AGENȚIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALĂ VEST

Noutăți

Propuneri de proiecte pentru Mecanismul pentru Tranziție Justă 2021-2027 în județul Hunedoara

Județul Hunedoara este unul din cele șase județe din România […]

Mai mult
A fost publicat Ghidul pentru implementarea strategiilor de dezvoltare locală aferent Grupurilor de Acțiune Locală (GAL)

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, în calitate de Organism Intermediar […]

Mai mult
A fost lansat apelul 2 - POR/2021/9/9.1/2/Întreprinderi

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, în calitate de Organism Intermediar […]

Mai mult
Regio-POR 2014-2020: Noi proiecte pentru IMM-uri și microîntreprinderi, contractate în Regiunea Vest

Noi contracte de finanțare pentru susținerea mediului de afaceri în […]

Mai mult
Arhiva

Facultatea de Chimie a Universitatii Politehnica Timisoara se extinde cu doua noi corpuri de cladire si va fi modernizata cu bani europeni

27/02/2019

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Vest (ADR Vest) si Universitatea Politehnica Timisoara au semnat astazi, 27 februarie 2019, la Rectoratul UPT, contractul de finantare pentru proiectul „Modernizarea, extinderea si echiparea infrastructurii educationale universitare la Facultatea de Chimie Industriala si Ingineria Mediului”.

Doua noi corpuri de cladire vor fi construite in zona actualului amplasament al Facultatii de Chimie a UPT (Bd. Vasile Parvan nr. 6), in vecinatatea Bisericii Studentilor. Investitia, in valoare totala de peste 5,8 milioane de euro, prevede, pe langa noile edificii, modernizarea sediului existent al facultatii si realizarea unui numar de 110 locuri de parcare.

Peste 650 de studenti vor beneficia de infrastructura educationala modernizata, extinsa si echipata pentru asigurarea unui nivel calitativ ridicat al activitatilor educationale si de cercetare stiintifica

Semnatarii contractului au fost domnul Viorel-Aurel SERBAN, rectorul Universitatii Politehnica Timisoara, si domnul Sorin MAXIM, directorul general al Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Vest - Organism Intermediar pentru POR 2014-2020 in Regiunea Vest.

In ceea ce priveste interventiile planificate, proiectul prevede modernizarea corpului de cladire existent al Facultatii de Chimie Industriala si Ingineria Mediului (P+4) prin lucrari de eficientizare energetica si inlocuirea mobilierului din laboratoare.

Sediul actual va fi extins cu doua noi cladiri, prin construirea Corpului A (in regim parter), si a Corpului B (S+P+3E), care vor avea destinatia de laboratoare, sali de curs si birouri, cu o suprafata construita desfasurata de 4.403 mp.

Proiectul este finantat prin Regio - Programul Operational Regional (Regio-POR) 2014-2020, Axa prioritara 10 – Imbunatatirea infrastructurii educationale, Prioritatea de investitii 10.1, Obiectiv Specific 10.3 Cresterea relevantei invatamantului tertiar universitar in relatie cu piata fortei de munca si sectoarele economice competitive.

Valoarea totala a proiectului este de 27.343.751,69 lei, din care valoarea finantarii nerambursabile - 26.796.876,65 lei. Perioada de implementare este de 34 de luni.

***

La nivelul Regiunii Vest, in cadrul Regio - POR 2014-2020, au fost contractate pana in prezent 389 de proiecte, in valoare totala de 507,48 milioane euro, din care 413,73 milioane euro valoarea finantarii nerambursabile.

© ADR Vest - Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest | realizat de DowMedia