AGENȚIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALĂ VEST

Noutăți

Asociația Roreg și ADR Vest, gazde pentru peste 50 de specialiști în audit și fonduri europene din toată țara

În contextul definitivării sistemelor din management și control aferente ciclului […]

Mai mult
Primele ghiduri de finanțare ale Programului Regional Vest vor fi lansate în luna iunie: apeluri de proiecte în valoare de aproape jumătate de miliard de euro

Lansarea primelor ghiduri de finanțare ale Programului Regional Vest 2021-2027 […]

Mai mult
Ghid de finanțare relansat în consultare publică – Sprijin pentru microîntreprinderi – apelul 2 - servicii

Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest, în calitate de Autoritate […]

Mai mult
Centralizatorul întrebărilor și răspunsurilor pentru Ghidul de finanțare „Eficiență energetică - clădiri rezidențiale”

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, în calitate de Autoritate de Management […]

Mai mult
Arhiva
  1. Home
  2. /
  3. Noutăți
  4. /
  5. Drumurile spre cartierul reșițean...

Drumurile spre cartierul reșițean Mociur vor fi reabilitate prin Programul Operațional Regional

14/06/2021

Aproape 1000 de locuitori ai cartierului Mociur, din Reșița vor beneficia de infrastructură nouă și de o mai bună conectare cu celelalte zone din oraș, printr-un proiect finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

Astăzi, s-a semnat contractul ”Reabilitarea drumurilor de acces rutier spre ZUM Mociur, pentru a crește accesibilizarea spre/dinspre cartier.” Aproximativ 1.600 mp din trama stradală vor fi reamenajați pe străzile Mociur tronson I, II și III, Barbu Lăutaru, Grigore Alecsandrescu, prin reabilitarea zonei rutiere şi pietonale (lungimea totală a trotuarelor proiectate este de 417 m). În plus, vor fi montate marcaje longitudinale şi indicatoare de circulație, va fi asigurat accesul către proprietăți şi vor fi realizate locuri de parcare.

Pe aceleași străzi, va fi reabilitată infrastructura de utilități publice, pe o lungime de aproximativ 1.400 m, prin realizarea iluminatului stradal (57 stâlpi noi/corpuri înlocuite) și realizarea sistemului de preluare și evacuare a apelor pluviale pe aproximativ 646 m;

Valoarea contractului este de aproximativ 3,9 milioane lei, dintre care peste 3 milioane lei - bani nerambursabili. Durata de implementare este de 18 luni.

Obiectivul general al proiectului este „ Reabilitarea drumurilor de acces rutier spre zona urbană marginalizată (ZUM) Mociur, pentru a creşte accesibilizarea spre/dinspre cartier în vederea interconectării ZUM Mociur cu celelalte zone ale Municipiului”, iar beneficiarul este Unitatea Administrativ Teritorială Municipiul Reșița.

Proiectul face parte din Axa prioritară 9 - Sprijinirea regenerării economice și sociale a comunităților defavorizate din mediul urban; Prioritatea de investiții 9.1 - Dezvoltare locală sub responsabilitatea comunității (DLRC).

© ADR Vest - Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest | realizat de DowMedia