AGENȚIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALĂ VEST

Noutăți

Ghid în consultare publică: Apel de selecție a beneficiarilor de servicii suport pentru digitalizare, destinat IMM-urilor prin intermediul EDIH DIGIVEST

Consorțiul DIGIVEST, format din ADR Vest (lider de proiect), Clusterul Regional Tehnologia Informațiilor […]

Mai mult
Ghid în consultare publică: Mobilitate urbană sustenabilă

ADR Vest a lansat în consultare publică Ghidul solicitantului de […]

Mai mult
Actualizări la ghidurile de finanțare lansate în cadrul Programului Sănătate

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru […]

Mai mult
Înscrie-te la webinar și află cum obții finanțare nerambursabilă pentru businessul tău, prin PR Vest!

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest va organiza, miercuri, 17 aprilie 2024, […]

Mai mult
Arhiva
  1. Home
  2. /
  3. Noutăți
  4. /
  5. Facultatea de Chimie a...

Facultatea de Chimie a Universitatii Politehnica Timisoara se extinde cu doua noi corpuri de cladire si va fi modernizata cu bani europeni

27/02/2019

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Vest (ADR Vest) si Universitatea Politehnica Timisoara au semnat astazi, 27 februarie 2019, la Rectoratul UPT, contractul de finantare pentru proiectul „Modernizarea, extinderea si echiparea infrastructurii educationale universitare la Facultatea de Chimie Industriala si Ingineria Mediului”.

Doua noi corpuri de cladire vor fi construite in zona actualului amplasament al Facultatii de Chimie a UPT (Bd. Vasile Parvan nr. 6), in vecinatatea Bisericii Studentilor. Investitia, in valoare totala de peste 5,8 milioane de euro, prevede, pe langa noile edificii, modernizarea sediului existent al facultatii si realizarea unui numar de 110 locuri de parcare.

Peste 650 de studenti vor beneficia de infrastructura educationala modernizata, extinsa si echipata pentru asigurarea unui nivel calitativ ridicat al activitatilor educationale si de cercetare stiintifica

Semnatarii contractului au fost domnul Viorel-Aurel SERBAN, rectorul Universitatii Politehnica Timisoara, si domnul Sorin MAXIM, directorul general al Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Vest - Organism Intermediar pentru POR 2014-2020 in Regiunea Vest.

In ceea ce priveste interventiile planificate, proiectul prevede modernizarea corpului de cladire existent al Facultatii de Chimie Industriala si Ingineria Mediului (P+4) prin lucrari de eficientizare energetica si inlocuirea mobilierului din laboratoare.

Sediul actual va fi extins cu doua noi cladiri, prin construirea Corpului A (in regim parter), si a Corpului B (S+P+3E), care vor avea destinatia de laboratoare, sali de curs si birouri, cu o suprafata construita desfasurata de 4.403 mp.

Proiectul este finantat prin Regio - Programul Operational Regional (Regio-POR) 2014-2020, Axa prioritara 10 – Imbunatatirea infrastructurii educationale, Prioritatea de investitii 10.1, Obiectiv Specific 10.3 Cresterea relevantei invatamantului tertiar universitar in relatie cu piata fortei de munca si sectoarele economice competitive.

Valoarea totala a proiectului este de 27.343.751,69 lei, din care valoarea finantarii nerambursabile - 26.796.876,65 lei. Perioada de implementare este de 34 de luni.

***

La nivelul Regiunii Vest, in cadrul Regio - POR 2014-2020, au fost contractate pana in prezent 389 de proiecte, in valoare totala de 507,48 milioane euro, din care 413,73 milioane euro valoarea finantarii nerambursabile.

© ADR Vest - Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest | realizat de DowMedia