitați

Până în 2029, ADR Vest și-a propus să ajungă la […]

Mai mult
Arhiva
 1. Prima pagina
 2. /
 3. Noutăți
 4. /
 5. Ghidul pentru „Consolidarea capacităţii...

Ghidul pentru „Consolidarea capacităţii sistemului medical public de gestionare a situației de urgență cauzată de criza COVID-19”, în consultare publică

21/04/2020

Ministerul Fondurilor Europene, prin Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Infrastructură Mare, a lansat în consultare publică Ghidul solicitantului – Condiţiile specifice de accesare a fondurilor pentru „Consolidarea capacităţii sistemului medical public de gestionare a situației de urgență cauzată de criza COVID-19”, apel de proiecte în cadrul căruia se va finanța procurarea de echipamente medicale şi echipamente de protecție destinate personalului medical care tratează pacienții infectați cu noul tip de coronavirus.

Ghidul poate fi descărcat de pe site-ul MFE: http://mfe.gov.ro/poim-consultare-publica-ghidul-protejarea-sanatatii-populatiei-in-contextul-pandemiei-cauzate-de-covid-19/.

Principalele tipuri de acţiuni avute în vedere în cadrul apelului de proiecte sunt:

A. Dotarea unităților sanitare publice cu echipamente și aparatură medicală, dispozitive medicale și de protecție medicală, echipamente pentru transport specializat, echipamente pentru decontaminare și suport triaj, necesare pentru tratamentul pacienților cu infecție COVID – 19 și pentru gestionarea situației de urgență provocată de criza COVID – 19 la nivelul unităților sanitare publice, în special, dar fără a fi limitate la:

 • Ventilatoare / monitoare medicale / injectomate /infuzomate/ paturi suplimentare și altă infrastructură de terapie intensivă suplimentară față de cea existentă în unitățile sanitare, recoltoare / teste extracție și diagnostic SARS-Cov-2;
 • Combinezon, inclusiv cu glugă şi protecţie încălţăminte, vizieră de protecţie, mănuşi de unică folosință, măști de protecție, izolete cu presiune negativă pentru transportul pe targă.

ATENȚIE! Prin acest tip de proiecte nu se poate solicita finanțare pentru crearea unor secții noi în cadrul unităților sanitare, ci exclusiv pentru dotarea suplimentară a secțiilor existente la data de 01.02.2020 sau extinderea acestora.

B. Crearea unor capabilități medicale mobile / formațiuni medicale mobile de diagnostic și tratament utilizate în combaterea răspândirii COVID-19 / spitale modulare rol 1, 2 și 3 / containere de logistică medicală, având în vedere evoluţia situaţiei epidemiologice pe teritoriul României şi evaluarea riscului de sănătate publică pentru perioada imediat următoare, care indică o creştere a numărului de persoane infectate și depășirea capacității unităților sanitare.

C. Dotarea centrelor sociale rezidențiale pentru categorii vulnerabile (persoane vârstnice/ persoane cu dizabilități / copii, etc) din subordinea Unităților administrativ – teritoriale locale și județene cu echipamente de protecție a personalului în special, dar fără a fi limitate la: combinezon, inclusiv cu glugă şi protecție încălțăminte, vizieră de protecție, mănuși de unică folosință, măști de protecție, biocide și materiale de protecție, etc.

Pentru proiecte de tip A, sunt eligibili următorii solicitanți și parteneriatele dintre:

 • Spitalele de suport pentru pacienţii testaţi pozitiv cu virusul COVID-19 conform Anexei II a Ordinul Ministrului Sănătății nr. 533 din 29 martie 2020, cu modificările și completările ulterioare;
 • Alte unități sanitare publice cu personalitate juridică în care sunt tratate cazuri de infecție COVID-19;
 • Unități sanitare cu personalitate juridică aferente sistemului naţional de apărare, ordine publică şi securitate naţională în care sunt tratate cazuri de infecție COVID-19;
 • Ministerul Sănătății / alte autorități publice centrale sau autorități publice locale care au derulat / derulează achiziții în beneficiul unor unități sanitare publice eligibile.

Pentru proiecte de tip B, solicitantul eligibil este Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, iar pentru proiecte de tip C sunt eligibile autoritățile publice centrale / județene / locale care au derulat / derulează achiziții în beneficiul unor centre sociale rezidențiale din subordine.

Propunerile și sugestiile publicului cu privire la Ghidul solicitantului pot fi trimise la sediul MFE din Șos. București-Ploiești, nr. 1 – 1B, Victoria Office – intrarea str. Menuetului, nr. 7, București, sector 1 și/ sau pe adresele de email: secretariat.dgpim@fonduri-ue.ro și covid19.sanatate@fonduri-ue.ro, până în data de 30 aprilie 2020.

© ADR Vest - Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest | realizat de DowMedia