AGENȚIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALĂ VEST

Noutăți

PTJ: Apel pentru idei de proiecte: Tehnologii strategice pentru Europa

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru […]

Mai mult
Apel pentru idei de proiecte în domeniul sănătății

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru […]

Mai mult
Sesiune de informare privind Programul Sănătate – finanțările pentru oncologie și microbiologie

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, în calitate de Organism Intermediar […]

Mai mult
Proiecte în valoare totală de aproape 2,2 miliarde de lei, depuse în cadrul apelului rezervat IMM-urilor din județul Hunedoara, prin Programul Tranziție Justă

Interes crescut pentru primul apel dedicat IMM-urilor din județul Hunedoara, […]

Mai mult
Arhiva
  1. Home
  2. /
  3. Noutăți
  4. /
  5. Domul Romano-Catolic, gata de...

Domul Romano-Catolic, gata de redeschiderea oficială

20/04/2023

Catedrala Romano-Catolică „Sf. Gheorghe” din Timișoara este pregătită să găzduiască din nou ceremonii religioase după o pauză de peste patru ani. În acest timp, aici au avut loc lucrări interioare și exterioare de renovare, conservare și reabilitare.

O suprafață totală de aproape 1500 de metri pătrați a fost restaurată iar lucrările au cuprins atât interiorul locașului de cult, cât și împrejmuirile, curtea interioară și aleile de acces.

De asemenea, a fost restaurată cripta de sub sanctuarul Domului precum şi pietrele tombale ale marilor personalităţi care îşi au locul de veci în ea.

Întreg obiectivul va fi introdus în circuitul turistic naţional şi internaţional prin tururi ghidate și colaborări cu actorii locali, naţionali și internaţionali, pentru consolidarea activităţilor în domeniul cultural.

Valoarea totală a proiectului este de peste 22,4 milioane lei dintre care peste 18 milioane sunt fonduri nerambursabile provenite din Programul Operațional Regional 2014-2020.

Sfânta Liturghie Pontificală de Binecuvântare a Catedralei restaurate – Domul Sf. Gheorghe va avea loc sâmbătă, 22 aprilie, de la ora 10:00. Celebrantul principal va fi excelența sa Miguel Maury Buendia, Nuntiu Apostolic în România și Republica Moldova.

© ADR Vest - Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest | realizat de DowMedia