AGENȚIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALĂ VEST

Noutăți

Moment istoric pentru România. Regiunea Vest devine prima din țara noastră cu un Program Operațional Regional propriu, avizat de Guvern și trimis la Comisia Europeană

Guvernul României a avizat astăzi Programul Operațional Regional al Regiunii […]

Mai mult
2,73 miliarde de euro din PNRR pentru dezvoltarea localităților

Începând de luni, 16 mai, autoritățile publice locale vor putea […]

Mai mult
Sesiuni de instruire în Regiunea Vest pentru autorități publice locale

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, în parteneriat cu Asociația Agențiilor […]

Mai mult
Consultare Minighiduri POR Vest 2021-2027: investiții private
Mai mult
Arhiva
  1. Prima pagina
  2. /
  3. Noutăți
  4. /
  5. Eveniment de descoperire antreprenorială...

Eveniment de descoperire antreprenorială dedicat industriei manufacturiere/ prelucrătoare din Regiunea Vest

17/02/2020

Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest a început pregătirea documentelor de planificare a finanțărilor din fonduri europene aferente perioadei 2021-2027 la nivelul Regiunii Vest. Un prim pas este actualizarea Strategiei de Specializare Inteligentă a Regiunii Vest, demers care are loc în urma unui proces de descoperire antreprenorială. În acest sens, ADR Vest va organiza la Timișoara, în data de 20 februarie 2020, un nou atelier de descoperire antreprenorială, de această dată dedicat sectorului industriei manufacturiere/ prelucrătoare.

Primul dintre obiectivele de politică stabilite pentru perioada de programare 2021-2027 este „O Europă mai inteligentă – prin inovare, digitalizare, transformare economică și sprijinirea întreprinderilor mici și mijlocii”, care finanțează dezvoltarea unor soluţii creative la provocările identificate la nivelul fiecărui sector economic, prin combinarea competenţelor şi a resurselor existente în plan regional și parteneriate.

Noul atelier de descoperire antreprenorială se adresează entităților relevante pentru sectorul manufacturier/ prelucrător, plecând de la următoarele tendințe la nivel european și influența lor asupra Regiunii Vest:

  •  Inovare continuă pentru descoperirea unor noi materiale și tehnologii; 
  •  Orientarea pieței europene spre produsele cu valoarea adăugată mare; 
  •  Diminuarea ponderii producției de masă și trecerea către orientarea spre client și personalizarea produselor;
  •  Creșterea competitivității prin scăderea costurilor de producție. 

Scopul întâlnirii este identificarea provocărilor și a oportunităților pentru promovarea unor inițiative de proiecte concrete în acest domeniu de specializare inteligentă, precum și conturarea unui portofoliu regional de proiecte aferent obiectivului de politică 1. Demersul va fundamenta procesul de negociere și alocare a resurselor financiare destinate Regiunii Vest pentru perioada 2021-2027.

Atelierul de descoperire antreprenorială este programat în data de 20 februarie 2020, de la ora 15:00, în Sala Madrid a Hotelului NH, str. Johann H. Pestalozzi nr. 1A, Timișoara.

La eveniment sunt invitați agenți economici din domeniu, reprezentanți ai mediului academic și de cercetare și reprezentanți ai autorităților publice locale. De asemenea, sunt așteptate orice persoane/ instituții cu implicare în acest sector de specializare inteligentă care consideră că pot contribui activ la demersul inițiat de ADR Vest.

Vă rugăm să confirmați participarea dumneavoastră printr-un e-mail pe adresa paul.sirca@adrvest.ro. 

Detalii suplimentare puteți obține la tel. 0256-491.923,  fax 0256-491.981 – ADR Vest, Direcția Planificare Regională şi Dezvoltare Urbană, persoană de contact Paul Opriș-Sîrca, consultant Planificare Regională.

© ADR Vest - Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest | realizat de DowMedia