AGENȚIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALĂ VEST

Noutăți

Ghid în consultare publică: Apel de selecție a beneficiarilor de servicii suport pentru digitalizare, destinat IMM-urilor prin intermediul EDIH DIGIVEST

Consorțiul DIGIVEST, format din ADR Vest (lider de proiect), Clusterul Regional Tehnologia Informațiilor […]

Mai mult
Ghid în consultare publică: Mobilitate urbană sustenabilă

ADR Vest a lansat în consultare publică Ghidul solicitantului de […]

Mai mult
Actualizări la ghidurile de finanțare lansate în cadrul Programului Sănătate

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru […]

Mai mult
Înscrie-te la webinar și află cum obții finanțare nerambursabilă pentru businessul tău, prin PR Vest!

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest va organiza, miercuri, 17 aprilie 2024, […]

Mai mult
Arhiva
  1. Home
  2. /
  3. Noutăți
  4. /
  5. Fonduri europene pentru reabilitarea...

Fonduri europene pentru reabilitarea si modernizarea Liceului Teoretic ”IRIS” din Timisoara, prin eficientizare energetica si folosirea de surse regenerabile

28/01/2019

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest (ADR Vest) și Consiliul Județean Timiș au semnat, în data de 25 ianuarie 2019, la sediul CJ Timiș, contractul de finanțare pentru proiectul:

  • Reabilitarea, consolidarea, modernizarea şi accesibilizarea spaţiilor educaţionale din cadrul Liceului Teoretic Special “IRIS”, cu realizarea de măsuri de sprijinire a eficienţei energetice prin gestionarea inteligentă a energiei şi utilizarea energiei din surse regenerabile - Beneficiar: Consiliul Județean Timiș

Semnatarii contractului au fost domnul Călin DOBRA, președintele Consiliului Județean Timiș, și domnul Sorin MAXIM, directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest - Organism Intermediar pentru POR 2014-2020 în Regiunea Vest.

Proiectul beneficiază de finanțare prin Regio - Programul Operațional Regional (Regio-POR) 2014-2020, Axa prioritară 3 – Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de investiții 3.1 – Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice și în sectorul locuințelor.

La Liceul Teoretic “IRIS” din Timișoara, instituție de învățământ special pentru copii cu deficiențe de vedere și nevăzători, urmează cursuri un număr de 225 de copii.

Proiectul are ca obiectiv general creşterea eficienţei energetice şi gestionarea inteligentă a energiei din surse clasice şi regenerabile în clădirea Liceului Teoretic "IRIS". Astfel, în urma implementării, se estimează o scădere a consumului specific total de energie primară (din surse neregenerabile) de la 348,87 kwh/m2/an la 96,66 kwh/m2/an.

Vor fi realizate lucrări de anvelopare, prin reabilitarea termică a suprafeţelor opace şi vitrate, reabilitarea termică a planşeului peste subsol şi a învelitorii imobilului. Șarpanta existentă a clădirii va fi demolată și va fi realizată o nouă șarpantă.

De asemenea, investiția are o componentă care vizează utilizarea surselor regenerabile de energie, prin amplasarea de panouri fotovoltaice şi solare, pentru încălzire, respectiv răcire, prepararea apei calde de consum şi energie electrică. Ca rezultat estimat, 32,59% din consumul de energie primară ar urma să fie realizat prin utilizarea surselor regenerabile.

Proiectul prevede totodată accesibilizarea spațiilor pentru persoanele cu dizabilități locomotorii.

Valoarea totală a proiectului este de 7.764.316,58 lei, din care valoarea finanțării nerambursabile este de 5.833.893,31 lei.

Durata de implementare a proiectului privind “Reabilitarea, consolidarea, modernizarea şi accesibilizarea spaţiilor educaţionale din cadrul Liceului Teoretic Special “IRIS”, cu realizarea de măsuri de sprijinire a eficienţei energetice prin gestionarea inteligentă a energiei şi utilizarea energiei din surse regenerabile” este de 33 de luni.

***

La nivelul Regiunii Vest, în cadrul Regio - POR 2014-2020, au fost contractate până în prezent 367 de proiecte, în valoare totală de 449,64 milioane euro, din care 361,47 milioane euro valoarea finanțării nerambursabile. În total, în Regiunea Vest au fost depuse 905 proiecte, în valoare de 1.438,48 milioane euro, care se află în diferite stadii.

© ADR Vest - Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest | realizat de DowMedia