AGENȚIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALĂ VEST

Noutăți

Locuitorii din Regiunea Vest și-au prezentat ideile despre cum pot deveni orașele mai prietenoase cu oamenii și cu mediul

Provocarea „Cum putem aduce natura în orașe prin POR Vest […]

Mai mult
Webinar despre noul Cadru de Mobilitate Urbană

Transport public, mersul pe jos sau cu bicicleta. Sunt doar […]

Mai mult
Anunț important pentru beneficiarii contractelor de finanțare încheiate în cadrul Regio-POR 2014 – 2020: Contractele de achiziție publică, respectiv cele sectoriale de lucrări pot fi ajustate prin actualizarea prețurilor aferente materialelor

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a publicat în 30 decembrie Ordinul nr.2050 pentru […]

Mai mult
Aproape 25 de milioane de lei pentru Moldova Nouă, prin Regio-POR 2014-2020

Centru Multicultural nou și investiții în infrastructura rutieră și în […]

Mai mult
Arhiva
  1. Prima pagina
  2. /
  3. Noutăți
  4. /
  5. Culoar Trafic Mures Nord,...

Culoar Trafic Mures Nord, de la Gelmar la Ilia, va fi modernizat cu finantare europeana prin Regio - Programul Operational Regional 2014-2020

28/11/2017

Contractul de finantare pentru proiectul „Modernizare Culoar Trafic Mures Nord: DN 7 (Gelmar) – Geoagiu Bai – Bobalna – Rapoltu Mare – Uroi – Chimindia – Harau – Barsau - Soimus - Branisca – DN 7 (Ilia) a fost semnat azi, 28 noiembrie 2017, la Deva.

Semnatarii contractului au fost domnii Mircea-Flaviu BOBORA – presedintele Consiliului Judetean Hunedoara, beneficiarul finantarii acordate pentru acest proiect - si Sorin MAXIM – directorul general al Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Vest (ADR Vest), Organismul Intermediar pentru Programul Operational Regional la nivelul Regiunii Vest.

Proiectul pentru care a fost semnat contractul de finantare vizeaza modernizarea Culoarului de Trafic Mures Nord, de la Gelmar la Ilia, compus din 5 drumuri judetene (DJ 706 A, DJ 761, DJ 107A, DJ 705, DJ 705H) ce cumuleaza 65,849 kilometri, drumuri care asigura conectivitatea indirecta cu reteaua TEN-T (Trans-Europeana de Transport) rutiera si feroviara, conform conditiilor obligatorii ale programului. Prin modernizarea acestui traseu de drumuri judetene, orasele Simeria si Geoagiu, comunele Banisca, Harau, Ilia, Rapoltu Mare si Soimus, precum si asezarile rurale apartinatoare, cumuland o populatie totala de 32.348 locuitori, vor fi mai usor accesibile. De asemenea, acest proiect vizeaza dezvoltarea economica si turistica a zonelor deservite de aceste drumuri.

Implementarea acestui proiect presupune, pe langa modernizarea culoarului de drumuri judetene, si modernizarea a 8 poduri de pe traseul acestora, montarea de parapeti metalici pentru protectie, realizarea de trotuare pentru podurile vizate prin proiect, montarea de parapeti pietonali si montarea a 2.125 de indicatoare rutiere.

 Proiectul va fi implementat pe parcursul a 56 de luni si are o valoare totala de aproximativ 35,16 milioane euro din care, finantarea nerambursabila este de aproximativ 34,27 milioane euro iar contributia beneficiarului este de 0,89 milioane euro (la cursul Inforeuro de 4,6003 lei/euro). Cofinantarea acestui proiect este asigurata prin Regio-Programul Operational Regional 2014-2020 – prioritatea de investitii 6.1 „Stimularea mobilitatii regionale prin conectarea nodurilor secundare si tertiare la infrastructura TEN-T, inclusiv a nodurilor multimodale”.

***

Pana in prezent, în cadrul prioritatii de investitii 6.1, în Regiunea Vest au fost depuse spre finantare 10 proiecte. Cele 10 proiecte au o valoare a finantarii nerambursabile de 135,86 milioane euro. Dintre cele 10 proiecte, 4 au fost contractate – avand o valoare a finantarii nerambursabile de 74,66 milioane euro, 3 proiecte se afla în etapa de precontractare – avand o valoarea a finantarii nerambursabile de 25,44 milioane euro – iar 3 proiecte, cu o valoare a finantarii nerambursabile de 35,76 milioane euro, au fost retrase.

Apelul de proiecte pentru prioritatea de investitii 6.1 a fost închis în data de 13 iulie 2017.

© ADR Vest - Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest | realizat de DowMedia