AGENȚIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALĂ VEST

Noutăți

PTJ: Apel pentru idei de proiecte: Tehnologii strategice pentru Europa

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru […]

Mai mult
Apel pentru idei de proiecte în domeniul sănătății

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru […]

Mai mult
Sesiune de informare privind Programul Sănătate – finanțările pentru oncologie și microbiologie

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, în calitate de Organism Intermediar […]

Mai mult
Proiecte în valoare totală de aproape 2,2 miliarde de lei, depuse în cadrul apelului rezervat IMM-urilor din județul Hunedoara, prin Programul Tranziție Justă

Interes crescut pentru primul apel dedicat IMM-urilor din județul Hunedoara, […]

Mai mult
Arhiva
  1. Home
  2. /
  3. Noutăți
  4. /
  5. Ghid de finanțare în...

Ghid de finanțare în consultare publică – Infrastructură verde

28/02/2023

ADR Vest, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Regional (PR) Vest 2021-2027, a lansat în consultare publică varianta draft a Ghidului solicitantului de finanțare – Infrastructură verde. 

 Apelul de proiecte se adresează:

  • Unităților administrativ-teritoriale (UAT): municipii reședință de județ, municipii și orașe din Regiunea Vest;
  • Parteneriatelor între UAT municipii reședință de județ/ municipii/orașe din Regiunea Vest, în calitate de lider și UAT județ, în calitate de membru .

Se finanțează următoarele tipologii de activități:

  • Crearea de spații verzi noi: parcuri, grădini, scuaruri, zone verzi pentru recreere;
  • Amenajarea și dotarea spațiilor verzi de tipul: alei pietonale, piste pentru bicicliști, mobilier urban, facilități pentru recreere etc.

Prin PR Vest se finanțează investițiile în crearea de noi spații verzi urbane deoarece acestea contribuie la reducerea poluării, căldurii și zgomotului din orașe, influențează pozitiv sănătatea și starea de bine a oamenilor și îmbunătățesc aspectul spațiului public. În prezent, în Regiunea Vest, suprafața de spațiu verde este de doar 22,5 mp/locuitor, față de recomandarea Organizației Mondiale a Sănătății, de 50 mp/locuitor.

Alocarea financiară disponibilă este de 39,9 milioane euro.

Versiunea draft a Ghidului publicat spre consultare publică prezintă condițiile de accesare a fondurilor, criteriile de evaluare și selecție și lista cheltuielilor eligibile și neeligibile, și se regăsește aici.

Perioada de consultare publică este de 30 zile calendaristice de la data publicării pe site-ul ADR Vest, din 28.02.2023 și până în data de 31.03.2023 (ora 12:00). 

Ne dorim ca apelurile de proiecte aferente PR Vest 2021-2027 să răspundă cât mai eficient nevoilor locuitorilor din Regiunea Vest.

De aceea, vă invităm să parcurgeți cu atenție această versiune draft a Ghidului și să ne transmiteți observații și propuneri justificate la adresa de e-mail: consultare@adrvest.ro.

Pentru informații suplimentare, nu ezitați să contactați Biroul de HelpDesk din cadrul ADR Vest: telefon/ fax: 0256-491.923, e-mail: helpdesk@adrvest.ro.

© ADR Vest - Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest | realizat de DowMedia