AGENȚIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALĂ VEST

Noutăți

Finanțări pentru dotarea ambulatoriilor, prin Programul Sănătate. 6 milioane de euro pentru ITI Valea Jiului

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru […]

Mai mult
Ghid în consultare publică: New European Bauhaus – finanțări pentru proiecte pilot de revitalizare a spațiilor și clădirilor urbane

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, în calitate de Autoritate de Management […]

Mai mult
ADR Vest lansează în consultare publică ghidul de finanțare pentru întreprinderile nou-înființate din județul Caraș-Severin

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, în calitate de Autoritate de […]

Mai mult
Programul Regional Vest: Ghidul de finanțare pentru Digitalizarea IMM-urilor, în consultare publică

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, în calitate de Autoritate de […]

Mai mult
Arhiva
  1. Home
  2. /
  3. Noutăți
  4. /
  5. Ghidul de finanțare al...

Ghidul de finanțare al PR Vest pentru infrastructura verde, relansat în consultare publică

15/06/2023

Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Regional Vest 2021-2027, relansează în consultare publică cea de-a doua variantă draft a Ghidului solicitantului de finanțare aferent Intervenției regionale 3.2 – Infrastructură verde a PR Vest.

40 milioane euro este alocarea regională în cadrul acestui apel de proiecte, care are ca obiectiv creșterea accesului populației la ecosisteme sănătoase, prin crearea de noi spații verzi în zone dens populate din intravilanul localităților urbane.

Ghidul de finanțare s-a aflat în consultare publică în perioada 28.02.2023-31.03.2023, fiind consolidat și readaptat în urmaobservațiilor primite, dar și ca urmare a emiterii Ordonanței de Urgență 23/2023 privind instituirea unor măsuri de simplificare și digitalizare pentru gestionarea fondurilor europene aferente Politicii de Coeziune 2021-2027.

În prezent, lansăm în consultare publică noua formă a Ghidului solicitantului de finanțare, actualizat și republicat în conformitate cu structura aprobată prin Ordinul Ministrului investiţiilor şi proiectelor europene nr. 1777/2023, din 3 mai 2023, prin care a fost aprobată și structura-cadru pentru Cererea de finanţare, Declaraţia unică, Bugetul proiectului, Raportul de progres și Raportul de vizită.

Apelul de proiecte PRV/3.2/1 se adresează primăriilor din municipiile reședință de județ și celelalte municipii și orașe din Regiunea Vest, inclusiv cele aferente ITI Valea Jiului, precum și parteneriatelor între primăriile de municipii /orașe șiconsiliile județene din Regiunea Vest.

Apelul de proiecte este generat de suprafața redusă de spațiu verde din mediul urban din Regiunea Vest, de doar 22,5 mp/locuitor, față de recomandarea Organizației Mondiale a Sănătății, de 50 mp de spații verzi/locuitor și existența în localități a unor zone/terenuridegradate/dezafectate/abandonate/neutilizate/neîntreținute, care afectează calitatea mediului și condițiile de viață.

Se finanțează crearea de noi spații verzi - parcuri, grădini, scuaruri și spații verzi pentru recreere, prin activități de pregătire teren, realizarea de plantări, amenajarea de straturi ecologice urbane, realizarea de sisteme de irigații sustenabile, ameliorarea solului, amenajări minimale aferente suprafețelor acvatice urbane, echipare și dotare specifică pentru protecția biodiversității, realizarea de suprafețe multifuncționale cu îmbrăcăminte și fundație permeabilă (care permit infiltrarea apei pluviale în sol).

De asemenea, se finanțează amenajarea, echiparea și dotarea spațiilor verzi cu: alei pietonale, piste pentru bicicliști, mobilier urban, facilități pentru recreere, sisteme inteligente de supraveghere video și de iluminat, Wi-Fi în spațiile publice, etc., în procent limitat.

Contribuția solicitantului la finanțarea investiției este de minimum 2% din valoarea totală eligibilă a investiției, respectiv suma cheltuielilor eligibile incluse în proiect.

Perioada de consultare publică este de 10 zile lucrătoare de la data publicării pe site-ul ADR Vest, din 15.06.2023 și până în 30.06.2023 (ora 12:00).

Ghidului și anexele solicitantului de finanțare pot fi consultate aici.

Observațiile și propunerile justificate pot fi transmise prin e-mail, pe consultare@adrvest.ro.

Pentru informații suplimentare, puteți contacta Biroul de HelpDesk al ADR Vest: telefon/ fax - 0256-491.923, e-mail -helpdesk@adrvest.ro.

© ADR Vest - Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest | realizat de DowMedia