AGENȚIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALĂ VEST

Noutăți

ADR Vest vine cu Programul Tranziție Justă în județul Hunedoara! Împreună pentru un mediu de afaceri activ în județul Hunedoara!

Investim în dezvoltarea afacerilor și crearea de noi locuri de […]

Mai mult
Consultare publică, PTJ: „Dezvoltarea întreprinderilor și a antreprenoriatului” – lista codurilor CAEN neeligibile

Anexă nouă publicată la ghidul solicitantului pentru acțiunea „Dezvoltarea întreprinderilor […]

Mai mult
Consultare publică, PTJ: Ghidul solicitantului pentru acțiunea „Sprijinirea tranziției forței de muncă”

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, în calitate de Organism Intermediar […]

Mai mult
Instrucțiune privind închiderea POR 2014-2020 - proiecte propuse spre etapizare și nefinalizate/ nefuncționale

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, în calitate de Organism Intermediar […]

Mai mult
Arhiva
  1. Home
  2. /
  3. Noutăți
  4. /
  5. Finantare pentru Protectia mediului...

Finantare pentru Protectia mediului — Phare 2005

11/01/2007

Finantare pentru Protectia mediului — Phare 2005

ADR Vest lanseaza, la nivel regional, in 10 ianuarie 2007, Schema de Granturi pentru Sectorul Public pentru Pregatirea de Proiecte in domeniul Protectiei Mediului, componenta a Programului Phare 2005 Coeziune Economica si Sociala.

Obiectivul principal al Schemei de Granturi pentru Sectorul Public pentru Pregatirea de Proiecte in domeniul Protectiei Mediului este acela de a oferi asistenta financiara autoritatilor publice sau ONG-urilor (doar cele cu responsabilitati sau specializate in domeniul biodiversitatii/ protectiei naturii) cu responsabilitati in domeniul protectiei mediului, in eforturile lor de a reduce volumul deseurilor, de a imbunatati calitatea resurselor de apa si a apei  potabile, de a reduce poluarea aerului si de a extinde activitatile privind protectia naturii si biodiversitatea.

Bugetul total disponibil pentru aceasta licitatie este de 3,2 milioane euro, din care Regiunii Vest ii este alocata suma de 0,4 milioane euro. Valoarea eligibila minima a unui proiect care poate fi solicitata este de 10.000 euro, iar cea maxima este de 75.000 euro.

In cadrul acestei scheme de finantare sunt eligibile urmatoarele activitati: pregatirea de studii, studii de piata, analize cost-beneficiu, studii de pre-fezabilitate, studii de fezabilitate, evaluari de impact asupra mediului, care vor sta la baza unor viitoare proiecte de investitii ce urmeaza a fi implementate de catre beneficiarii finantarii nerambursabile.

Pentru a fi eligibili pentru o finantare nerambursabila, solicitantii trebuie sa fie: autoritati publice locale romane din localitati cu pana la 50 000 locuitori, cu  responsabilitati in domeniul gestionarii deºeurilor, al gospodaririi apelor/ apelor uzate sau al calitatii aerului (consilii locale, consilii judetene) sau autoritati publice din localitati cu pana la 50 000 locuitori sau ONG-uri cu responsabilitati/ specializate care activeaza in domeniul Biodiversitatii/ Protectiei naturii.

Termenul limita de depunere a proiectelor este 1 martie 2007, ora 16.00, la sediul Ministerului Integrarii Europene din Bucuresti, Bd. Libertatii nr. 12, sector 4, etaj 4, Camera Registratura.

Pentru a accesa Ghidul Solicitantului dati click aici.

© ADR Vest - Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest | realizat de DowMedia