AGENȚIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALĂ VEST

Noutăți

Peste 40 de milioane de euro pentru IMM-uri, prin Programul Regional Vest. A fost lansat ghidul final - Sprijin pentru IMM-uri

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, în calitate de Autoritate de […]

Mai mult
A fost prelungit termenul pentru cele trei apeluri de exprimare a interesului lansate în cadrul Programului Tranziție Justă

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, în calitate de Organism Intermediar […]

Mai mult
Șase apeluri noi de proiecte pentru eficientizarea energetică a clădirilor rezidențiale, lansate prin Programul Regional Vest

Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest, în calitate de Autoritate […]

Mai mult
Trei apeluri de exprimare a interesului lansate în cadrul Programului de Tranziție Justă

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, în calitate de Organism Intermediar […]

Mai mult
Arhiva
  1. Home
  2. /
  3. Noutăți
  4. /
  5. DEZVOLTĂM ÎN VEST: Trei...

DEZVOLTĂM ÎN VEST: Trei case de tip familial și un centru de zi, pentru copiii din Lugoj

09/08/2022

Servicii sociale mai bune pentru copiii din Lugoj, prin Programul Operațional Regional. Orașul de pe râul Timiș va avea o infrastructură modernă, prin care se va asigura tranziția de la îngrijirea instituțională a acestora, către cea de tip familial, în urma contractului de finanțare semnat de reprezentanții ADR Vest și cei ai beneficiarului - Fundația Bashford, în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș.

Cele trei case de tip familial vor fi construite pe un teren în suprafață de 22.868 mp, iar fiecare dintre acestea va avea o suprafață utilă de 288 mp.

Fiecare astfel de locuință va găzdui câte 8 copii, care vor beneficia de servicii sociale în regim de protecție specială, cu cazare și îngrijire personală.

Imobilele sunt prevăzute cu spații individuale: dormitoare și băi cu acces direct din dormitor, precum și cu spații comune (zona de zi cu bucătăria și locul de luat masa, zona de living și zona de studiu). Alăturat acestor zone sunt dispuse spațiile de depozitare, spălătoria, cămara, camera tehnică pentru centrala termică;

Cele 3 case vor fi complet mobilate, utilate și dotate pentru locuit și vor avea zone de agrement precum curte/ gradină cu: pavaje, gazon, copaci și plante, pergolă, sisteme de iluminare exterioară, bănci, coșuri gunoi etc.

Centrul de zi  va fi construit pe un teren în suprafață de 67.440 mp și va avea o suprafață utilă de aproape 200 mp.

Capacitatea centrului va fi de 60 persoane și va oferi atât servicii pentru familiile cu copii, cât și pentru copiii în familie, copii separați sau în risc de separare de părinți.

În jurul imobilului care va fi mobilat și dotat, va fi amenajată și o zonă agrement de tip curte/ gradină, cu: pavaje, gazon, copaci și plante, pergolă, sisteme de iluminare exterioară, bănci, coșuri gunoi etc.

Peste 5,1 milioane de lei vor fi investiți în proiect. Dintre aceștia, peste 4,7 milioane sunt fonduri nerambursabile.

Cele trei case și centrul de zi ar urma să fie gata până la finalul anului viitor.

Proiectul este implementat prin Axa prioritară 8 – Dezvoltarea Infrastructurii de sănătate și sociale.

© ADR Vest - Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest | realizat de DowMedia