AGENȚIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALĂ VEST

Noutăți

Fonduri europene pentru piste de biciclete, trotuare noi și vehicule electrice, prin Programul Regional Vest, în municipiul Caransebeș

Un nou proiect contractat în cadrul Programului Regional Vest 2021-2027: […]

Mai mult
PS: Finanțări active pentru investiții în laboratoarele de microbiologie ale unităților sanitare publice

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru […]

Mai mult
Un nou apel de proiecte lansat în cadrul Programului Sănătate, pentru investiții în oncologie

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru […]

Mai mult
PTJ: Proiecte în valoare de aproape 700 de milioane de lei, depuse în cadrul apelului rezervat IMM-urilor din județul Hunedoara!

Nu mai puțin de 58 de proiecte au fost depuse […]

Mai mult
Arhiva
  1. Home
  2. /
  3. Noutăți
  4. /
  5. Finantare pentru Protectia mediului...

Finantare pentru Protectia mediului — Phare 2005

11/01/2007

Finantare pentru Protectia mediului — Phare 2005

ADR Vest lanseaza, la nivel regional, in 10 ianuarie 2007, Schema de Granturi pentru Sectorul Public pentru Pregatirea de Proiecte in domeniul Protectiei Mediului, componenta a Programului Phare 2005 Coeziune Economica si Sociala.

Obiectivul principal al Schemei de Granturi pentru Sectorul Public pentru Pregatirea de Proiecte in domeniul Protectiei Mediului este acela de a oferi asistenta financiara autoritatilor publice sau ONG-urilor (doar cele cu responsabilitati sau specializate in domeniul biodiversitatii/ protectiei naturii) cu responsabilitati in domeniul protectiei mediului, in eforturile lor de a reduce volumul deseurilor, de a imbunatati calitatea resurselor de apa si a apei  potabile, de a reduce poluarea aerului si de a extinde activitatile privind protectia naturii si biodiversitatea.

Bugetul total disponibil pentru aceasta licitatie este de 3,2 milioane euro, din care Regiunii Vest ii este alocata suma de 0,4 milioane euro. Valoarea eligibila minima a unui proiect care poate fi solicitata este de 10.000 euro, iar cea maxima este de 75.000 euro.

In cadrul acestei scheme de finantare sunt eligibile urmatoarele activitati: pregatirea de studii, studii de piata, analize cost-beneficiu, studii de pre-fezabilitate, studii de fezabilitate, evaluari de impact asupra mediului, care vor sta la baza unor viitoare proiecte de investitii ce urmeaza a fi implementate de catre beneficiarii finantarii nerambursabile.

Pentru a fi eligibili pentru o finantare nerambursabila, solicitantii trebuie sa fie: autoritati publice locale romane din localitati cu pana la 50 000 locuitori, cu  responsabilitati in domeniul gestionarii deºeurilor, al gospodaririi apelor/ apelor uzate sau al calitatii aerului (consilii locale, consilii judetene) sau autoritati publice din localitati cu pana la 50 000 locuitori sau ONG-uri cu responsabilitati/ specializate care activeaza in domeniul Biodiversitatii/ Protectiei naturii.

Termenul limita de depunere a proiectelor este 1 martie 2007, ora 16.00, la sediul Ministerului Integrarii Europene din Bucuresti, Bd. Libertatii nr. 12, sector 4, etaj 4, Camera Registratura.

Pentru a accesa Ghidul Solicitantului dati click aici.

© ADR Vest - Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest | realizat de DowMedia