AGENȚIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALĂ VEST

Noutăți

Fonduri europene pentru piste de biciclete, trotuare noi și vehicule electrice, prin Programul Regional Vest, în municipiul Caransebeș

Un nou proiect contractat în cadrul Programului Regional Vest 2021-2027: […]

Mai mult
PS: Finanțări active pentru investiții în laboratoarele de microbiologie ale unităților sanitare publice

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru […]

Mai mult
Un nou apel de proiecte lansat în cadrul Programului Sănătate, pentru investiții în oncologie

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru […]

Mai mult
PTJ: Proiecte în valoare de aproape 700 de milioane de lei, depuse în cadrul apelului rezervat IMM-urilor din județul Hunedoara!

Nu mai puțin de 58 de proiecte au fost depuse […]

Mai mult
Arhiva
  1. Home
  2. /
  3. Noutăți
  4. /
  5. Drumul judetean dintre Peciu...

Drumul judetean dintre Peciu Nou si Foeni va fi modernizat cu finantare europeana prin Regio - Programul Operational Regional 2014-2020

05/12/2017

Azi, 5 decembrie 2017, Agentia pentru Dezvoltare Regional Vest (ADR Vest) si Consiliul Judetean Timis au semnat contractul pentru proiectul „Modernizare DJ 593 (L=35,90 km din care necesar modernizare L=20 km)”.

Semnatarii contractului au fost domnii Clin DOBRA – presedintele Consiliului Judetean Timis, beneficiarul finantrii acordate pentru acest proiect - si Sorin MAXIM – directorul general al Agentiei pentru Dezvoltare Regional Vest (ADR Vest), Organismul Intermediar pentru Programul Operational Regional la nivelul Regiunii Vest.

Proiectul pentru care a fost semnat contractul de finantare vizeaz modernizarea drumului judetean 593, de la Peciu Nou la Foeni, si imbunttirea conectivittii directe cu reteaua Trans-European de Transport (TEN-T) - DN59/E70 Timisoara-Moravita, in apropierea localittii Sag. Implementarea acestuia se va face pe parcursul a 36 de luni.

 Cei 20,5 kilometri de drum judetean modernizat in cadrul acestui proiect vor deservi in mod direct peste 10.500 de locuitori. Pe lang modernizarea traseului de drum, proiectul vizeaz realizarea marcajului longitudinal pe o distant de 43,5 km, montarea a 32 de indicatoare de circulatie, a 21 de borne kilometrice, a 185 de borne hectometrice si montarea de parapete directionale de tip semigreu.

Proiectul „Modernizare DJ 593 (L=35,90 km din care necesar modernizare L=20 km)” are o valoare total de aproximativ 6,9 milioane euro din care, finantarea nerambursabil este de aproximativ 6,7 milioane euro iar contributia beneficiarului este de aproximativ 0,2 milioane euro (la cursul Inforeuro de 4,5990 lei/euro). Cofinantarea acestui proiect este asigurat prin Regio-Programul Operational Regional 2014-2020 – prioritatea de investitii 6.1 „Stimularea mobilittii regionale prin conectarea nodurilor secundare si tertiare la infrastructura TEN-T, inclusiv a nodurilor multimodale”.

***

Pan in prezent, in cadrul priorittii de investitii 6.1, in Regiunea Vest au fost contractate 5 proiecte avand o valoare a finantrii nerambursabile de 81,37 milioane euro, iar 2 proiecte avand o valoare a finantrii nerambursabile de 18,76 milioane euro se afl in etapa de contractare.

Apelul de proiecte pentru prioritatea de investitii 6.1 a fost inchis in data de 13 iulie 2017.

 

© ADR Vest - Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest | realizat de DowMedia