AGENȚIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALĂ VEST

Noutăți

PTJ: Apel pentru idei de proiecte: Tehnologii strategice pentru Europa

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru […]

Mai mult
Apel pentru idei de proiecte în domeniul sănătății

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru […]

Mai mult
Sesiune de informare privind Programul Sănătate – finanțările pentru oncologie și microbiologie

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, în calitate de Organism Intermediar […]

Mai mult
Proiecte în valoare totală de aproape 2,2 miliarde de lei, depuse în cadrul apelului rezervat IMM-urilor din județul Hunedoara, prin Programul Tranziție Justă

Interes crescut pentru primul apel dedicat IMM-urilor din județul Hunedoara, […]

Mai mult
Arhiva
  1. Home
  2. /
  3. Noutăți
  4. /
  5. Cum schimbăm comportamentele privind...

Cum schimbăm comportamentele privind transportul în Timișoara – a doua etapă a studiului realizat de ADR Vest și University College London

20/08/2020

Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest și University College London (UCL), Departamentul de Psihologie Experimentală, au iniţiat partea a doua a studiului referitor la atitudinile şi comportamentele oamenilor privind transportul în municipiul Timişoara. Este un demers realizat în scopul de a susţine mobilitatea urbană și de a ajuta comunitatea prin soluții și intervenții adaptate în domeniul transportului.

În prima parte a studiului, locuitorii din municipiul Timișoara și din comunele zonei metropolitane Timişoara au fost invitați să răspundă la o serie de întrebări privind transportul public și alte moduri de transport alternative pe care le utilizează ca mijloc de deplasare, prin intermediul unui chestionar on-line.

Pe baza rezultatelor obținute în acest sondaj, în partea a doua a studiului prezentăm câteva intervenții dezvoltate cu scopul de a reduce folosirea mașinii personale în Timișoara și cerem opinia locuitorilor din municipiu și din comunele care formează zona metropolitană cu privire la acestea.

Vă invităm să participați la studiul „Atitudini și comportamente privind transportul în Timișoara” (etapa II),prin accesarea și completarea chestionarului disponibil aici.

Ce v-ar determina să lăsați mașina acasă? Cum se îmbină mândria de a locui în Timișoara cu preferințele privind transportul? Călătorim cu mașina chiar dacă pierdem mai mult timp în trafic? Ne simțim în siguranță ca bicicliști? Cum ajungem mai repede la destinație? Dar cum ne este mai comod? Sunt întrebări la care dorim să obținem răspuns în această a doua parte a studiului.

Pentru completarea chestionarului nu este necesar să fi participat la prima etapă.

Studiul este realizat de Sarah Flecke, sub supravegherea Prof. Dr. Constantin Rezlescu, de la University College London (UCL), în colaborare cu Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest.

Scopul studiului este să măsoare percepțiile și atitudinile cetățenilor asupra transportului în Timișoara și să determine un set de instrumente adecvate, care pot îmbunătăți atât serviciile de transport public, cât și comportamentul călătorilor cu privire la folosirea unor mijloace de transport prietenoase cu mediul înconjurător.

Diseminarea studiului este esențială pentru atingerea rezultatelor propuse.

Vă invităm să completaţi şi să distribuiţi următorul chestionar!

© ADR Vest - Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest | realizat de DowMedia