AGENȚIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALĂ VEST

Noutăți

PS, un nou ghid publicat: Investiții în oncologie – dotare laboratoare genetică și anatomie patologică

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru […]

Mai mult
Programul Sănătate: trei noi ghiduri de finanțare lansate, cu un buget de 78 de milioane de euro, pentru proiecte etapizate

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru […]

Mai mult
Accesează Vest Design și generează materialele de comunicare pentru proiectul tău finanțat prin Programul Regional Vest!

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest lansează un nou instrument în […]

Mai mult
Programul Sănătate: se prelungește perioada de depunere a proiectelor

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, în calitate de Organism Intermediar […]

Mai mult
Arhiva
  1. Home
  2. /
  3. Noutăți
  4. /
  5. Finanțările disponibile pentru microîntreprinderi...

Finanțările disponibile pentru microîntreprinderi – seminar de informare la Timișoara

22/05/2019

A fost stabilită locația celui de-al patrulea seminar de informare, cel de la Timișoara, organizat de Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest pentru cei interesați să acceseze finanțări nerambursabile în cadrul noului apel de proiecte pentru Prioritatea de Investiții 2.1.A - Microîntreprinderi a POR 2014-2020.

Microîntreprinderile dispun de noi oportunități de finanțare odată cu lansarea apelului 2 de proiecte pentru Prioritatea de Investiții 2.1.A Promovarea spiritului antreprenorial, în special prin facilitarea exploatării economice a ideilor noi și prin încurajarea creării de noi întreprinderi, inclusiv prin incubatoare de afaceri - Microîntreprinderi din cadrul Axei prioritare 2 - Îmbunătăţirea competitivităţii întreprinderilor mici şi mijlocii.

Pentru a veni în sprijinul potențialilor beneficiari, ADR Vest, în calitate de Organism Intermediar pentru Regio – Programul Operațional Regional (Regio-POR) 2014-2020, a programat seminarii de informare în fiecare județ al Regiunii Vest.

Astfel, seminarul de la Timișoara va avea loc în data de 29.05.2019, de la ora 11:00, la Biblioteca Centrală a Universității Politehnica Timișoara - Amfiteatrul K1 (Bd. Vasile Pârvan nr. 2b).

Un alt seminar de informare este programat la Arad, în data de 27.05.2019, de la ora 11:00, la Sala Ferdinand a Hotelului Continental Forum (Bd. Revoluției nr. 79-81), iar evenimente similare au avut loc și la Reșița și Deva.

Vă reamintim că participarea la seminarii este gratuită, iar accesul este liber – nu sunt necesare confirmarea participării sau o înscriere prealabilă.

Vor fi prezentate prevederile Ghidului Solicitantului - condiții specifice de accesare a fondurilor, și anume: criteriile de eligibilitate și selecție, categoriile de cheltuieli eligibile, criteriile de evaluare tehnică și financiară, aspecte practice privind completarea cererii de finanțare și anexele aferente, probleme și greșeli în elaborarea și transmiterea proiectelor, spețe întâmpinate în evaluarea și selecția proiectelor.

***

Apelul de proiecte pentru Prioritatea de Investiții 2.1.A – Microîntreprinderi este de tip competitiv.

Cererile de finanțare se vor depune exclusiv prin aplicația electronică MySMIS (http://wvw.fonduri-ue.ro/mysmis), în intervalul 8 iulie, ora 12:00 – 8 noiembrie 2019, ora 12:00.

Vor putea solicita finanțare societățile și societățile cooperative care se încadrează în categoria microîntreprinderilor, pentru construirea, modernizarea și extinderea spațiilor de producție sau prestare a serviciilor, pentru dotarea cu active corporale, necorporale, inclusiv instrumente de comercializare on-line, pentru investiții localizate în mediul urban.

Valoarea minimă eligibilă a unui proiect este 25.000 de euro, iar valoarea maximă a ajutorului în regim de minimis ce poate fi acordat unei întreprinderi unice din fonduri publice este de 200.000 euro. Finanțarea nerambursabilă solicitată poate reprezenta cel mult 90% din valoarea eligibilă a proiectului.

Condițiile specifice de accesare a fondurilor nerambursabile sunt precizate în Ghidul solicitantului, disponibil pe site-ul ADR Vest (secțiunea  POR 2014-2020/Ghiduri de finantare/ Apeluri lansate) - https://adrvest.ro/microintreprinderi-2/ și pe pagina web a programului – http://www.inforegio.ro/ro/.

© ADR Vest - Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest | realizat de DowMedia