AGENȚIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALĂ VEST

Noutăți

Sesiune de informare privind Programul Sănătate – finanțările pentru oncologie și microbiologie

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, în calitate de Organism Intermediar […]

Mai mult
Proiecte în valoare totală de aproape 2,2 miliarde de lei, depuse în cadrul apelului rezervat IMM-urilor din județul Hunedoara, prin Programul Tranziție Justă

Interes crescut pentru primul apel dedicat IMM-urilor din județul Hunedoara, […]

Mai mult
Fonduri europene pentru piste de biciclete, trotuare noi și vehicule electrice, prin Programul Regional Vest, în municipiul Caransebeș

Un nou proiect contractat în cadrul Programului Regional Vest 2021-2027: […]

Mai mult
PS: Finanțări active pentru investiții în laboratoarele de microbiologie ale unităților sanitare publice

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru […]

Mai mult
Arhiva
  1. Home
  2. /
  3. Noutăți
  4. /
  5. Ghidul de finanțare al...

Ghidul de finanțare al PR Vest pentru universități, relansat în consultare publică

15/06/2023

Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Regional Vest 2021-2027 relansează în consultare publică cea de-a doua variantă draft a Ghidului solicitantului de finanțare aferent Intervenției regionale 6.1.D a PR Vest – Universități.

Alocarea regională pentru acest apel de proiecte este de 21 de milioane de euro.

Ghidul de finanțare s-a aflat în consultare publică în perioada 23.12.2022-23.01.2023, fiindconsolidat și readaptat în urma observațiilor primite, dar și ca urmare a emiterii Ordonanței de Urgență 23/2023 privind instituirea unor măsuri de simplificare și digitalizare pentru gestionarea fondurilor europene aferente Politicii de Coeziune 2021-2027.

În prezent, lansăm în consultare publică noua formă a Ghidului solicitantului de finanțare,actualizat și republicat în conformitate cu structura aprobată prin Ordinul Ministrului investiţiilor şi proiectelor europene nr. 1777/2023, din 3 mai 2023, prin care a fost aprobată și structura-cadru pentru Cererea de finanţare, Declaraţia unică, Bugetul proiectului, Raportul de progres și Raportul de vizită.

Apelul de proiecte PRV/6.1.D/1 se adresează universitaților de stat care au sediul social și/sau desfășoară activități de învățământ superior în Regiunea Vest și își propune să răspundă unor provocări identificate la nivel regional privind accesul la servicii educaționale de calitate, în acord cu noile tendințe tehnologice și nevoile actuale ale pieței muncii.

Cele 7 universități de stat din Regiunea Vest vor putea depune proiecte plecând de la nevoile studenților - dotarea sălilor de curs și a laboratoarelor cu echipamente de specialitate și investiții în infrastructura digitală (programe informatice, licențe software, biblioteci digitale etc). Proiectul poate avea inclusiv o componentă de modernizare/ reabilitare a infrastructurii, în procent limitat.

Contribuția solicitantului va fi de minimum 2% din valoarea totală eligibilă a investiției, respectiv suma cheltuielilor eligibile incluse în proiect.

Perioada de consultare publică este de 10 zile lucrătoare de la data publicării pe site-ul ADR Vest, din 15.06.2023 și până în 30.06.2023 (ora 12:00).

Ghidului solicitantului de finanțare și anexele pot fi consultate aici.

Observațiile și propunerile justificate pot fi transmise prin e-mail, pe consultare@adrvest.ro.

Pentru informații suplimentare, puteți contacta Biroul de HelpDesk al ADR Vest: telefon/ fax -0256-491.923, e-mail - helpdesk@adrvest.ro.

Ghidului solicitantului de finanțare și anexele pot fi consultate aici.

Observațiile și propunerile justificate pot fi trimise la adresa de e-mail: consultare@adrvest.ro.

Pentru informații suplimentare, nu ezitați să contactați Biroul de HelpDesk din cadrul ADR Vest: telefon/ fax: 0256-491.923, e-mail: helpdesk@adrvest.ro.

© ADR Vest - Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest | realizat de DowMedia