AGENȚIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALĂ VEST

Noutăți

Asociația Roreg și ADR Vest, gazde pentru peste 50 de specialiști în audit și fonduri europene din toată țara

În contextul definitivării sistemelor din management și control aferente ciclului […]

Mai mult
Primele ghiduri de finanțare ale Programului Regional Vest vor fi lansate în luna iunie: apeluri de proiecte în valoare de aproape jumătate de miliard de euro

Lansarea primelor ghiduri de finanțare ale Programului Regional Vest 2021-2027 […]

Mai mult
Ghid de finanțare relansat în consultare publică – Sprijin pentru microîntreprinderi – apelul 2 - servicii

Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest, în calitate de Autoritate […]

Mai mult
Centralizatorul întrebărilor și răspunsurilor pentru Ghidul de finanțare „Eficiență energetică - clădiri rezidențiale”

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, în calitate de Autoritate de Management […]

Mai mult
Arhiva
  1. Home
  2. /
  3. Noutăți
  4. /
  5. Ghid de finanțare relansat...

Ghid de finanțare relansat în consultare publică – Sprijin pentru microîntreprinderi – apelul 1, producție

15/05/2023

Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Regional Vest 2021-2027 relansează în consultare publică o nouă variantă a Ghidului solicitantului de finanțare aferent Intervenției regionale 1.3.A - Sprijin pentru microîntreprinderi, destinat microîntreprinderilor care desfășoară activități în domeniul producției.

Ghidul solicitantului de finanțare lansat inițial în consultare publică în perioada 29.12.2022 - 29.01.2023, a fost consolidat și readaptat ca urmare a analizării observațiilor primite în perioada de consultare publică, precum și a emiterii Ordonanței de urgență nr. 23/2023 privind privind instituirea unor măsuri de simplificare și digitalizare pentru gestionarea fondurilor europene aferente Politicii de Coeziune 2021 – 2027.

Ghidul a fost actualizat și republicat conform Ordinului Ministrului investiţiilor şi proiectelor europene Nr. 1777/2023 din 3 mai 2023, prin care a fost aprobată și structura cadru pentru: Cererea de finanţare, Declaraţia unică, Bugetul proiectului, Raportul de progres și Raportul de vizită.

Alocarea lansată este de 26,33 milioane euro.

Apelul de proiecte este adresat microîntreprinderilor cu sediul social în Regiunea Vest și locația de implementare a proiectului în mediul urban inclusiv localitățile componente și satele aparținătoare municipiilor și orașelor din Regiunea Vest sau în stațiunile turistice atestate din mediul urban sau rural din Regiunea Vest.

Reamintim faptul că microîntreprinderile pot accesa finanțare nerambursabilă de până la 200.000 euro, cu încadrarea în limita plafonului de minimis de care poate beneficia o întreprindere unică, pentru următoarele tipuri de activități eligibile:

  • Investiții în spații de producție de tip construcție industrială;
  • Dotare cu active corporale (ex. echipamente tehnologice, utilaje, instalații de lucru, mobilier) și active necorporale;
  • Activități pentru extinderea piețelor de vânzare, a gamei de produse și servicii oferite, precum și participarea la principalele canale și platforme de internaționalizare, inclusiv dezvoltarea de activități de marketing generate de codul CAEN finanțat;
  • Activități care respectă principiul economiei circulare sau activități de dezvoltare de noi lanțuri de aprovizionare ecologice.

Pentru acest apel de proiecte, contribuția solicitantului la finanțarea investiției diferă în funcție de județul în care se implementează proiectul. Astfel, în cazul proiectelor implementate în județul Timiș, contribuția microîntreprinderilor este de minimum 24% din valoarea totală eligibilă a investiției, de minimum 17% în cazul celor implementate în județul Arad și de minimum 10% în cazul proiectelor implementate în județele Hunedoara și Caraș-Severin.

Perioada de consultare publică este de 10 zile lucrătoare de la data publicării pe site-ul ADR Vest, din 12.05.2023 până în 29.05.2023 (ora 12:00).

Ghidul actualizat al solicitantului de finanțare, împreună cu toate anexele la acesta pot fi consultate aici.

Observațiile și propunerile justificate pot fi trimise la adresa de e-mail: consultare@adrvest.ro.

Pentru informații suplimentare, nu ezitați să contactați Biroul de HelpDesk din cadrul ADR Vest: telefon/ fax: 0256-491.923, e-mail: helpdesk@adrvest.ro.

© ADR Vest - Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest | realizat de DowMedia