AGENȚIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALĂ VEST

Noutăți

Fonduri europene pentru piste de biciclete, trotuare noi și vehicule electrice, prin Programul Regional Vest, în municipiul Caransebeș

Un nou proiect contractat în cadrul Programului Regional Vest 2021-2027: […]

Mai mult
PS: Finanțări active pentru investiții în laboratoarele de microbiologie ale unităților sanitare publice

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru […]

Mai mult
Un nou apel de proiecte lansat în cadrul Programului Sănătate, pentru investiții în oncologie

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru […]

Mai mult
PTJ: Proiecte în valoare de aproape 700 de milioane de lei, depuse în cadrul apelului rezervat IMM-urilor din județul Hunedoara!

Nu mai puțin de 58 de proiecte au fost depuse […]

Mai mult
Arhiva
  1. Home
  2. /
  3. Noutăți
  4. /
  5. Culoar Trafic Mures Nord,...

Culoar Trafic Mures Nord, de la Gelmar la Ilia, va fi modernizat cu finantare europeana prin Regio - Programul Operational Regional 2014-2020

28/11/2017

Contractul de finantare pentru proiectul „Modernizare Culoar Trafic Mures Nord: DN 7 (Gelmar) – Geoagiu Bai – Bobalna – Rapoltu Mare – Uroi – Chimindia – Harau – Barsau - Soimus - Branisca – DN 7 (Ilia) a fost semnat azi, 28 noiembrie 2017, la Deva.

Semnatarii contractului au fost domnii Mircea-Flaviu BOBORA – presedintele Consiliului Judetean Hunedoara, beneficiarul finantarii acordate pentru acest proiect - si Sorin MAXIM – directorul general al Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Vest (ADR Vest), Organismul Intermediar pentru Programul Operational Regional la nivelul Regiunii Vest.

Proiectul pentru care a fost semnat contractul de finantare vizeaza modernizarea Culoarului de Trafic Mures Nord, de la Gelmar la Ilia, compus din 5 drumuri judetene (DJ 706 A, DJ 761, DJ 107A, DJ 705, DJ 705H) ce cumuleaza 65,849 kilometri, drumuri care asigura conectivitatea indirecta cu reteaua TEN-T (Trans-Europeana de Transport) rutiera si feroviara, conform conditiilor obligatorii ale programului. Prin modernizarea acestui traseu de drumuri judetene, orasele Simeria si Geoagiu, comunele Banisca, Harau, Ilia, Rapoltu Mare si Soimus, precum si asezarile rurale apartinatoare, cumuland o populatie totala de 32.348 locuitori, vor fi mai usor accesibile. De asemenea, acest proiect vizeaza dezvoltarea economica si turistica a zonelor deservite de aceste drumuri.

Implementarea acestui proiect presupune, pe langa modernizarea culoarului de drumuri judetene, si modernizarea a 8 poduri de pe traseul acestora, montarea de parapeti metalici pentru protectie, realizarea de trotuare pentru podurile vizate prin proiect, montarea de parapeti pietonali si montarea a 2.125 de indicatoare rutiere.

 Proiectul va fi implementat pe parcursul a 56 de luni si are o valoare totala de aproximativ 35,16 milioane euro din care, finantarea nerambursabila este de aproximativ 34,27 milioane euro iar contributia beneficiarului este de 0,89 milioane euro (la cursul Inforeuro de 4,6003 lei/euro). Cofinantarea acestui proiect este asigurata prin Regio-Programul Operational Regional 2014-2020 – prioritatea de investitii 6.1 „Stimularea mobilitatii regionale prin conectarea nodurilor secundare si tertiare la infrastructura TEN-T, inclusiv a nodurilor multimodale”.

***

Pana in prezent, în cadrul prioritatii de investitii 6.1, în Regiunea Vest au fost depuse spre finantare 10 proiecte. Cele 10 proiecte au o valoare a finantarii nerambursabile de 135,86 milioane euro. Dintre cele 10 proiecte, 4 au fost contractate – avand o valoare a finantarii nerambursabile de 74,66 milioane euro, 3 proiecte se afla în etapa de precontractare – avand o valoarea a finantarii nerambursabile de 25,44 milioane euro – iar 3 proiecte, cu o valoare a finantarii nerambursabile de 35,76 milioane euro, au fost retrase.

Apelul de proiecte pentru prioritatea de investitii 6.1 a fost închis în data de 13 iulie 2017.

© ADR Vest - Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest | realizat de DowMedia