AGENȚIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALĂ VEST

Noutăți

PTJ: Apel pentru idei de proiecte: Tehnologii strategice pentru Europa

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru […]

Mai mult
Apel pentru idei de proiecte în domeniul sănătății

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru […]

Mai mult
Sesiune de informare privind Programul Sănătate – finanțările pentru oncologie și microbiologie

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, în calitate de Organism Intermediar […]

Mai mult
Proiecte în valoare totală de aproape 2,2 miliarde de lei, depuse în cadrul apelului rezervat IMM-urilor din județul Hunedoara, prin Programul Tranziție Justă

Interes crescut pentru primul apel dedicat IMM-urilor din județul Hunedoara, […]

Mai mult
Arhiva
  1. Home
  2. /
  3. Noutăți
  4. /
  5. Doua dintre facultatile Universitatii...

Doua dintre facultatile Universitatii de Vest din Timisoara se extind prin Regio-POR 2014-2020: constructii si dotari in valoare de 4 milioane de euro

19/02/2019

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Vest (ADR Vest) si Universitatea de Vest din Timisoara au semnat astazi, 19 februarie 2019, la sediul UVT, contractul de finantare pentru proiectul Extindere spatii de invatamant existente pentru Facultatea de Arte si Design si Facultatea de Muzica si Teatru”.

Cele doua facultati ale Universitatii de Vest vor beneficia de noi spatii de invatamant in urma extinderii, prin construirea unor noi corpuri de cladire in zona Oituz - un proiect in valoare de 4.075.993,74 euro, cu o valoare a finantarii nerambursabile de 3.941.093,26 euro. Peste 1.000 de studenti se vor bucura de infrastructura de educatie extinsa si de dotari moderne.

Semnatarii contractului au fost domnul Marilen PIRTEA, rectorul Universitatii de Vest din Timisoara – beneficiar al proiectului, si domnul Sorin MAXIM, directorul general al Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Vest - Organism Intermediar pentru POR 2014-2020 in Regiunea Vest.

“Este practic si un proiect de regenerare urbana. Acea zona, Oituz, este intr-o reasezare din punct de vedere al dezvoltarii urbane. In cadrul Programului Operational Regional, Axa 10 este o axa dedicata universitatilor. In general, educatia a fost suprascrisa cu proiecte, a fost suprascrisa cu peste 500% fata de valoarea alocata. Ne dorim sa gasim resurse pentru a finanta toate proiectele. Imi doresc ca in curand sa ne si bucuram de aceste edificii”, a declarat directorul general al ADR Vest, Sorin Maxim.

Proiectul este finantat prin Regio - Programul Operational Regional (Regio-POR) 2014-2020, Axa prioritara 10 –  Imbunatatirea infrastructurii educationale, Prioritatea de investitii 10.1, Obiectiv Specific 10.3 - Cresterea relevantei invatamantului tertiar universitar in relatie cu piata fortei de munca si sectoarele economice competitive.

Investitia cuprinde extinderea infrastructurii educationale pentru Facultatea de Arte si Design (constructie D+P, 1.105,10 mp suprafata utila) si pentru Facultatea de Muzica si Teatru (constructie D+P+Mez+1E, 4.544 mp suprafata utila) – realizarea de spatii expozitionale si de creatie, ateliere si laboratoare, sali de curs, o sala multimedia etc.

Este prevazuta, de asemenea, dotarea cu echipamente didactice specifice.

Valoarea totala a proiectului este de 19.006.358,79 lei, din care valoarea finantarii nerambursabile - 18.377.317,88 lei. Perioada de implementare este de 46 de luni.

 ***

La nivelul Regiunii Vest, in cadrul Regio - POR 2014-2020, au fost contractate pana in prezent 374 de proiecte, in valoare totala de 466,77 milioane euro, din care 376,72 milioane euro valoarea finantarii nerambursabile.

In total, in regiune au fost depuse 909 proiecte, in valoare de 1.501,97 milioane euro, cu o valoare a finantarii nerambursabile de 1.299,03 milioane euro.

 

© ADR Vest - Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest | realizat de DowMedia