AGENȚIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALĂ VEST

Noutăți

PTJ – Instrucțiune nouă pentru acțiunea „Dezvoltarea întreprinderilor și a antreprenoriatului”

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, în calitate de Organism Intermediar […]

Mai mult
25 de ani de dezvoltare regională în România, celebrați la Timișoara

20 de miliarde de euro este suma care a fost […]

Mai mult
ADR Vest vine cu Programul Tranziție Justă în județul Hunedoara! Împreună pentru un mediu de afaceri activ în județul Hunedoara!

Investim în dezvoltarea afacerilor și crearea de noi locuri de […]

Mai mult
Consultare publică, PTJ: „Dezvoltarea întreprinderilor și a antreprenoriatului” – lista codurilor CAEN neeligibile

Anexă nouă publicată la ghidul solicitantului pentru acțiunea „Dezvoltarea întreprinderilor […]

Mai mult
Arhiva
  1. Home
  2. /
  3. Noutăți
  4. /
  5. Experti din 7 tari...

Experti din 7 tari europene s-au intalnit in Regiunea Vest in cadrul unui proiect dedicat sectorului agroalimentar

12/05/2016

Experti din sapte tari europene s-au intalnit in Regiunea Vest, la Timisoara, in cadrul unui proiect care vizeaza dezvoltarea sectorului agroalimentar. Proiectul, cu titlul „NICHE – Dezvoltarea de lanturi valorice inovative in sectorul agroalimentar”, reprezinta o colaborare intre Regiunea Vest din Romania, regiunea Border din Irlanda, regiunea Irlanda de Nord din Marea Britanie, regiunea Tartu din Estonia, regiunea South Ostrobothnia din Finlanda, regiunea Kujawasko-Pomorskie din Polonia si regiunea Creta din Grecia.

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Vest (ADR Vest) este singura organizatie din Romania lider al unui proiect finantat in cadrul primului apel de proiecte al Programului Interreg Europe 2014-2020. Proiectul a debutat in data de 1 aprilie 2016 si se va implementa pe parcursul a 4 ani.

IMG_1_2447[2]

Fiecare partener din cadrul proiectului va veni cu propria expertiza si experienta pentru ca, ulterior, sa poata sa se aduca imbunatatiri ale sectorului agroalimentar din fiecare regiune participanta astfel incat acesta sa devina unul competitiv pe piata europeana si globala si sa creasca prin inovare - pentru asigurarea unei dezvoltari durabile.

Implementarea proiectului se va face cu sprijinul actorilor din piata agroalimentara (companii private sau de stat, autoritati publice locale si regionale, universitati si centre de cercetare, organizatii neguvernamentale) din cele sapte regiuni partenere. Acesti actori vor avea posibilitatea, prin implicarea in proiect si participarea in cadrul unor schimburi de experienta, sa isi dezvolte competentele, sa implementeze modele de productie mai eficiente, sa-si imbunatateasca stategiile de marketing si distributie sau chiar sa isi dezvolte noi tipuri de servicii sau modele de afaceri.

IMG_2443

Proiectul „NICHE – Dezvoltarea de lanturi valorice inovative in sectorul agroalimentar” a fost conceput ca raspuns la nevoia Regiunii Vest de a dezvolta sectorul agroalimentar, nevoie sesizata ca urmare a studiilor facute pentru intocmirea Strategiei de Specializare Inteligenta a Regiunii Vest. Situatia prezenta a acestui sector la nivelul Regiunii Vest este una in care predomina utilizarea tehnologiilor invechite si metodele de productie traditionale caracterizate, in proportie foarte mare, prin munca manuala.

Prima intalnire din cadrul proiectului, la care au participat toti partenerii, a avut loc in Timisoara, la sediul ADR Vest, in data de 12 mai 2016.

© ADR Vest - Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest | realizat de DowMedia