AGENȚIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALĂ VEST

Noutăți

PTJ: Apel pentru idei de proiecte: Tehnologii strategice pentru Europa

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru […]

Mai mult
Apel pentru idei de proiecte în domeniul sănătății

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru […]

Mai mult
Sesiune de informare privind Programul Sănătate – finanțările pentru oncologie și microbiologie

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, în calitate de Organism Intermediar […]

Mai mult
Proiecte în valoare totală de aproape 2,2 miliarde de lei, depuse în cadrul apelului rezervat IMM-urilor din județul Hunedoara, prin Programul Tranziție Justă

Interes crescut pentru primul apel dedicat IMM-urilor din județul Hunedoara, […]

Mai mult
Arhiva
 1. Home
 2. /
 3. Noutăți
 4. /
 5. Fonduri de aproximativ 158...

Fonduri de aproximativ 158 milioane de lei atrase în Regiunea Vest pentru îmbunătățirea serviciilor medicale prin Regio-POR 2014-2020

13/12/2018

Miercuri, 12 decembrie 2018, au fost semnate trei contracte de finanțare  în cadrul Axei prioritare 8 - Dezvoltarea infrastructurii sanitare şi sociale, Operațiunile 8.1.A  Ambulatorii și 8.2.B Unități de primiri urgențe, Apelul de proiecte nefinalizate.

Proiectele pentru care s-au semnat contractele de finanțare sunt:

 • Asigurarea accesului la servicii de sănătate în regim ambulatoriu pentru populația județului Timiș
 • Asigurarea accesului la servicii de sănătate în regim ambulatoriu pentru populația județului Hunedoara
 • Îmbunătățirea accesului populației din județul Timiș la servicii medicale de urgență

De asemenea, în această lună au mai fost semnate două contracte în cadrul operațiunii 8.1.A  destinată Ambulatoriilor și un contract  în cadrul operațiunii 8.2.B destinată Unităților de primiri urgențe. Astfel, proiectele semnate sunt:

 • Asigurarea accesului la servicii de sănătate în regim ambulatoriu pentru populația din Regiunea Vest prin dotarea cu aparatura de înaltă performanță
 • Asigurarea accesului la servicii de sănătate în regim ambulatoriu pentru populația județului Arad
 • Îmbunătățirea accesului populației din județul Arad la servicii medicale de urgență

În cadrul acestor apeluri de proiecte s-au finanțat proiecte depuse de către Ministerul Sănătății în parteneriat cu unitățile administrativ teritoriale (primării de orașe și municipii) și cu unități sanitare publice din toate cele patru județe ale Regiunii Vest.

Proiectele vizează reabilitarea/modernizarea/extinderea/dotarea ambulatoriilor, unităților de primiri urgențe precum și a compartimentelor de primiri urgențe din cadrul spitalelor publice. Fiind depuse în cadrul unor apeluri nefinalizate, aceste proiecte au deja realizate o parte din activitățile prevăzute (lucrări executate sau echipamente achiziționate). Mai multe informații referitoare la aceste proiecte se găsesc în anexă.

Valoarea totală a celor șase proiecte semnate este de 81.409.475,06 lei, iar valoarea nerambursabilă de 76.796.856,94 lei.

De asemenea, sunt în curs de semnare la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice și urmează să fie contractate până cel târziu săptămâna viitoare două proiecte depuse pe componenta 8.2.B Unități de primiri urgențe, cu o valoare totală de 45.475.673,18 lei și o valoare nerambursabilă de 34.484.317,77  lei. Acestea sunt:

 • Îmbunătățirea accesului populației din Regiunea Vest la servicii medicale de urgență, prin dotarea cu aparatură de înaltă performanță
 • Îmbunătățirea accesului populației din județul Hunedoara la servicii medicale de urgență

Tot în sfera serviciilor medicale, în cadrul axei prioritare 8 – „Dezvoltarea infrastructurii de sănătate şi sociale” a fost semnat în această perioadă și proiectul cu titlul ,,Îmbunătățirea capacității de intervenție la urgențele medicale - Regiunea Vest”. Beneficiarul contractului este parteneriatul format din Inspectoratul General pentru Situații de Urgență și Inspectoratele Județene pentru Situații de Urgență (ISU) din cele 4 județe care aparțin Regiunii Vest.

Valoarea proiectului este de 66.905.132,30 lei, iar valoarea finanțării nerambursabile este de 46.833.592,60 lei. Prin acest proiect vor fi achiziționate 158 de ambulanțe şi echipamentele aferente acestora, în vederea creşterii capacităţii de reacţie şi răspuns în cazul situaţiilor de urgenţă şi dezastrelor colective.

Contractele de finanțare semnate în cadrul Axei Prioritare 8 au o valoare totală de 193.790.280,54 lei, iar valoarea finanțării nerambursabile este de 158.114.767,31 lei.

Puteți consulta aici situația proiectelor depuse în cadrul Axei 8.

***

La nivelul Regiunii Vest, în cadrul Regio - POR 2014-2020, au fost contractate până în prezent 357 proiecte, în valoare totală de 395,39 milioane euro și 314,24 milioane euro valoarea finanțării nerambursabile;

***

Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm să nu ezitați să ne contactaţi – telefon/fax: 0256 – 491.981 / 0256 – 491.923; e-mail: office@adrvest.ro.

© ADR Vest - Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest | realizat de DowMedia