AGENȚIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALĂ VEST

Noutăți

The BIG Tomorrow și transformarea digitală, eveniment dedicat IMM-urilor din Regiunea Vest

Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest, în parteneriat cu Vodafone […]

Mai mult
POR 2014-2020: se încheie perioada de depunere a proiectelor pentru centre comunitare integrate. Urmează un nou apel

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, în calitate de Organism Intermediar […]

Mai mult
ADR Vest a transmis Comisiei Europene a doua versiune a Programului Operațional Regional (POR) Vest 2021-2027

Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest, în calitate de Autoritate […]

Mai mult
Propuneri de proiecte pentru Mecanismul pentru Tranziție Justă 2021-2027 în județul Hunedoara

Județul Hunedoara este unul din cele șase județe din România […]

Mai mult
Arhiva

Finantare pentru Protectia mediului — Phare 2005

11/01/2007

Finantare pentru Protectia mediului — Phare 2005

ADR Vest lanseaza, la nivel regional, in 10 ianuarie 2007, Schema de Granturi pentru Sectorul Public pentru Pregatirea de Proiecte in domeniul Protectiei Mediului, componenta a Programului Phare 2005 Coeziune Economica si Sociala.

Obiectivul principal al Schemei de Granturi pentru Sectorul Public pentru Pregatirea de Proiecte in domeniul Protectiei Mediului este acela de a oferi asistenta financiara autoritatilor publice sau ONG-urilor (doar cele cu responsabilitati sau specializate in domeniul biodiversitatii/ protectiei naturii) cu responsabilitati in domeniul protectiei mediului, in eforturile lor de a reduce volumul deseurilor, de a imbunatati calitatea resurselor de apa si a apei  potabile, de a reduce poluarea aerului si de a extinde activitatile privind protectia naturii si biodiversitatea.

Bugetul total disponibil pentru aceasta licitatie este de 3,2 milioane euro, din care Regiunii Vest ii este alocata suma de 0,4 milioane euro. Valoarea eligibila minima a unui proiect care poate fi solicitata este de 10.000 euro, iar cea maxima este de 75.000 euro.

In cadrul acestei scheme de finantare sunt eligibile urmatoarele activitati: pregatirea de studii, studii de piata, analize cost-beneficiu, studii de pre-fezabilitate, studii de fezabilitate, evaluari de impact asupra mediului, care vor sta la baza unor viitoare proiecte de investitii ce urmeaza a fi implementate de catre beneficiarii finantarii nerambursabile.

Pentru a fi eligibili pentru o finantare nerambursabila, solicitantii trebuie sa fie: autoritati publice locale romane din localitati cu pana la 50 000 locuitori, cu  responsabilitati in domeniul gestionarii deºeurilor, al gospodaririi apelor/ apelor uzate sau al calitatii aerului (consilii locale, consilii judetene) sau autoritati publice din localitati cu pana la 50 000 locuitori sau ONG-uri cu responsabilitati/ specializate care activeaza in domeniul Biodiversitatii/ Protectiei naturii.

Termenul limita de depunere a proiectelor este 1 martie 2007, ora 16.00, la sediul Ministerului Integrarii Europene din Bucuresti, Bd. Libertatii nr. 12, sector 4, etaj 4, Camera Registratura.

Pentru a accesa Ghidul Solicitantului dati click aici.

© ADR Vest - Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest | realizat de DowMedia