AGENȚIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALĂ VEST

Noutăți

PTJ: Apel pentru idei de proiecte: Tehnologii strategice pentru Europa

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru […]

Mai mult
Apel pentru idei de proiecte în domeniul sănătății

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru […]

Mai mult
Sesiune de informare privind Programul Sănătate – finanțările pentru oncologie și microbiologie

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, în calitate de Organism Intermediar […]

Mai mult
Proiecte în valoare totală de aproape 2,2 miliarde de lei, depuse în cadrul apelului rezervat IMM-urilor din județul Hunedoara, prin Programul Tranziție Justă

Interes crescut pentru primul apel dedicat IMM-urilor din județul Hunedoara, […]

Mai mult
Arhiva
  1. Home
  2. /
  3. Noutăți
  4. /
  5. Două proiecte noi pentru...

Două proiecte noi pentru municipiul Lugoj, prin Regio-POR 2014-2020

14/10/2022

Orașul de pe malurile Timișului va avea un teren de minifotbal și un loc de joacă nou, precum și 50 de locuințe sociale, cu ajutorul fondurilor europene.

Terenul de minifotbal, cu o suprafață de aproape 1000 de metri pătrați și locul de joacă vor fi amenajate în satul Măguri, aparținător municipiului Lugoj. Tot aici vor fi create spații verzi, cu alei pietonale, iar spațiul va fi dotat cu mobilier, echipamente de joacă și sport.

Proiectul își propune să revitalizeze zona, atât din punct de vedere social (evitarea situațiilor de risc și excluziune socială), cât și economică, prin îmbunătățirea condițiilor de locuire pentru persoanele vulnerabile de aici. Peste 600.000 de lei voi fi investiți în proiect, dintre care 230.000 sunt fonduri europene. Locuitorii din zonă ar urma să se bucure de spațiile nou-create în toamna anului viitor.

Tot la Lugoj, dar în cartierul Herendești-Bocșei, vor fi construite 50 de locuințe sociale, printr-un proiect ce își propune reducerea numărului de persoane în risc de sărăcie sau excluziune socială. Locuințele vor fi construite sub forma a 5 tronsoane înșiruite, a câte 10 locuințe. Fiecare tronson va avea o suprafață desfășurată de 630 mp.; iar în curtea imobilului vor fi amenajate 55 de locuri de parcare. Peste 16,5 milioane de lei vor fi investiți în proiect, dintre care aproape 7 milioane sunt fonduri europene.

Locuințele ar trebui să fie date în folosință până la finalul anului viitor.

© ADR Vest - Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest | realizat de DowMedia