AGENȚIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALĂ VEST

Noutăți

PTJ: Apel pentru idei de proiecte: Tehnologii strategice pentru Europa

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru […]

Mai mult
Apel pentru idei de proiecte în domeniul sănătății

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru […]

Mai mult
Sesiune de informare privind Programul Sănătate – finanțările pentru oncologie și microbiologie

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, în calitate de Organism Intermediar […]

Mai mult
Proiecte în valoare totală de aproape 2,2 miliarde de lei, depuse în cadrul apelului rezervat IMM-urilor din județul Hunedoara, prin Programul Tranziție Justă

Interes crescut pentru primul apel dedicat IMM-urilor din județul Hunedoara, […]

Mai mult
Arhiva
  1. Home
  2. /
  3. Noutăți
  4. /
  5. Fonduri europene pentru piste...

Fonduri europene pentru piste de biciclete, trotuare noi și vehicule electrice, prin Programul Regional Vest, în municipiul Caransebeș

17/05/2024

Un nou proiect contractat în cadrul Programului Regional Vest 2021-2027: Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest și Primăria Caransebeș au semnat, joi, 16 mai 2024, contractul de finanțare pentru realizarea unui Sistem integrat de mobilitate urbană durabilă în Municipiul Caransebeș - amenajarea pistelor pentru biciclete, modernizarea și optimizarea rețelei de transport în comun și a infrastructurii conexe”. Este o investiție în valoare totală de aproape 8,8 milioane euro, care va fi implementată în municipiul Caransebeș, județul Caraș-Severin.

În cadrul proiectului vor fi realizate 23,53 km piste pentru biciclete, se vor reabilita sau amenaja noi alei pietonale – 11 km de trotuar și 300 mp spații verzi noi, vor fi achiziționate două microbuze electrice și un autobuz electric, se vor amenaja două stații de încărcare rapidă pentru vehiculele electrice și noi stații de transport public, se vor implementa măsuri de accesibilizare pentru persoanele cu dizabilități și de siguranță rutieră.

Sunt prevăzute intervenții în mai multe zone ale municipiului Caransebeș: Parcul Teiuș - Cartierul Pipirig; Zona marilor magazine (Cartier Pipirig) – Cartierul Balta Sărată; Str. Muntele Mic – Parcul Teiuș; Str. General Moise Groza – zona pietonală centrală (zona marilor magazine) – Parc Primărie – str. Traian Doda.

Obiectivul proiectului este asigurarea unui serviciu eficient de transport public și îmbunătățirea infrastructurii nemotorizate de transport, în vederea reducerii deplasărilor cu mașinile personale și a poluării.

Valoarea totală a investiției este de 8.794.813 euro, din care 6.587.161 euro reprezintă finanțare nerambursabilă, contribuție din partea Uniunii Europene și de la bugetul de stat. Perioada de implementare a proiectului este de 29 de luni.

Vă reamintim, Regiunea Vest dispune de 1,18 miliarde euro prin Programul Regional Vest, gestionat de ADR Vest în calitate de Autoritate de Management.

Informații suplimentare pot fi obținute la telefon 0256.491.923 sau prin e-mail, pe adresa office@adrvest.ro.

© ADR Vest - Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest | realizat de DowMedia