AGENȚIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALĂ VEST

Noutăți

PTJ: Apel pentru idei de proiecte: Tehnologii strategice pentru Europa

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru […]

Mai mult
Apel pentru idei de proiecte în domeniul sănătății

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru […]

Mai mult
Sesiune de informare privind Programul Sănătate – finanțările pentru oncologie și microbiologie

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, în calitate de Organism Intermediar […]

Mai mult
Proiecte în valoare totală de aproape 2,2 miliarde de lei, depuse în cadrul apelului rezervat IMM-urilor din județul Hunedoara, prin Programul Tranziție Justă

Interes crescut pentru primul apel dedicat IMM-urilor din județul Hunedoara, […]

Mai mult
Arhiva
  1. Home
  2. /
  3. Noutăți
  4. /
  5. Digitalizare, Industrializare, Industry 4.0...

Digitalizare, Industrializare, Industry 4.0 în Regiunea Vest – atelier de descoperire antreprenorială organizat de ADR Vest

06/03/2020

UPDATE. Având în vedere situația actuală, ca măsură de prevenție în contextul pandemiei de coronavirus, ADR Vest a decis amânarea evenimentului programat vineri, 13 martie 2020, pentru o dată pe care o vom comunica ulterior.

Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest organizează un nou atelier de descoperire antreprenorială la Timișoara, tema propusă pentru evenimentul care va avea loc în data de 13 martie 2020 fiind „Digitalizare, Industrializare, Industry 4.0 în Regiunea Vest”.

România va beneficia de aproximativ 6 miliarde de euro – fonduri europene, în perioada 2021-2027, prin obiectivul de politica 1 - „O Europă mai inteligentă, prin inovare, digitalizare, transformare economică și sprijinirea întreprinderilor mici și mijlocii”, pentru cercetare, inovare și digitalizare.

De asemenea, prin „Strategia privind datele” și „Strategia privind inteligența artificială”, Comisia Europeană și-a expus viziunea cu privire la soluțiile digitale în interesul cetățenilor și o societate care oferă noi oportunități întreprinderilor și încurajează dezvoltarea unor tehnologii fiabile.

În acest context are loc noul atelier de descoperire antreprenorială organizat de ADR Vest, vineri, 13 martie 2020, cu începere de la ora 14:00, la Hotel NH Timișoara (Sala Madrid), str. J. H. Pestalozzi nr. 1A.

Vom discuta despre tendințele în domeniu la nivel european și influența lor asupra Regiunii Vest:

  • Adoptarea graduală a tehnologiilor specifice Industry 4.0: Big Data, AI (inteligență artificială) sau IoT (Internet of Things), AR/ VR (realitate augmentată/ virtuală), blockchain (motoare de blocuri tranzacționale);
  • Aplicabilitatea instrumentelor digitale de ultimă generație în economie;
  • Conceptul de „Smart factory” și reindustrializare;
  • Noi modele de afaceri, regândirea organizațiilor și proceselor, dezvoltarea de noi profesii, specifice fabricilor inteligente;
  • Creșterea nivelului de digitalizare economică și pentru cetățeni (e-guvernarea);

Scopul întâlnirii este să înțelegem provocările și oportunitățile regionale din domeniu, în vederea actualizării Strategiei Regionale de Specializare Inteligentă a Regiunii Vest (RIS3), pentru trasarea priorităților de dezvoltare antreprenorială în domeniile selectate, precum și conturarea unui portofoliu regional de proiecte.

În egală măsură, se va discuta despre noul hub de inovare digitală care va funcționa în Regiunea Vest - conceptul Digital Innovation Hubs (DIH) și inițiativa DIHelp (Digital Innovation Hub Enhanced-Learning Programme) a Comisiei Europene.

Având în vedere potențialul de specializare inteligentă pe care îl are acest domeniu la nivelul Regiunii Vest, persoanele/ organizațiile/ instituțiile care consideră că pot contribui activ la demersul inițiat de ADR Vest sunt rugate să confirme participarea la eveniment până cel târziu în data de 10 martie 2020.

Pentru detalii suplimentare poate fi contactat Paul Opriș-Sîrca, consultant Planificare Regională – ADR Vest, tel. 0256-491.923,  fax 0256-491.981, e-mail: paul.sirca@adrvest.ro.

© ADR Vest - Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest | realizat de DowMedia