AGENȚIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALĂ VEST

Noutăți

PTJ: Apel pentru idei de proiecte: Tehnologii strategice pentru Europa

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru […]

Mai mult
Apel pentru idei de proiecte în domeniul sănătății

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru […]

Mai mult
Sesiune de informare privind Programul Sănătate – finanțările pentru oncologie și microbiologie

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, în calitate de Organism Intermediar […]

Mai mult
Proiecte în valoare totală de aproape 2,2 miliarde de lei, depuse în cadrul apelului rezervat IMM-urilor din județul Hunedoara, prin Programul Tranziție Justă

Interes crescut pentru primul apel dedicat IMM-urilor din județul Hunedoara, […]

Mai mult
Arhiva
  1. Home
  2. /
  3. Noutăți
  4. /
  5. Drumurile spre cartierul reșițean...

Drumurile spre cartierul reșițean Mociur vor fi reabilitate prin Programul Operațional Regional

14/06/2021

Aproape 1000 de locuitori ai cartierului Mociur, din Reșița vor beneficia de infrastructură nouă și de o mai bună conectare cu celelalte zone din oraș, printr-un proiect finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

Astăzi, s-a semnat contractul ”Reabilitarea drumurilor de acces rutier spre ZUM Mociur, pentru a crește accesibilizarea spre/dinspre cartier.” Aproximativ 1.600 mp din trama stradală vor fi reamenajați pe străzile Mociur tronson I, II și III, Barbu Lăutaru, Grigore Alecsandrescu, prin reabilitarea zonei rutiere şi pietonale (lungimea totală a trotuarelor proiectate este de 417 m). În plus, vor fi montate marcaje longitudinale şi indicatoare de circulație, va fi asigurat accesul către proprietăți şi vor fi realizate locuri de parcare.

Pe aceleași străzi, va fi reabilitată infrastructura de utilități publice, pe o lungime de aproximativ 1.400 m, prin realizarea iluminatului stradal (57 stâlpi noi/corpuri înlocuite) și realizarea sistemului de preluare și evacuare a apelor pluviale pe aproximativ 646 m;

Valoarea contractului este de aproximativ 3,9 milioane lei, dintre care peste 3 milioane lei - bani nerambursabili. Durata de implementare este de 18 luni.

Obiectivul general al proiectului este „ Reabilitarea drumurilor de acces rutier spre zona urbană marginalizată (ZUM) Mociur, pentru a creşte accesibilizarea spre/dinspre cartier în vederea interconectării ZUM Mociur cu celelalte zone ale Municipiului”, iar beneficiarul este Unitatea Administrativ Teritorială Municipiul Reșița.

Proiectul face parte din Axa prioritară 9 - Sprijinirea regenerării economice și sociale a comunităților defavorizate din mediul urban; Prioritatea de investiții 9.1 - Dezvoltare locală sub responsabilitatea comunității (DLRC).

© ADR Vest - Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest | realizat de DowMedia